keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Leikkii sisustajaa

Meillä ei ole ollut sohvapöytää. Mieheni kyllä olisi sellaisen laittanut, mutta minä nautin vapaasta tilasta lattialla. Isosta matosta, jolle voi pudottaa läjän tyynyjä ja asettautua lasten kanssa mukavasti televisiota katselemaan.

Nyt meillä on kuitenkin niin iso olohuone, tavallaan kaksi, että suostuin sohvapöydän hankintaan paraatiolkkariimme. Pöytä tilattiin 10 viikkoa sitten, ja odottavan aika on ollut pitkä. Tänään se sitten kannettiin sisään, asennettuna. Eikä se näytä lapsia häiritsevän. Tuossahan nuo edelleen makaavat matolla tyynyineen, jalat pöydän alla.


Pöydän idea on, että lasilevyä kääntämällä jalakset kiertyvät ja pöydän kansi muuttaa muotoaan. Levyt voi laittaa melkein päällekäin kaikkein niukimmassa vaihtoehdossa, ja suurimmillaan kannen kaksi lasilevyä ovat melkein peräkkäin. Lasilevyjä saattoi tilata eri sävyisenä lasina (meillä kirkas), jalkaa myös eri materiaaleilla (meillä kromi) ja putkijaloissakin oli vaihtoehtoja kulmikkaiden ja pyöreiden väliltä. Meidän mielestämme tämä vain oli niin hieno, että nyt sai sohvapöytä luvan muuttaa meille.


Jos joku lueskelee tätä sisustusmielessä, kerron, että valmistaja on italialainen Naos ja pöydän malli on Cassius. Muutaman tunnin katselun jälkeen suosittelen lämpimästi :)

Samasta liikkeestä olimme tilanneet yläkertamme suureen tilaan kaksi mattoa, ja ne tulivat tänään samalla kuljetuksella pöydän kanssa. Matot ovat pienemmät kuin tilassa aiemmin olleet matot, mutta seuraava koko olisi mennyt niin suureksi, etteivät sellaiset olisi tilaan sitten mahtuneet. Jännitin kovasti näyttävätkö uudet matot pieniltä, kun aiemmat ovat olleet reilusti suuremmat. Pelko oli turha. Matot ovat täydelliset! Niin täydelliset, etten enää kaipaa niin kipeästi uutta sänkypeittoa. Ehkä sitten joskus, mutta nyt nämä matot riittivät pesemään yläkerran kasvot.


Matot ovat todella paksut. Ja sen kyllä huomaa, jopa lapset. Kun he tulivat koulusta ja näkivät matot, he heittäytyivät ensimmäiseksi matoille pitkin pituuttaan. Sen jälkeen he hakivat kumpikin omat kirjansa ja olivat lukuhetkeä vailla, siinä matolla. Tunnustan, että pötköttelin kyllä matolla itsekin, kun olin saanut ne levitettyä.


Ja tässä taas tietoutta sisustusfriikeille: Esprit home, Soft Glamour.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!