perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kaksi viikkoa pääsiäistä

Lapsilla on lomaa koulusta aina sekä pääsiäisen alusviikko että pääsiäisen jälkeinen viikko. Kesäkuun alussa on seuraava kahden viikon lomajakso, Pfingster. Jouluna lomia oli pari viikkoa ja helmikuussa oli tietysti Fashing-viikko. Syksyllä on syyslomaviikko... Mikäli olisin työelämässä, olisi nämä lasten lomaviikot aika vaikea hoidella. Vaan kun en ole, niin nautitaan sitten lomista täysillä!


Isi otti myös viikon lomaa, ja käytiin taas Itävallassa laskemassa viimeisillä lumilla. Paikaksi valittiin Flachau, joka oli auki vielä nämä pääsiäisviikotkin. 18 asteen helteessä ja täydessä auringonpaisteessa oli kyllä ihan juuri ja juuri sen laskettelukelin kanssa. Aamulla, pikkuyöpakkasen jälkeen, kissan jäljillä oli kyllä huippua lasketella ne ensimmäiset 2 tuntia. Sen jälkeen alkoi lumi sohjoontua ja olla aika raskasta tällaiselle taitamattomalle. Pelkokin kiristi ohimoa, kun olkapääni murtumasta oli vielä alle 3 kk. En halunnut kokeilla olisiko käsi luutunut jo kunnolla...


Rinneravintoloiden terasseilla nautitut lounaat olivat loman parasta antia. Toiseksi parasta oli jokailtainen sauna hotellimme saunaosastolla. Muuten vaatimattoman, perinteisen alppimajatalomme saunaosastolla oli kolme erilaista saunaa ja Ruheraum, jonka klinkkerisohvat olivat kuumat ja nurkassa solisi vesiaihe. Perinteisessä saunassa näytettiin puolalaisille närhenmunat.

Parin lomapäivän jälkeen löydettiin suomalaisperhe, joka asuu Salzburgissa. Touhuiltiin viimeiset päivät yhdessä. Nyt meillä on sitten kyläpaikka Itävallankin puolella. Ja heillä on oma sauna ja uima-allas! Heti alettiin suunnitella juhannustreffejä... Neljän laskupäivän jälkeen pienten reidet alkoivat olla jo lujilla. Viidentenä päivänä uitiin ja saunottiin kylän Therme Amadéssa http://www.thermeamade.at/ 7,5 tunnin urakka. Seuraavana päivänä ajeltiin kotiin.

Matka meni joutuisasti, kun laskettiin tunteja Elli-koiramme jälleennäkemiseen. Jätimme Ellin koirahoitolaan matkan varrelle, ja kaikille teki vähän tiukkaa loman aikana, kun kerta oli meille ensimmäinen. Ellillä oli kuitenkin mennyt kivasti, ja olihan se tietysti valloittanut isäntäperheen sydämet. Elli on kuulemma todellinen Zuckermaus ja tervetullut koska tahansa uudelleen.


Shampoopesun ja paikkojen tarkistuskierroksen jälkeen Elli oli taas onnellisempi kuin koskaan.

2 kommenttia:

 1. Elli näyttää hyvin onnelliselta! Ja onneksi tällä lomalla vältyitte onnettomuuksilta :)

  Meillä lasketaan jo viikkoja kesälomaan. Vielä riittää pinnisteltävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa laskeminen huomenillalla, kun tytöt lähtevät kotimatkalle. Siihen asti nautitaan siskoista! Ja meillä lasketaan ensin Pfingsteriin, kun lähdetään Italiaan patikoimaan, ja sitten vieraiden tuloon. Meillä kun riittää näitä lomia...

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!