maanantai 26. joulukuuta 2011

Professional Dry Clean Only

Ostimme tyttärille vanhojentanssimekon pari vuotta sitten, kun Essillä oli sen aika. Mekko valittiin sen mukaan, että se kelpaa sitten kummallekin. Hinta oli sellainen, että minä en ole koskaan ostanut mitään yhtä kallista vaatetta itselleni. Edes Haltin Tanja Poutiainen -malliston lasketteluasu 40 prosentin alennusmyynnissä ei tullut maksamaan yhtä paljoa, ja tuossa lasketteluasussa on sentään kaksi osaa! Onneksi säästöä (?) tulee siinä, että molemmat tytöt käyttävät samaa pukua. Kun hinnan puolittaa, kustannus ei tunnu enää yhtä suurelta.


Essin tanssien jälkeen puvussa oli sekä meikkiä että ruokatahroja. Nyt kahden vuoden jälkeen oli sitten aktivoiduttava sen puhdistuksen suhteen. Anni tanssii vanhat jo nyt, lukion ensimmäisellä luokalla, koska Annin poikaystävä on toisella luokalla, ja he haluavat olla pari. Wanhojen tanssit on kuitenkin vain yksi lukion liikunnan kurssi, joten sen voi ottaa koska vain, vaikka se suositellaankin otettavaksi lukion toisella luokalla, kun heistä tulee "vanhoja" abiturienttien lähtiessä valmistautumaan kirjoituksiin.

Selvittelin pesulahintoja Suomessa, ja pitkien iltapukujen pesun hinta liikkui 80 ja 120 euron välillä. Siinä lienee syy siihen, että puku vain jäi pesettämättä aikanaan. Kun muutimme tänne, hankimme uudet kodinkoneet joka tarpeeseen. Mieheni sai päähänsä, että kaikessa valitaan se toiseksi paras vaihtoehto. Se kaikkein paras oli useimmiten meidän taloutemme ulottumattomissa. Ja se toiseksi paras oli yleensä Miele. Meidän pyykkikoneemme on todella monipuolinen ohjelmiensa suhteen. Luotin siihen niin paljon, että kokeilin pestä sillä oman, pikkujouluissa ryvettyneen, pitkän iltapukuni.

Testasin kankaan vedenkestävyyttä ensin pesemällä puvun kankaasta valmistetun huivin. Kun sille ei käynyt pesussa mitenkään, käänsin puvun nurinpäin, että paljettikirjailut jäivät sisäpuolelle, valitsin lyhimmän pesuohjelman, vähensin linkouksen kierrosnopeuden 600 kierrokseen minuutissa ja lisäsin vesimäärää. Pesun jälkeen ripustin puvun henkarissa kuivaushuoneeseen kuivumaan. Seuraavana päivänä minulla oli täydellisen puhdas ja silittämättä silinnyt iltapuku pukupussissa seuraavia pikkujouluja odottamassa (ja niitä saa varmaan odottaa...).


Tytöt lensivät tänne joulun viettoon samalla rahalla, kun mitä iltapuvun pesettäminen maksaa Suomessa, iltapuku mukanaan. Pesin taas ensin pukuun kuuluvan huivin testauksen vuoksi. Sen jälkeen tein samat temput, kuin omalle puvulleni, paitsi, että käytin myös tahranpoistoainetta rasva- ja meikkitahroihin. 20 minuutin pesuohjelma tuntui todella pitkältä niin minusta kuin Annistakin.

Sieltä puku kuitenkin tuli puhtaana ja kokonaisena. Tänään se lähtee pukupussissa takaisin Suomeen. Ja summa summarum: samalla hinnalla kuin pesettää puvun pesulassa, ostaa lentoliput Frankfurtiin ja käy viikonlopun äidin luona :) Ja kuvia puvusta näkee vasta sitten, kun tanssit ovat ohitse.

2 kommenttia:

  1. Eli sen sijaan, että pesetän oman pukuni täällä, tulen pesemään sen sinne? Kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Tajusihan joku! Kysymys vaan kuuluu, että kuka hakee lentokentältä... :D

    VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!