sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Pfalz

Saksan viininviljelyalueen mekka, Pfalz, Mosel-joen ylle levittäytyvä rinne. Vuoristoalue täynnä viininviljelystä. Kyllä ja joo.

Päätettiin lähteä ajelemaan sinne, kun se sijaitsee alle 100 km säteellä kodistamme. Otettiin hammasharjat mukaamme, kun ajateltiin, että jäädään yöksi, mikäli mukava Weingut sattuu matkamme varteen.

Ja sattuihan niitä, useitakin. Homma vaan meni niin, että kaikki yösijat kaikista kylistä, oli varattu jo vuosi sitten. Ensi syksykin on jo suunnilleen varattu.

Ajelimme läpi kylien. Auton suljettujen ikkunoiden läpi sisään pääsi tuoreen viinin tuoksu. Ajat kylässä, ja autossa tuoksuu viini! Ajelimme siis ikkunat auki. Kadut olivat kapeita, 10 metrin välein sijaitsi porttikongeja, joista näki sisäpihalle. Siellä oli traktoreita peräkärryineen, metallisia lieriöitä pullollaan tuoretta viiniä, peräkärryissä joko rypäleitä tai mäskiä, joiden ympärillä leijui kymmenien tuhansien banaanikärpästen parvi ympäripäissään. Ihmiset näyttivät vähän samanlaisilta...

Joka porttikongissa oli kyltti: Weingut - Wein verkauf mit brobiere - Ferienwohnung. Ja sitten oli punainen kyltti, että: belegt. Ja kaikki oli belegt. Parhaimmalta kuulosti Fresh Wein und Zwiebelkuchen. Mutta se Weinstube oli tietenkin varattu täyteen. Ei siis saatu yösijaa, tuoretta, juuri käytettyä viiniä, eikä sipulikakkua, joka on paikallinen herkku. Syötiin tosin muuten hyvin. Ja edullisesti.

Kotiin navigoidessamme huomasimme, että kotiin oli vain noin 60 km. Ehkä koetamme uudelleen sesongin mentyä ohitse.

Yhtään kuvaakaan ei ole, kun kamera ei suostunut tarkentamaan. Auton lattialla, jalkatilassa, zoomi oli saanut osumaa, eikä suostunut tarkentamaan. Kesti hetken, ennen kuin tajusin, missä vika oli.

Tulimme kotiin. Viisaampina. Ilman kuvia. Ilman viininmaisteluita :( Mutta tiedämme kyllä, mitä tehdä ja minne mennä ensi vuonna. Mikäli enää ehdimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!