keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Viikonloppu buukattu

Tehdääs tällä kertaa näin, että kerron jo etukäteen, miltä tuleva viikonloppumme näyttää.


Perjantaina iltapäivällä meille tulee vihdoinkin pianonvirittäjä. Tilasin kaverin jo kuukausi sitten, mutta hänen täytyy olla todella hyvä, koska ensimmäinen vapaa aika oli todella pitkällä. Täytyyhän hyvää jaksaa odottaa! Luonnollisesti toivon hänen ottavan kantaa siihen, onko pianomme saanut jotain vaurioita muuton aikana. Tämän kaverin kotisivuilla kerrotaan hänen jopa rakentavan pianoja.

Jahka päästämme hänet sisään, lähdemme Helmin jalkapallotreeneihin. Ne siirtyivät viime viikolla sisähalliin perjantaiden osalta. Keskiviikkoisin pelataan edelleen ulkokentällä, niin kauan, kun valmentaja tarkenee. Tytöt kuulemma kyllä tarkenevat. Tänään ainakin oli hiki myssyn alla. Vien samalla leipomiani pikkuleipiä jalkapalloseuramme järjestämiin joulumyyjäisiin, jotka pidetään lauantaina, ja joihin en sattuneesta syystä pääse itse osallistumaan. Kahdeksi, kun on paha jakautua.

Lauantaiaamuksi varasin itselleni nimittäin kahvinkeitto- ja myyntivuoron tyttöjen jalkapallon pelipäivään 10.45 - 12.15. Näitä pelipäiviähän meillä on ollut sivu syksyn, mutta nyt ovat ensimmäiset meidän omassa kotihallissamme. Järjestävä seura myy aina pientä syötävää katsojille joukkueidemme tukemiseksi. Täytyy siis myös leipoa vielä jotain myytävää. Pullataikina nousemaan lauantaiaamuna...

Helmin vuoro pelata on klo 13 - 15. Mikko saa tulla pienten kanssa sitten hallille. Onneksi vapaudun vuorostani ja pääsen seuraamaan pelejä.

Mikko ja Matti lähtevät 13.30 seuramme parkkipaikalta Hoffenheimiin katsomaan Bundesliigan peliä Freiburg-Hoffenheim. Yleensä liput ovat kuudenkympin luokkaa, mutta saimme viikonloppuna tarjouksen seuraltamme, että aikuinen pääsee 15 eurolla ja lapsi 5 eurolla, mikäli kasaan saadaan 20 hengen porukka. Ja sehän saatiin! Mikko ja Matti lähtevät nyt matsiin liput liehuen. En tosin tiedä kumpaako kannattavat... Eikä Matti tosin tiedä vielä mitään koko pelistä. Meillä on tapana tehdä pienistäkin asioista yllätyksiä. Näin elämästä tulee vähän jännittävämpää.

Olisimmehan mekin lähteneet Helmin kanssa, mutta jahka Helmi vapautuu pelivuorostaan klo 15, pesemme hiet kasvoiltamme ja suuntaamme Helmin hyvän ystävän, Celian, syntymäpäiville. Ne alkavat klo 15. Täällä syntymäpäivät eivät ole mikään pikkujuttu. Niitä juhlitaan tuntitolkulla. Tunnen jo vanteen kiristyvän päässäni, kun ajattelen ensi helmikuuta ja Helmin syntymäpäiväjuhlia. Celian juhlat kestävät 3,5 tuntia. Eikä se ole ennätys. Matti oli viime sunnuntaina syntymäpäivillä, jotka kestivät 4,5 tuntia. Kuinka kukaan voi pistää paremmaksi?

Koska Matti oli viime viikonloppuna molempina päivinä syntymäpäiväjuhlilla, kävimme kiipeämässä ilman Mattia. Se ei ollut Matista mukavaa, vaikka synttäreillä kyllä oli kivaa. Ajateltiin sitten, että ensi viikonloppuna käydään kiipeämässä heti sunnuntaiaamuna, koska Matilla on taas syntymäpäiväjuhlat sunnuntaina klo 15 - 19. Täytyyhän pojan päästä välillä seinälle.

Meillä on lapsille toinenkin ylläri. Tällä viikolla otimme aamupäivällä omaa aikaa ja kävimme kiipeämässä ilman lapsia. Koska oli aamu ja vähän väkeä, ajattelin, että käymme myös saunassa. Sauna maksoi euron hengeltä. Saunat täällä ovat tyypillisesti sekasaunoja, eli naisten pesuhuoneesta ja miesten pesuhuoneesta oli ovi yhteiseen saunaosastoon, jossa oli viihtyisä, pieni sauna. Siellä ei sitten ollut muita kuin me kaksi. Olin siis sekasaunassa oman mieheni kanssa. Hui! Ja edellisestä saunareissusta oli kulunut 5 kuukautta. Tuntui siis kuulkaa oikeasti herkulliselta! Ajattelimme, että viemme pienet sunnuntaina yllätykseksi saunaan, oli siellä sitten minkälainen armeija hyvänsä.

Todennäköisesti menemme jonnekin ulos syömään lounaan, ellen ole lauantai-iltapäivänä saanut jonkin inspiraation, jonka sitten voisimme sunnuntaina lämmitellä. Ja sitten kiirehdimme kotiin valmistelemaan Mattia sunnuntai-iltapäivän syntymäpäiväjuhlille, jotka ovat Hop Lopin tapaisessa Fun Arenassa.

Onneksi sitten tuleekin jo maanantai, ja tavallinen arki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!