maanantai 12. syyskuuta 2011

Jalkapallo

Perheen pienet ovat hurahtaneet jalkapalloon.


Keväällä Suomessa Matti aloitti jalkapallon 1,5 kk ennen Saksaan muuttoamme. Tarkoitus oli, että hän oppisi vähän peruskäsitteitä, sääntöjä ja vähän pallon käsittelyäkin. Iltoihimme oli löydetty jälleen uusi harrastus. Helmi kulki mukana Matin harjoituksissa ja peleissä. Eikä aikaakaan, kun Helmi oli jo kolmepäiväisellä tyttöjen jalkapalloleirillä. Leirin vetäjät tulivat päivä toisensa jälkeen luokseni kertomaan, kuinka taitava tyttö on ja kuinka hänen tulisi ehdottomasti jatkaa lajin parissa.


Eikä Helmiä tarvinnut suostutella. Muutamassa viikossa meillä oli Saksassa seura tiedossa kaikille perheenjäsenille. Helmi ja Matti treenaavat 2 kertaa viikossa. Helmillä on mahdollisuus vielä kolmanteenkin treenikertaan, ja joka viikko Helmi käyttää senkin. On käsittämätöntä, kuinka he jaksavat säässä kuin säässä puolitoistatuntiset treenit. Ja vesisade ei täällä ole se ongelma, vaan ennemminkin liian kuuma sää. Pahimpina päivinä heinäkuussa valmentajat ottivat tauolla vesiletkun ja kastelivat koko porukan. Kun jalkapallo on nyt ollut tauolla kesäloman ajan, on isin (ja joskus äidinkin) täytynyt lähteä puistoon tai lähikentälle pallon perässä juoksemaan. Innostus on käsittämätöntä!


Eniten tässä mietityttää, kuinka saamme viikkoomme mahtumaan mitään muuta kuin jalkapallon. Helmin treenit nimittäin ovat ma-ke-pe ja Matin ti-to :) Jonnekin alkuiltapäivään pitäisi sijoittaa pianotunnit sekä Helmin mahdollinen hip hop -tanssi. Siitäkin tyttö olisi innostunut. Mietityttää myös, kuinka paljon lapsi jaksaa harrastuksia. Ymmärrän, että silloin tulisi painaa jarrua, kun lapselle itselleen on vastentahtoista lähteä harrastamaan, mutta voivatko harrastukset olla pahasta niin kauan, kun lapsi itse haluaa lähteä eikä vaikuta väsyneeltä? Näitä asioita joudumme pohtimaan syksyn alkaessa. Helmi, kun haluaisi vielä kuoroonkin :)

Nähtäväksi jää myös pääsevätkö äidille ostetut nappikset ja säärisuojat käyttöön vai eivät. Tähän mennessä on aina ollut joku hyvä tai huono syy olla menemättä aikuisten treeneihin. Yksi huonoista syistä on ollut se, että treenit ovat perjantai-iltaisin klo 20 alkaen. Siihen aikaanhan ihminen kaataa jo lasillisen valkoviiniä itselleen! Syksyllä ne ovat aina maanantaisin samaan aikaan. Onko se sitten parempi aika, selviää kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!