maanantai 20. helmikuuta 2012

Wanhojen tanssit 2012

Minun Anni-tyttäreni tanssi wanhansa tänä vuonna, koska hänen poikaystävänsä, tanssi ne tänä vuonna. Anni itse olisi wanha-iässä vasta ensi vuonna. Wanhojen tanssit on nykyään kuitenkin vain yksi liikuntakurssi, joten sen voi suorittaa milloin vain tai vaikka olla suorittamatta. Pakollinen se ei ole. Suurin osa kuitenkin edelleen suorittaa sen lukion toisena vuotenaan.

Tapahtuman vuoksi matkustin Suomeen ensimmäistä kertaa 8 kuukauteen. Ja seuraavan kerran tulemme Suomeen vasta ensi kesänä.

En kerro tässä nyt tunteista, joita Suomessa vierailu nosti pintaan. Tässä on nyt vain lyhyt kuvaraportti wanhojen tansseista, joka nyt on otsikon alla. Kirjoitan itse reissusta sitten, kun olen päässyt kotiin. Tällä hetkellä olen jumissa Suomessa, enkä oikein osaa sanoa, kuinka täältä pääsee kotiin. Eilen syynä oli kelitilanne Helsinki-Vantaalla, tänään on lennot hiukka jäsentymättä ja puhelinpalvelu ei toimi. Frankfurtin lentokentälläkin on työntekijöiden lakko meneillään. Fiilis ei ole nyt oikein hyvä. Perheenjäsenilläni sekä Saksassa että Suomessa on lomaviikot meneillään, perhe on hajallaan ja päivät kuluvat :(

Lapseni oli luonnollisesti kaikkein kaunein, paras ja taitavin. Luulen, että minulla on äitinä oikeus ajatella näin :)


Anni tanssi samalla mekolla kuin isosiskokin 2 vuotta aiemmin. Puku ostettiin jo silloin sitä silmälläpitäen, että se kelpaa sitten molemmille.


Tanssiparina oli oma poikaystävä.

8 kommenttia:

 1. mitä mieltä olet tyttäriesi juomisesta, vaikka he eivät ole täysi-ikäisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on asia, jota vastaan varmasti kaikki vanhemmat taistelevat. Toinen tyttäreni on ollut aikuinen jo yli kaksi vuotta - onneksi. Aikoinaan väännettiin kättä rankastikin. Toinen on täysi-ikäinen jo ensi kuussa - onneksi. Tämän kanssa onneksi alkoholinkäytöstä ei ole koskaan tarvinnut vääntää kättä. Se, mitä käyttää, on niin vähäistä, etten koskaan ole ollut edes huolissani. Täällä, missä asutaan, voi jo 16-vuotias ostaa laillisesti oluen ja viinien vahvuisia juomia, joten en olisi edes mikään puuttumaan juomiseen heidän täällä vieraillessaan.

   Sitten on vielä muslimivaltioita, joissa alkoholinkäyttö on lailla kiellettyä ikään katsomatta. Eli mikä on oikein ja kohtuullista, on varmasti vaikea kysymys jokaiselle vanhemmalle. Voimia jokaiselle vanhemmalle!

   Poista
 2. Tämän toisen anonyymin kysymykseen voisin lisätä vielä, mitä mieltä olet tyttäriesi seksikkäästä pukeutumisesta, vaikka toinen onkin jo aikuinen ja toinen myös täysi-ikäisyyden kynnyksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan siinä tyttöjen kanssa hiukan eri aaltopituuksilla. Ymmärrän juhlat, joissa muutkin pukeutuvat samanlaisiin läpysköihin, ei joukosta tarvitse erottua. Kuvat ja niiden lisääminen nettiin onkin sitten asia, josta en pidä. Jokainen kuitenkin elää itse elämänsä, ja huonomminkin voisi olla :)

   Poista
  2. Minä en nuoren naisen äitinä näe näissä kuvissa mitään muuta kuin kaunista pukeutumista.

   Poista
  3. Nämä kyselijät, Leena, tarkoittavat tyttärieni pukeutumista ylipäätään. Toisella tyttärelläni, Annilla, on nuorten keskuudessa hyvin suosittu lifestyle-blogi, jossa tyttärieni pukeutuminen on koko ajan suurennuslasin alla. Katukuvasta heidän pukeutumisensa ei mielestäni poikkea mitenkään, paitsi ehkä juurikin niin, että he miettivät kyllä sopivuutta tarkkaan asukokonaisuuksia valitessaan.

   Poista
 3. Oho, huomasin vasta nyt täällä tämän keskustelun.

  Pukeutuminen on tietty jokaisen täysi-ikäisen ihmisen oma asia. Joskus tyttölapset huomaavat, että pitämällä normaalia paljastavampia vaatteita ihan arkenakin, saa kovasti toisen sukupuolen huomiota, siihen saattaa jäädä väärällä tavalla koukkuun ja saattaa antaa samalla, ehkä vähän huomaamattaan, itsestään hmmmm...... vähän huonon vaikutelman. Etenkin niiden muiden naisihmisten mielestä, jotka eivät tätä "keinoa" halua käyttää, jokainenhan näillä nykyliiveillä siihen pystyisi, kokeiltu on DDDD !

  Niin, tämä tulee olemaan eka sukupolvi, joka saa tuta nuoruutensa nettimokat aikuisena, no onneksi se koskee koko sukupolvea, että samassa veneessä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä aktivoiduin juuri vasta tähän viestiin :)
   Varsinkin olen samaa mieltä tuosta koko sukupolvea koskevasta, yleisestä trendistä. Mutta kuka jaksaa vuosikausien perästä kaivaa nettiselaimien kätköistä, kaikista miljardeista kuvista, tiettyjä kuvia, tietyistä henkilöistä!
   Jo IRC Galleria oli aikoinaan täynnä noloja kuvia sadoistatuhansista tytöistä ja pojista. Sitten sama jatkuu Facebookissa ja ties missä sosiaalisen median muodoissa. Kuka niitä oikeasti jaksaa muistella? Eikä kaikki ole mielestäni niin kamalan vakavaa.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!