lauantai 10. joulukuuta 2011

Valokuvapläjäys

Tänään tapahtui taas niin paljon kaikenlaista.

Ensiksi aamulla aloin muistelemaan aamua 19 vuotta sitten. Supistelut olivat jo tosi voimakkaita, ja sainkin epiduraalin auttamaan avautumisvaihetta. Varttia vaille puolenpäivän, syntyi ensimmäinen tyttäreni, toinen lapseni, Essi. Olin saanut ensimmäisen tyttäreni ja olin vähän hämmentynyt. Olinhan ajatellut saavani 4 poikaa. Kolme tuntia uutta tytärtäni katseltuani totesin, että en enää vaihtaisi poikaan. Lapsi oli niin soma ja niin liikuttavan pieni.

Sitten lähdimme kiireellä Bruchsaliin, noin 50 kilometrin päähän, Helmin jalkapallokisoihin. Perillä oli upea kattoikkunoilla varustettu sisähalli, ja tuomaritkin olivat asianmukaisesti pukeutuneet ja orientoituneet. Meidän pienet F-tyttömme eivät taas jotenkin olleet hereillä E-tyttöjä vastaan otellessaan. Kuvassa he odottavat pelivuoroaan lasiseinän takana.


Yksi peli voitettiin ihan vahingossa. Vastustajan maalivahdin virheestä (eivätkö ne kaikki maalit ole sellaisia) johtuen. Kerran Helmi taklattiin niin pahasti, että hän sai tilanteesta vapaapotkun. Kuva on juuri ennen tilannetta. Helmi kyllä sai katsomosta hyväksyviä huudahduksia, kun osasi kaatua kovalle sisähallin lattialle niin kevyesti. Kaksi kertaa tyttö pyörähti kokonaan selän kautta kuperkeikan pyöreällä selällä niin, että pahoja vahinkoja ei sattunut siitä huolimatta, että kaatuminen näytti hurjalta. Tyttöjen kokoero oli juuri sellainen, miltä se näyttääkin.


Samaan aikaan, kun Helmi otteli jalkapallossa, tyttäreni Anni, kisasi cheerleadingin suomenmestaruudesta Helsingin jäähallissa. Kotiin päästyäni sain tekstiviesteistä selville, että suoritus ei ollut ollut puhdas. Yksi tärkeimmistä pyramideista oli tullut alas molemmilta puoliltaan. Lopputulos oli siis täysi arvoitus. Joukkueiden suoritukset pisteytetään saatujen ansioiden ja miinustetaan epäonnistumisten mukaan. Kuinka paljon kukin joukkue sitten saa ja kuinka paljon jokaiselta joukkueelta miinustetaan, jää täysin tuomareiden päätettäväksi. Anni tekstasi, että "tilanne näyttää pahalta". Paria tuntia myöhemmin kuitenkin sain viestin, että suomenmestaruus on tullut Annin joukkueelle, HAC Elitelle. Tässä heidän kisasuorituksensa:

Cheerleadingin suomenmestarit 2012, naiset

Kävimme syömässä Schwetsingenissä, koska se sattui kotimatkan varrelle. Kotiin päästyämme (ja pienet päiväunet napattuamme) ikuistin auringonlaskun ruokailuhuoneemme ikkunasta. Meillä ei siis lumipyry haittaa liikkumista. Aurinko voi sen sijaan paistaa ikävästi silmään :D


Sain aamuliikkumisten ja raskaan ruokailun väsyttämät ihmiset kuitenkin liikkeelle, ja lähdimme katselemaan oman kylämme joulumarkkinoita. Ja ne olivat ihanat. Puisia pikkukojuja, joissa myytiin artikkeleja laidasta laitaan. Saippuasta...


...kokonaisiin possuihin.


Kotiin päästyämme laitoimme television päälle ja mikäli oikein käsitimme, Saksan Talent-kisan finaali tuli televisiosta. Viihdyttävää katseltavaa, mutta lähden silti nukkumaan ennen loppuratkaisua.

Huomenna menen myymään kakkuja lasten koulun Weihnachtsmarkt'eille. Tänään olen leiponut muutaman. Yhden itselle, kaksi myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!