maanantai 27. kesäkuuta 2011

Muuton jaloissa

Muutimme viime viikolla. Järvenpäästä Weinheimiin, Etelä-Saksaan.


Matkasimme samalla rahtilaivalla Helsingistä Travemündeen kuin millä muuttorekkammekin. Matka kesti 28 h 40 min. Meistä se oli romanttinen ajatus. Pienet saivat istua pienen hetken rekan kyydissäkin, äitikin sai. Romantiikka loppui siihen, kun mieheni Mikon piti lentää Hampurista kolmen päivän työmatkalle ja minun piti ajaa autolla pienten kanssa Hampurista Weinheimiin. Navigaattori näytti 569 km matkaa. Huolimatta siitä, että en ollut koskaan ajanut Saksassa enkä päivää aikaisemmin edes uudella autollammekaan, matka meni mainiosti.


Olimme perillä kotona maanantai-iltana. Tiistaiaamuna klo 8 saapui rekka pihaan. Kuski-Markku ja assari-Vili tyhjensivät puolen vuorokauden aikana 45 m3 ja 7650 kg tavaraa uuteen kotiimme. Mukaan lukien pianon, kolmanteen kerrokseen. Ja me asutaan rinteessä. Ulko-ovellekin on jo 14 porrasta. Vaikeinta ei ollut ne portaat, vaan ne käännökset portaissa. Piano, kun ei mahtunut kääntymään niissä. Ellei sitten nostanut pianon otelautaa kaiteen yläpuolelle. Ja mehän nostettiin. Kyllä, me. Toinen vaikea tilanne oli ruokapöytämme pöytälevyn sisälle saaminen. Pöytälevy on 2,4 m pitkä, ja se on täyspuuta. Tietenkään se ei mahtunut kääntymään portaikossa, edes pystyssä. Mutta portaikossa on ikkunat joka tasanteella. Avasimme ne, pehnustimme alakarmin ja työnsimme levyä ikkunasta ulos aina käännösten kohdalla. Vaikeus oli tällä kertaa siinä, että pöytälevy painaa. Kuin synti. Näiden jälkeen minulla on sellainen tunne, että tästä ei muuteta pois. Ainakaan ikinä.


Tänne piti tulla keittiö ja komerot kesäkuun alussa. Ne kuuluvat saksalaisen maailmankuvan mukaan irtaimistoon. Keittiömme oli kuitenkin mennyt hukkaan ja komerot olivat ehkeensä unohtuneeet tilata tehtaalta. Saamme 2/4 komerosta 5. heinäkuuta, uuden keittiön tilaaminen kestää 5 viikkoa. Toivat meille kenttäkeittiön. Heinäkuun ravintolalasku tulee olemaan kohtalainen.


Tavarat ovat siis laatikoissa. Ainakin suurimmaksi osin. Ja ainakin siltä osin, kun jotain satutaan tarvitsemaan. Kuten nyt Helmin ensimmäisen luokan todistuksesta kopio Helmin uuteen kouluun. Koulu muuten alkoi tänään. Kesäloma täällä on vasta heinäkuun lopusta syyskuun alkuun - tai jotain. Kaikki selvinnee. Helmille ostettiin mustekynä ja pakattiin eväät laukkuun. Koulussa ei tarjota ruokaa. Mutta siellä oli kuitenkin kuulemma kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!