torstai 10. toukokuuta 2012

Lounas 28 asteen lämmössä

Täksi ja huomiseksi päiväksi on luvattu 28 asteen hellettä, mutta myös ukkoskuuroja. Tämän päivän ukkosia ei onneksi ole vielä näkynyt. Seuraavat kaksi päivää (la-su) onkin täyttä auringonpaistetta, mutta lämpö romahtaa 17:ään. Täytyy sitten nauttia hetkestä.

Edellisessä kirjoituksessani pohdiskelin sitä, kuinka haastavaa on laittaa sellaista ruokaa, että kasvetaan isoiksi ja pysytään terveinä. Muutaman saamani kommentin myötä (kiitos Paula, Hanna ja Minna) sain taas uutta potkua keittiööni. Innostava teema on kasvikset. Kypsennetyt kasvikset. Meidän Matille ei oikein putoa keitetyt kaalit ja juurekset, uunijuurekset jotenkin, mutta meillä syödään ratatouillea.


Aamulenkin ja suihkun jälkeen pakotin itseni kauppaan. Kaupassakäynti kuuluu myös miellyttävien kotitöiden listalla sinne loppupäähän. Kärry pullisteli vihanneksia ja kasviksia. Jopa sellaisia, joita en ole koskaan ennen ostanut, enkä oikein edes tiedä mihin niitä käyttäisi, Kohlrabi. Ajattelin googlettaa... No niin, kyssäkaalihan se - korissa oli valko- ja punakaalikin sekä parsa- ja kukkakaali. Retiisejä ostin myös ihan ulkonäön vuoksi. Enää täytyy tosiaan keksiä, mitä näistä kaikista tekisi.

Tämän päivän ateria oli kyllä onnistunut. Ja minun ratatouilleeni kuuluvat varsiselleri ja korianteri. Sanokoot alkuperäiset mitä haluavat. Tärkeintä vielä, että lapsetkin tykkäävät!2 kommenttia:

 1. Meillä tuo herkullinen ruoka on ristitty rottatuilleksi ja suosio valitettavasti sen mukainen...

  Mutta kasvissosekeittoon saa pilotettua vaikka mitä! Ah tätä äidin riemua, kun esikoinenkin tietämättään pistelee poskeensa inhokkiaan kukkakaalia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäiskös laittaa kesällä tarjolle...toistoja, toistoja...

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!