perjantai 20. tammikuuta 2012

Kun oikeakätisellä on vain vasen käsi,

...on takin vetoketjun kiinni saaminen lähes tekemätön paikka. Rintaliivit ovat yhtä vaikea haaste. Onneksi kaksi lapsistani asuvat vielä kotona!

...joutuu pakosta kirjoittamaan vasemmalla kädellä: allekirjoituksiaan, merkintöjä taskualmanakkaan sekä tietokoneen näppäimistöllä. Käsiala on parantunut huomattavasti jo kahdessa viikossa.

...ei tule isommasti meikattua. Silmien rajaaminen on mahdotonta, mutta huulten ja kulmien rajaus onnistuu jotenkin. Ripsiväriäkin sutii, jos on aivan pakko.

...kaataa shampoota ja hoitoainetta ensin sopivan määrän reidelleen, nähdäkseen koska on puristanut sopivan määrän.

...näyttävät hiukset juuri siltä, miten ne pesun ja harjaamisen jälkeen jäivät :(

...ei kainalokarvoja pysty ajamaan eikä voi leikata vasemman käden kynsiä. Oikean käden kynnet eivät edes kasva! Liekö luonto oikeasti ajatellut taas asiaa, että nekin kalsiumit tarvitaan luutumiseen. Tai sitten kynnet todellakin kasvavat nopeammin, kun niitä käyttää ja kastelee. Joskus nuorempana muistan kuulleeni niin.

...joutuu kantamaan hiusharjaa mukanaan, jos vaikka kohdalle sattuisi joku, joka osaisi harjata ja letittää tyttäresi lähes takapuoleen asti ulottuvat hiukset. Niitä, kun ei voi pitää auki. Isikin tekee jo suhteellisen hienoa palmikkoa, vaikka voihkiikin pitkin toimitusta.

...hoituvat vessa-asiat muslimien ja hindujen tapaan.

...sujuu autolla-ajo ihan hienosti, kun: autossa on automaattivaihteet, tuulilasinpyyhkijöiden vipu sijaitsee vasemmalla ja ohjaustehostin on herkkä. Äiti ajelee siis isin autolla, ja päinvastoin. Kuinka laillista se sitten on, en ole uskaltanut kysyä.

...solmut ja rusetit syntyvät hienosti hampaita apuna käyttäen. Roskapussia en sulje enkä nyöritä kengännauhoja.

...ei sisäänpäin avautuvan ulko-oven avaaminen ole ollenkaan automaatti. Kun et voi toisella kädellä vetäistä ovea hiukan itseesi päin samalla, kun kierrät avainta lukossa, sinun on yritettävä vetää avaimesta samalla, kun käännät. Tukeva avaimenperä auttaa hiukan tässä asiassa. Perättömällä on turha edes yrittää.

...nukut vain ja ainoastaan selälläsi. Et käänny, etkä liiku. Eikä tämä tietenkään johdu siitä, että kättä ei voi käyttää, vaan siitä, koska käsi on sidottu tiukasti poikittain, kiinni vyötäröösi.

...et käytä järjestelmäkameraa. Tässäkään ei siis ole kuvia. Hovi ympäriltäni lähti juuri kouluun ja töihinsä. Ja minä lähden MRT (magneetti) -kuvaan!

2 kommenttia:

  1. Huh! Olet jyrkällä oppimiskäyrällä, vaikka et ehkä juuri nyt siitä osaa nauttiakaan. Voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä toivon tän vahvistavan nyt mun toista aivopuoliskoa enemmän. Ettei ihan hukkaan menis...

      Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!