tiistai 10. tammikuuta 2012

9-vuotissyntymäpäivät tytölle

Johan on  tainnut tulla kerrottua, että täällä ei pääse kunnialla lasten syntymäpäiväjuhlallisuuksista, elleivät ne kestä vähintään kolmea tuntia. Ja se on sitten ehdoton minimi.

Asiaa ei helpota se, että tyttären syntymäpäivät ovat kuukauden päästä tästä hetkestä, ja minun oikea käteni on käyttökelvoton vielä ainakin reilut 2 viikkoa. Perjantaina on ensimmäinen kontrolli, jossa selvinnee onko paraneminen lähtenyt oikeaan suuntaan vai tarvitaanko kuitenkin leikkaus.

Mutta kovasti helpottaa se, että minä niin tein sen! Keksin teeman juhlille! Sankari tosin nukkuu jo, etten voi hyväksyttää hänellä ideaani, mutta uskon sen menevän läpi, koska hänkin oli vähän huolissaan tilanteen saamasta käänteestä. Oli vaikeaa keksiä kolmeksi tunniksi sellaista ohjelmaa, jossa kielimuurikaan ei nousisi turhan korkeaksi. Muksut tulevat kyllä saksallaan toimeen, mutta suuri osa jää kyllä vielä ymmärtämättäkin. On helppoa osallistua vieraana syntymäpäiväjuhliin, mutta olla itse isäntänä ja johtaa hommaa kolme tuntia...

Ja nyt, rummut pärisemään ja jännitys huippuunsa. Mitä sitten keksin? Mietimme tyttären kanssa jo hienoja illalliskutsujakin vähintään kolmen lapsille soveltuvan ruokalajin ympärille koottuna. Juhlava pukeutuminen olisi tukenut teemaa. Mutta käsipuoli äiti ja juhlaleningeissä suoritettava puuhastelu olikin ratkaisematon yhtälö.

Me menemme elokuviin koko porukalla! Leffan jälkeen (tai ennen sitä - idea on vielä jäsentymättä) tulemme kotiimme täyttämään kaikkien vatsat ja avaamaan vieraiden tuomat lahjat. Saa nähdä millä luistelen tällä kertaa velvollisuudesta jakaa vieraille lahjapussukat. Mielestäni sankari on se, joka saa lahjoja, ei vieraat. Ja vaikka kuinka moni vanhempi tuntuu keskustelupalstoilla olevan samaa mieltä, niin kuitenkin lapset tulevat aina kotiin syntymäpäiviltä oman pussukkansa kanssa.

Kuvat ovat Helmistä, kun hän oli menossa ensimmäisiin tanssiaissyntymäpäiväjuhliin vieraaksi noin 7-vuotiaana.


7 kommenttia:

 1. Hei, ihana ja tilanteeseen sopiva toi leffa-asia. Kaikki tytön kaverien vanhemmat kyllä taatusti tajuaa tilanteen ton käsijutun takia. Pääasia, että toi lapsi saa kivat juhlat! Toivon, että kätesi paranee mahd. pian, nyt vaan nauttimaan synttärijuhlien järkkäämisestä!!!!!!

  VastaaPoista
 2. Suomimamma hoitaa yhdet "saksalaiset" synttärit vaikka käsi paketissa ja korkkarit jaloissa;) Leffakasta synttäriä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tsemppaamisesta molemmille! Taidan kuitenkin suojella loppuja raajojani ja pitäytyä villasukissa noiden korkkarien sijaan. Voin kuitenkin juhlan kunniaksi vaihtaa harmaat sukkani punaisiin :D

  VastaaPoista
 4. Auts! Voi ei sun kättä! Toivottavasti käsi on alkanut parantua ja eikä ole kovin kipeä... Luin mun kommentit vasta nyt ja huomasin, että olit kirjoittanut rikkinäisestä kädestä... Paljon jaksamista käden kanssa ja tsemppiä arjen pyöritykseen!

  Voih, nuo synttärit on täällä kyllä yhtä kilpailua. Itse olen tähän asti pitänyt juhlat aina kotona, mutta ehkä tänä vuonna voisimme pojan synttärit pitää eläintarhassa, hän kun rakastaa eläimiä... Mutta jaan tunteen stressistä ja teeman keksimisestä!

  Mukavaa viikkoa ja toivottavasti kaikki menee käden kanssa hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Jännässä pitää vielä hetken. Tällä viikolla on MRT-kuvaus, jonka jälkeen hoitava lääkärini tekee päätöksen mahdollisesta leikkauksesta. Kuvista näkee onko riski, että suurin murtuma "dislokatoituu", kun lihaksia aletaan taas käyttää. Ne kun kiinnittyvät juuri tuohon irtopalaan. Ja pakko alkaa kohta liikuttaa, ettei tule liikerajoitteita. Eli ruuvit vai ei.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!