torstai 27. lokakuuta 2011

Halloween-kurpitsat

Kohta 43-vuotta, enkä ollut eläessäni kaivertanut yhtään kurpitsalyhtyä. Poikani Matti vaikeroi viikon, kun meillä ei ollut mitään halloweenia kotona. Ja kuten aina: kaikilla muilla on kaikkea. Toisin sanoen Nilsin kotioven vieressä on valtava kurpitsalyhty. Ihmiset keräilevät täällä näköjään näin syksyisin kaikenlaista kaunista luonnosta sisäänkäyntejään koristamaan. Kauniissa koreissa tai vadeissa on saksanpähkinöitä, kastanjoita, syksyn lehtiä ja kurpitsoita - sekä koristekurpitsoita että juurikin näitä halloween-kurpitsoita.

Perehdyin eilen aiheeseen netissä, ja tänään kauppareissulla etsiskelin isoa kurpitsaa pää täynnä ruokaohjeita ja irvistävien naamojen kuvia. Vaikka monilla edellisillä kerroilla kaupassa on ollut runsaasti valinnan varaa kurpitsojen suhteen, niin nyt ei niitä suuria ja oransseja ollut lainkaan. Pienempiä oransseja kyllä oli. Ne vaan eivät olleet syötävää laatua, joten ruokaohjeet saatoin unohtaa, mutta muuten laitettiin hihat heilumaan, kun pienet olivat tulleet koulusta.

Koska kuori on suhteellisen paksu ja työläs leikattava, sovittiin, että lapset hahmottelevat paperille naamataulut, jotka äiti sitten leikkaa. Sisustan tyhjentämiseen pienet saivat osallistua myös.Valmiit kurpitsat odottavat illan pimenemistä


Iltavalaistuksessa3 kommenttia:

 1. Arvaapa, onko meillä taa ininää, että "meillä ei oo ikinä mitään ja kaikilla muilla on"?
  Täytynee kähteä kauppaan, vaikka varmaankaan ei noin hienoja saada tehtyä :)

  VastaaPoista
 2. Ei ollut ollenkaan vaikeaa! Kyllähän käsityöihmiseltä varsinkin syntyy. Kuvia sitten heti näytille! Netistä bongasin muuten hyvän vinkin. Kurpitsaan voi laittaa tuikun tilalle pari led-tuikkua, niin ei tarvitse olla peloissaan, että vahingossa polttaa hatun. Kaupassa tosin tämän unohdin, ja nyt mennään perinteisillä tuikuilla - ainakin seuraavaan kauppareissuun saakka.

  VastaaPoista
 3. Oii, ihanat kurpitsat..nyt kyllä mie ainaki oon kade ku niin hienot lyhdyt tuli :/ tehkääpä pari miulleki ;)

  Heii, joku päivä jos ehtis nähä skypessä?

  VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!