maanantai 5. syyskuuta 2011

Kaikki kodistamme

Kun olimme päättäneet muutostamme, oli meille aika selvää, että asunto vuokrataan. Kun ihminen on asunut pitkän elämänsä aikana vuokralla vain 5 vuotta ja siitäkin puolet omien vanhempiensa omistamassa asunnossa, ja kun viimeinen asumismuoto oli omakotiasuminen, hirvitti vuokralle muuttaminen taloon, jossa asuu myös toinen perhe. Kuinka sopeutuu siihen, että mitä tahansa ei enää saakaan tehdä mihin vuorokaudenaikaan hyvänsä tai että käytössä ei enää olekaan isoa pihaa tai että ylipäätään ei omista kotiaan. Ei voi tehdä siellä mieleisiään muutoksia. Kokonaisuudessa oli kuitenkin niin paljon sopeutumista muutenkin, että tartuttiin haasteeseen, ja hyvältä on tuntunut toistaiseksi. Täällä vuokralla asuminen on hyvin yleistä, ja nimenomaan myös omakoti-, kahden- tai kolmenperheen taloissa. Meidän onneksi, meillä on aivan ihanat naapurit.

Meidän talo on kolmen asunnon talo - dreifamilienhaus. Jokainen kerros on oma huoneistonsa ja kellarikerroksessa on pesuhuone, kuivaushuone sekä varastotilat. Katutasossa on lisäksi autotallit. Neljä kerrosta rinteessä.


Kaksi ylintä huoneistoa ovat meidän. Ylin on juuri ennen muuttoamme remontoitu ullakosta huoneistoksi. Koska täällä asukkaat tyypillisesti tuovat omat keittiönsä tullessaan (sekä vuokra että omistusasuntoihin), ei yläkerran keittiötilan sisustaminen yhdeksi makuuhuoneeksi ollut mikään ongelma. Yläkerrassa on nyt pelkästään makuuhuoneet pienille sekä isoille sekä upea kylpyhuone kattoikkunalla. Siellä on monasti kiva täysikuun alla istuskella :)Kivaa on myös avata kattoikkuna vuoteen yläpuolelta ja nukkua tähtitaivaan alla. Vielä, kun ullakkohuoneisto on riittävän lämmin kesäaikaan. Lue: erittäin lämmin. Koska vierashuoneemme on alakerrassa, on yläkerrassa oma rauha myös silloin, kun meillä on vieraita pidemmän aikaa. Näin säilyy rauha sekä isäntäväellä että vierailla. Ja olemme ajatelleet nimenomaan, että olisi kivaa, jos saisimme usein vieraita.
 


Yläkerran makuuhuoneesta pääsee pienelle parvekkeelle, josta voi bongailla vaikka peuroja.


Alakerrassa on keittiö, ruokasali, olohuone, vierashuone sekä työhuone, vieraskylpyhuone sekä wc. Alakerran makuuhuoneista sekä olohuoneesta pääsee suurelle parvekkeellemme, jossa grillaamme, ja savustamme kalaa suomalaisessa Muurikka-savustimessa. Se oli viimeinen hankintamme Suomesta lähtiessämme ja se muutti tänne auton takapenkillä pienten välissä.

Työhuone ja vierashuone

 

Keittiö ja ruokailuhuoneHuoneet ovat rinnakkain ja ikkunat ovat länteen. Maalaus ikkunasta on joka ilta erilainen, eikä ikkunan ohi vain voi kävellä katsomatta mitä luonto tällä kertaa tarjoaa.


 
Olohuoneestamme pääsee kahdelle parvekkeelle. Isolle, joka on takapihan suuntaan, ja pienemmälle, joka on tien puolella.
 


Koska talomme alakerrassa asuvan perheen olohuoneesta pääsee takapihalle, on se määritelty heidän käyttöönsä. Meille on osoitettu talon etupuolelta pieni kaistale, johon mahtuu juuri ja juuri pieni aurinkolounge sekä lepotuoli. Siinä ei paljoa palloa pelata, mutta onpa kuitenkin paikka, jossa voi vähän kölliä auringossa.

 
 
Kaikki kosteat tilamme on remontoitu samalla materiaalilla, mikä sopii varsinkin minun ajatusmaailmaani. Molemmissa kylpyhuoneissa on sekä amme että erillinen suihku. Kaikki pyyhkeet menivät uusiksi tänne muuttaessamme.

 
Tässä asunnossa on monta ihanaa yksityiskohtaa ja hyvää puolta, mutta tärkeimmäksi nostaisin upeat maisemat. Koska talo sijaitsee korkealla rinteessä, näkyy ikkunoista jopa 80 km päähän. Etelän suunnassa se tarkoittaa Ranskan Alsacen aluetta, länteen katsottaessa Pfalzin vuoristoaluetta ja pohjoiseen katsottaessa Frankfurtia.

 
 

Olkoon tämä tästä kodista. Kerron joskus toiste sitten tästä alueesta.

6 kommenttia:

 1. Uskomattoman upea, ja valoisan näköinen koti ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Itsekin nautimme tästä kodista, etenkin näistä maisemista!

   Poista
 2. Kuinka kannattavaa on asua vuokralla Saksassa isossa talossa? Miksi ylipäätänsä valitsitte vuokra-asumisen, jos teillä olisi ollut varaa ostaa talo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun muuttaa ensimmäistä kertaa elämässään ulkomaille, kaupunkiin, jota ei tunne lainkaan, ei ole aivan heti valmis tekemään niin suurta investointia, johon ei itse asiassa kyllä edes olisi varaa. Tämän talon omistaisin mielelläni, mutta hinta ei varmasti jäisi montaa sataatuhatta alle miljoonan. Vuokralla pystymme asumaan nyt ihanassa talossa, täydellisellä sijainnilla. Jos joku päivä hankimme täältä talon, mikäli olemme varmoja, että tänne haluamme jäädä, joudumme varmasti tinkimään paljon nykyisestä asumisen tasosta. Paikalliset sanovat monasti osoitteemme kuullessaan, että tämä on kaupungin kaunein katu.

   Poista
 3. Kerrassaan upea koti teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Nyt kahden vuoden asumisen jälkeen seinille on saatu tauluja ja ikkunoihin verhoja. Pitäisi jaksaa siistiä paikat ja ottaa päivitetyt kuvat.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!