maanantai 10. lokakuuta 2011

Saksalaista logiikkaa

Aina joskus joutuu Suomi-neito pyörittämään päätään. Alla parhaita esimerkkejä.

Olin ostamassa perunoita. Nelihenkinen perheemme syö jonkin aikaa kahden kilon pussia. Sen hinta oli 1,79 euroa. Kymmenen kilon säkin sai 1,49 eurolla, joten perunaahan sitten syötiin urakalla.

Kilo sipulia 1,29 eur. 5 kiloa sipulia 1,29 eur.

Salaattikerät, kurkut ja kurpitsat (mm.) myydään kappalehinnoilla.

Kiipeilykeskuksessa oli sisäänpääsyjen hinnat 13 euroa aikuisesta ja 8 euroa lapsesta. Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) maksoi 30 euroa. Pyytäessämme kassalta perhelippua, meille sanottiin, että sen saa vain, jos on kaksi lasta mukana. Sanoin, että meillä on, mutta kysyin samalla, mitä väliä sillä on. Ihmettelin, eikö yhden lapsen perhe pääsisi sisään perhelipulla. Vastaus oli, että ei pääse - vain kahdella lapsella saa perhelipun. Yksilapsinen perhe maksaa siis 34 eur.

Teimme operaattorin kanssa sopimuksen paketista, johon kuuluu laajakaista, tv-kanavapaketti sekä kaksi kiinteää puhelinlinjaa. Käsittämättömältä tuntuu, että soitettaessa näistä kiinteistä linjoista toisiin saksalaisiin kiinteisiin linjoihin, emme maksa mitään näistä puheluista.

Helmi sai ensimmäisen syntymäpäiväkutsunsa. Kutsussa mainittiin, että "lahjakori" löytyy kutsussa mainitusta liikkeestä. Kutsu kädessä juoksin tietysti alakertaan, ja naapuri selvitti, että liikkeestä löytyy lapsen nimellä oleva laatikko, josta voi ostaa lahjaksi lapsen itse valitsemia, erihintaisia tuotteita - tai olla valitsematta. Miten hieno keksintö! Kuinka ennen raavinkaan päätäni miettiessäni lahjaa juuri tietynikäiselle tyttö- tai poikalapselle. Ja kuinka monasti oma lapsi yritti urheasti kiitellä innostuneesti lahjasta, joka vain ei vastannut ollenkaan sitä, mistä lapsi itse piti. Näin ei tule huteja! Mutta kuinka suomalaiset eivät tätä ole vielä keksineet?


Insinöörien Saksassa kytketään kattolamput sokeripaloihin. Ja lamput ruuvataan kiinni kattoon. Aivan kuin kukaan ei koskaan vaihtaisi kerran asennettua valaisinta. Olisi ollut raastavaa katkoa jokaisen valaisimen töpselit, mikäli tänne muuttomme olisi ollut vuoden tai kahden komennus. Yritin kyllä kertoa sähkömiehellemme Suomessa käytössä olevasta tekniikasta, mutta eihän yksi pääsky kesää tee.

Yleisissä saunoissa saunovat kaikki yhdessä. FKK.

Pyykkejä ei kuivateta sisällä. Pyykit kuivatetaan joko kondensoivissa kuivausrummuissa, ulkona tai erillisissä kuivaushuoneissa. Onneksi minulla on ne kaikki! Taloissa ei ole ilmanvaihtoa. Ei minkäänlaisia ilmanvaihtokanavia. Kosteus ja hajut poistuvat ikkunoiden kautta. Ne pitää avata aika ajoin. Myös liesituuletin toimii aktiivihiilisuodattimella.

Kylpyhuoneissa on seinälaatoitus 1,50 m:n korkeuteen, sen yläpuolisessa osassa on paperitapetti, joka ei kestä vettä. Lattioissa ei myöskään ole lattiakaivoja (paitsi tietenkin suihkukopeissa ja ammeen alla). Toivottavasti pyykkikoneen letku ei irtoa!

Paljon on tullut päätä pyöriteltyä, mutta kaikkea ei enää osaa edes nostaa esille. Hulluuteen on vain solahtanut mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!