keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Strasbourg joulunaikaan

Oltiin jo pitkään puhuttu siitä, että Strasbourgin joulukadut täytyisi käydä katsomassa. Ajateltiin viedä isot tytöt sinne myös, mutta ainoa mahdollisuus olisi ollut joulupäivänä, jolloin kaupat olisivat olleet kiinni. Luovuttiin sitten ajatuksesta, mutta lähdimme pikapäätöksellä joulunpyhien jälkeen omalla porukalla.

Matkaa meiltä kohteeseen on 140 km hyvää moottoritietä. Lähdettiin puolilta päivin. Iso osa matkustusajasta kului siihen, että etsimme parkkipaikkaa autollemme. Kun viimein yksi paikka vapautui kohdallamme, oli se vähän lyhyt autollemme, mutta siihen vain ängettiin. Puolentoista tunnin maksimipysäköintiajalla oltiin sitten koko iltapäivä. Kuultiin tosin, että pysäköintivirhemaksu on 17 euroa, eivätkä ne usein sakota turistia. Luulen, että suomalaisilla kilvillä olisi saanut vielä enemmän anteeksi kuin saksalaisilla, mutta sellaisia ei nyt ollut tarjolla. Eivätkähän ne sitten olleet sakottaneet saksalaistakaan.

Strasbourg on tunnettu jouluvaloistaan, koristeluistaan, upeasta katedraalista sekä pienistä tunnelmallisista kujista. Liitän tähän parhaita saamiani kuvia tunnelmasta kertomaan.Jääkarhut ja hylkeetkin käyvät joulukoristeista.


Suklaakaupassa ei ketään tarvinnut suostutella ostoksia tekemään.


Ei edes minua, joka tunnetusti saan korkeintaan palan alas yhtenä iltana. Vaikken söisi palaakaan, niin ainahan voin katsella pakkauksia!


Koristelujen kanssa oli käytetty kaikkia materiaaleja. Yksi katu oli reunustettu valkoisiksi maalatuilla koivun (tai jonkun muun lehtipuun) rungoilla. Eivätkä ne olleet ainoat koristeet sillä kadulla...Yöpalalla minulle riitti näiden katselu, Mikko hoiteli syömäpuolen. Pienillä oli omat suklaakolikkopussinsa.

3 kommenttia:

  1. Nuo suklaakaupat on niiiiin ihania! Minäkin voisin jostain hankkia tuollaisen suklaa-haluttomuuden; mistä niitä saa? ;)

    VastaaPoista
  2. Tämä varsinkin oli! Makeankammo on verenperintöä isäni puolelta, joten en voi valitettavasti auttaa asiassa :D

    VastaaPoista
  3. Mikolla on käynyt flaksi. Meillä noista suklaista olis tapeltu :)

    VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!