torstai 10. marraskuuta 2011

Savustettua kalaa

Aivan viimeinen hankintamme ennen muuttoa oli Muurikka-sähkösavustin. Muuttokuorma oli jo lähtenyt, ja olimme sulkeneet oven viimeisen kerran perässämme. Täytyi enää ajaa satamassa odottavaan laivaan. Siinä matkalla poikkesimme Prismaan ja asetimme pöntön takapenkille pienten väliin riidanjakajaksi.


Ulkoilman lämpötila on täälläkin laskenut :( Tällä hetkellä on 8-9 astetta. Ajattelin silti pitää pöntön parvekkeella koko talven. Kivahan siinä on joulukalakin savustaa. Toinen juttu on sitten, mistä sen joulukalan löytää. Näin sisämaassa lohikilon hinta on helposti 20-30 euroa. Nyt pöntössä on pakastealtaasta ostettu Alaskan villilohi (suora suomennos). 15 km päästä Mannheimista olen löytänyt yhden kaupan, joka myy tuoreita, kokonaisia kaloja 9,90 euron kilohintaan. Sieltä täytyy aina toisinaan kalaa hakea. Valikoimissa on joko lohta tai forellia. Matkan lisäksi haittapuolena on se, että ko. kaupan parkkipaikan toisella puolella on Mann Mobilia (huonekalujätti) kaikkine kiusauksineen.


Mikko osti lohta sushiin viime viikonloppuna, ja sen kilohinta oli noin 28 euroa. Minun kipukynnykseni ylittyy kyllä tuollaisilla kilohinnoilla. Enkä kerro kovin isoon ääneen, että tänään ostaessani pienen palan lammasta moussakaan, maksoin siitä juurikin tuon 28 euroa kilo. Se oli kyllä pieni vahinko. Olisi saanut sikanauta ajaa lampaan asian, mikäli en olisi jo tiedustellut eläintä lihatiskillä ja mikäli hätiin ei olisi hälyytetty toistakin myyjää lammasta löytämään. En sitten kehdannut sanoa, että "Ai, teillä on lammasta, mutta hyvänen aika sentään, että on kallista. En otakaan." Ja tietenkin kaikki tämä sujuvalla saksankielitaidollani.

Mutta noista kalojen kilohinnoista johtuen, meillä ei syödä paljoa kalaa tällä hetkellä :( Ja vaikka rapu ei ole kala, niin täytyy kehaista, että olen täältä löytänyt rapuja Ikeasta. Pakastettuja ja kiinalaisia. Mutta siitä viis! Tärkeintä, että kerran (tai kaksi) syksyssä saa maun suuhunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!