keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Pyjamapäivä ja joulun rakentelua

Täällä on syyslomaviikko meneillään. Eilen oli pyhäpäivä, joten kaikki kaupat olivat kiinni. Meidän isi vaan oli työmatkalla. Kun arkena alkaa koulu melkein joka aamu klo 8, ja koulun jälkeen on melkein joka ilta harrastuksia ja viikonloppuisin juostaan peleissä ja kiipeämässä, niin löysiä päiviä meillä ei paljoa ole. Nyt siihen ilmaantui todella hyvä tilaisuus. Ei koulua, ei harrastuksia, ei kauppoja, ei isiä! Me päätettiin pienten kanssa pitää pyjamapäivä.

Jokainen sai valita yhden pelin, jota pelattaisiin päivän aikana. Aloitettiin Helmin valitsemalla Junior Trivial Pursuitilla. Käytiin välillä laittamassa lohkoperunat uuniin. Kymmenen kilon perunasäkistä nousi valtava pottu: 580 g. Eikö aina ole ollut sääntö, että vähintään yksi peruna on syötävä?


Jatkettiin korttipeleillä: Sikaa, Ristiseiskaa ja Musta-Maijaa. Ja paloihan ne perunat tietysti uuniin. Luettiin sen jälkeen Kalevalaa ja katseltiin lastenohjelmia.

Minä meinasin antaa periksi iltapäivällä, kun tajusin ikkunan avattuani, että ulkona oli noin 20 asteen keli ja täysi auringonpaiste. Pienet halusivat pitää kiinni periaatteesta, eikä sitten käyty ulkona edes kävelemässä. Seitsemän aikaan käytiin suihkussa ja vaihdettiin puhtaat pyjamat. Kalevalaa päästeltiin iltasaduksikin. Matilla tuli uni nopeasti, mutta Helmi jaksoi kuunnella kiinnostuneena hauskalta kuulostavaa poljentoa.

Tänään meillä olikin sitten energiaa, kun sitä oli eilinen kerätty. Lähdettiin huonekalukauppakierrokselle tavoitteena ostella vähän joulutunnelmaa kotiin. Ensimmäisessä kaupassa jouduin tekstaamaan perheen päälle ja varmistamaan budjetin. Sain suhteellisen vapaat kädet, ja hainkin sitten suuremman kärryn ostoksilleni. Hain myös lapset kaupan elokuvahuoneesta ostoksia rahtaamaan. Ja makutuomariksi. Helmi päätti joulumme värisävyn. Aikaisemman valko-hopean joulun sijaan meillä sekoitetaan siihen nyt ruskeaa ja kultaa. Saa sitten nähdä, kuinka tuon hopean käy - sopiiko se joukkoon vai jääkö vuorotteluvapaalle.

Lounaalla söin alkuruoaksi 10 kappaletta rapuja ja pääruoaksi katkarapusalaatin kuplivan omenajuoman kanssa. Toinen lapsista valitsi pihvin ja toinen lohta. Jälkiruoaksi otettiin yksi yhteinen suurikokoinen leivonnainen. Hinta tällä kokonaisuudella oli 23 euroa. Ikea rules!

Levittelin ostokseni paikoilleen ja yritin kuvata niitä katseltavaksi.


Makeis- ja pikkuleipävati ja jalallinen tarjotin, keraamiset ruusut ja pallot samasta mestasta, Mann Mobilia


Lasisia, valkoisia kärpässieniä (oli saatavana myös punaisella hatulla) ja tuikkukipot, Mann Mobilia


Budjetin sekoittaja, shampanja cooler (mahtuu pari-kolme pulloa heittämällä), Mann Mobilia. Toivottavasti vielä joskus pääsee myös alkuperäiseen tarkoitukseensa.


Kynttilänjalat ja ruskeat kynttilät, Ikea

Joulukuuseen ostimme myös suuria palloja ruskean eri värisävyissä, ja lahjapaperia ruskeana ja kultaisena. Nyt ei joulu meinaa tulla millään!

3 kommenttia:

 1. Ja hei, kaikki rakkaat kaverit ja ystävät! Laittakaa edes joku kommentti vanhan iloksi :)

  VastaaPoista
 2. Olen katkera, että pääset sinne Mann Mobiliaan ostoksille. Yritin metsästää niitä ihania huonetuoksuja täältä. Yksi verkkokauppa myy kyllä kyseistä brändiä, mutta ei Cotton Fields -tuoksua. Kesällä otan niitä matkalaukullisen sieltä mukaan!
  Ja noista palloista olen myös kade. Harmi, että juotiin se shampanja silloin, olis ollut täytettä tuohon hienoon vatiin :)
  raisa

  VastaaPoista
 3. Toivotaan, että löytyy kesällä vielä! Shampanjaa onneksi saa kesät talvet :D Ps. Weihnachtsartikeln olivat edelleen -20 %, ja shampanja coolerhan on tietysti joulutuote :)

  VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!