maanantai 22. elokuuta 2011

Syksy saa

Tyttäreni saapuivat meille kesäloman viettoon heinäkuun lopulla. He viipyivät reilut 2 viikkoa. Kun saatoimme heidät lentokentälle torstaina, saapuivat meidän molempien vanhemmat viikon vierailulle perjantaina. Vajaan neljän viikon vierasputki päättyi siis tänä viikonloppuna. Toivottavasti kaikkien tunneakut on nyt täytetty niin, ettei ikävä pääsisi ihan heti vaivaamaan. Täytyy kyllä tunnustaa, että tyttöjä kentälle saatellessani itkin ensimmäistä kertaa elämässäni lentokenttäjäähyväisiä jättäessäni.

Päivä viimeisten vieraiden lähdöstä olivat vieraslakanat ja -pyyhkeet jo pestyt ja vierashuoneet valmiina seuraavia vieraita varten. Pari viritelmää onkin jo suunnitteilla :)


Täytyy kyllä tunnustaa, että kivaa olisi jo aloittaa arkikin. Täällä koulut ja harrastukset alkavat vasta kolmen viikon päästä, mutta mieheni joutui jo palaamaan töihin. Lomaa jää kyllä sitten säästöön syksyä varten. Ja onhan meillä viikonloput! Tänä viikonloppuna veimme pienetkin kiipeämään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Molemmat olivat saaneet lisää taitoa ja rohkeutta ihan vaan vanhenemisen myötä. Innostus oli valtavaa, ja tarttui myös itseenikin. Täällä olisi harrastuksia lapsille niin, että emme tiedä riittääkö meillä vapaa-aika.

Tällä viikolla tapaamme yhden rouvan, joka antaa yksityisiä pianotunteja. Hän tiesi myös hyvän lastenkuoron. Ensi viikolla alkavat ainakin Helmin jalkapallotreenit, ja Matinkin varmasti parin viikon sisällä. Helmin tyttöystävä käy hip hop -tanssissa, ja Helmi haluaisi ehdottomasti mennä mukaan. Sitten he haluaisivat kiivetä, lasketella, jahka kausi alkaa, joskus pitäisi uidakin uimataitoa kehittääksemme sekä pyöräillä. Tämä rinteessä asuminen vaan asettaa haasteensa pyöräilylle. Rinne kun on noustava sitten viimeiseksi, kun on jo kaikki mehut poljettu.

Viikonloppuna alkoivat sitten helteet. Ne, joita ollaan odoteltu koko kesä. Viime yönä oli 20 astetta ja ensi yöstä tulee vielä kuumempi. Ilman kosteusprosentti on noin 90 ja päivälämpötila nousee 30:een. Välillä tuntuu kuin olisi ulkomailla :) Tai tulee sellainen olo kuin oltaisiin Aasiassa. Me like!

On yksi asia, jota kaipaan Suomesta. Varmaan ajan mittaan tulee muitakin mieleen, mutta nyt päällimmäisenä on yksi. Sienestys. Luulen, että löydän täältäkin vielä sienimetsät, mutta tarvitsen siihen kyllä jonkun paikallisen asian harrastajan. Täytyy tietää maasto ja täytyy tuntea lajikkeet. Meidän lähimetsään ei kuulemma kannata mennä, koska siat sotkevat sienet tonkiessaan. Näin syksyn alla sitten vain lueskelemme sienikirjaa :(Nyt aloitamme kolmen viikon kouluvalmentautumisen! Matin pitäisi oppia lukemaan ja Helmin opetella kaikki kertotaulut. Niillä päästäisiin jo pitkälle. Raportoin sitten myöhemmin kuinka kävi.

1 kommentti:

  1. voi mun vauvelit :) <3 voisin tarvita noita talokuvia jossain vaiheessa ;-D

    VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!