tiistai 5. kesäkuuta 2012

Loman jälkeen

Olen omaksi onnekseni ihminen, joka siivoaa kodin aina ennen lomalle lähtöä. Koskaanhan ei tiedä mitä tapahtuu. Kuka asuntoon seuraavaksi menee... Tähän saakka kuitenkin on itse saanut aina tulla siistiin kotiin. Kuitenkin, lähes aina, jääkaappi on aivan tyhjä. Tälläkin kertaa oli. Viimeisen viikon aikana ennen lomaa en käynyt kertaakaan kaupassa (huom. isi oli koko viikon reissussa). Syötiin jääkaappia tyhjäksi hyvällä menestyksellä.

Ensimmäinen homma loman jälkeen on aina kaupassa käynti. Eikä se ole mikään helppo nakki. Varsinkin, kun jääkaappi on aivan tyhjä.


Loman jälkeen yrittää myös usein jäljitellä maistelemiaan ruokia. Välillä siinä onnistuu, välillä ei. Tällä kertaa olin itse tyytyväinen, lapset eivät.


Loman jälkeen pestään aina pyykkiä. Monta päivää. Nyt on viides koneellinen pyörimässä (harmaa, musta, bees, valkoinen, punainen...). Kuten näette kuivana ei ole vielä yhtään valkoista eikä punaista. Onneksi on kesä ja voi kuivata pyykkiä ulkona.


Loman jälkeen ostetaan myös parveke"kukat" itäiseen suuntaan aukeavalle pääparvekkeellemme. Seuraavaan lomaan on reilusti puolitoista kuukautta, joten ei ole pelkoa, että kasvikset nuupahtavat kuivuuteen. Ruokaostoksilla hankin täydennystä yrttivalikoimaani 1,40 eurolla.


Ostan uudet heti, kun vanhat on syöty. Hinta reilun euron.


Kävin oikein puutarhallakin. Pikkuparvekkeelle, joka on etelän puolella, ostin jotain, joka kestää paahdetta. En tosin tiedä yhtään mikä se on, mutta kukat ovat valkoiset, mikä on tärkeintä.


Ulko-oven edustalle hankin kukan (nimen tiedän, mutta ei nyt tule mieleen) ennen kuin naapuri ennättää jälleen ensin ja hankkii siihen jonkin keltaisen tai oranssin härpäkkeen kuolleiden kevätesikoiden tilalle.


Eikähän puutarhalta voi lähteä ilman uutta viherkasvia. Tilaa riittää!

1 kommentti:

  1. Mäkin jätän kodin siistiksi aina lähtiessämme. Mutta koskaan ei ole tullut mieleen, etten itse saattaisi palata ensin. Päinvastoin olen tuuminut, että on sitten kivempi palata siistiin kotiin. Purkamista ja muuta puuhaa on palattua muutenkin.

    VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!