tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tapahtui tänään

Eilen lämpötila kapusi lähelle 30 astetta. Tälle päivälle oli luvattu 26, ja sen tunsi jo aamulla. Viiden seuraavan päivän ennusteissa päivän korkeimmat lämpötilat vaihtelevat 23 ja 29 asteiden välillä. Saksalainen koirankävelyttäjä totesi suomalaiselle, "Ob es kommt ein Sommer...", ja mahtoi viitata puolipilviseen taivaaseen. Suomalainen ei ollut varma ymmärsikö hän oikein ja pyysi toistamaan.

Samalla lenkillä näin polulla rehellisen haperon. Kuulin vast'ikään, että tähän aikaan sieniä alkaa nousta. Siat varsinkin ovat hulluina tatteihin, Steinpilze. Eri asia sitten on kumpi löytää sienet ensiksi. Siat sentään etsiskelevät niitä päivät läpensä. Viime syksynä tein muutaman täsmäiskun metsään ja ajattelin, että täältä ei sieniä löydä. Taisi vaan olla niin, että olin aivan väärään aikaan asialla. Sieniaika alkaa nyt! Ja kirsikat. Niiden aika on alkanut pari viikkoa sitten. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla alettiin täällä poimia kirsikoita.

Koiralla alkoi kiima. Se on nyt sitten kuuma, heiß. Ja naapurin Rudi käyttäytyy sitten kuin hullu, verrückt. Nämä ovat yleisesti käytetyt termit. Mikäli olen omat läksyni oikein lukenut, niin nyt täytyy Elli pitää hihnassa seuraavat 8 päivää. Rudia seuraamalla tosin varmasti selviää, koska vaara on ohi.

Vaihdoin tänään 30+ Derma Genesis -kasvovoiteeni 40+ Revitalift -sarjaan. Jo nimi kuulostaa pahalta. Päätin kuitenkin, että käytän sitä vain öisin. Ovea ei ole näin ollen vielä lopullisesti suljettu.

Weinheimin kaupunki järjestää yhdessä liikuntaseurojen kanssa lapsille kesätekemistä lomaviikkojen ajaksi. Jokaiselle päivälle on oma tapahtumansa, ja jokainen lapsi saa valita maksimissaan neljä aktiviteettia. Lapset on nyt ilmoitettu lasten joogaan, pöytätennisiltapäivään, lasten ensiapukurssille ja kaksipäiväiselle tanssikurssille. Paljon muutakin hauskaa ja mielenkiintoista olisi ollut tarjolla. Enää täytyy toivoa, että emme joudu jonotuslistalle, vaan mahdumme osallistumaan valitsemiimme tapahtumiin.

7 kommenttia:

 1. Elli-pikkuisella on kuukautiset! =) Meillä mies eilen illalla kyseli, mitenkä ne meidän Caran kuukautiset. Cara olisi tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksusta, ja olemme lähdössä mökille. Ei ole kiva, jos joudun tulemaan koiran kanssa etuajassa kotiin sulhasta tapaamaan. Eikä ole kiva, jos joudumme pitämään tyttöä mökillä kytkettynä, kun nauttii siellä tavallisesti vapaudesta. Mutta kaikkein vähiten on kiva, jos typy käy salaa jossain vieraissa.

  Siis: koiranartun juoksuhan kestää keskimäärin 3 vkoa. Eka juoksu voi olla minkä mittainen vain, usein tavallista pitempi (vrt. teinitytöt). Näin oli meillä. Paras hedelmöittymisaika alkaa, kun vuodot ovat jo loppumassa, noin 10 päivän maissa. Cara on tarkoitus astuttaa 11. ja 13. päivänä juoksun alkamisesta. Tai sitten se oli 9. ja 11, en ole ihan varma.

  Naamarasvoista vielä. Kai sä nyt sentään jotain tehotippoja käytät?

  Jälkikasvua odotellessa...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ja ensin ajattelin, että hoidetaan homma luonnollisesti niin, että koira pitää itsensä puhtaana. Ja pitäähän se aina, kun nostan sen jalkaa ja osoitan tuhrua. Siitä huolimatta loppu hermo, ja Elli menee nyt Matin vanhoissa boksereissa. Huomenna housukauppaan! Esikiima kestää 9 vrk, jolloin tulee verta ja paikat on turvoksissa, varsinainen kiima siitä seuraavat 9 vrk, jolloin vuoto muuttuu vaaleammaksi ja narttu antaa astua. Viime viikolla tuli jo jotain vähän, ja eilen meininki näytti siltä, että Elli olisi ollut ihan suostuvainen. Uskon siis, että me mennään nyt tuolla 11 päivän paikkeilla, mutta ensikertalaisena en voi olla todellakaan varma. Voidaan hyvinkin olla vasta kakkospäivässä. Laskee nyt näitä päiviä tässä. Mutta siis noina 9 ensimmäisenä päivänä ei pitäisi kai olla huolissaan. Elli ainakin juoksi vapaana eiliseen iltaan saakka. Tänään en sitten uskaltanut enää päästää irti.
   Ja mitään tehotippoja en todella uskalla edes kokeilla. Mitä sitten, kun nekään eivät enää auta? Nyt ylitetään varovaisesti tuota neljänkympin kynnystä.
   Ja minä jotenkin luulin, että teillä oltaisiin jo pieniin päin :D

   Poista
  2. Botox ja Restylane? =) Noin 30-v. virolaissyntyinen manikkyyrini suositteli. Kauniilta hän näytti, ennen ja jälkeen.

   Ei tietääksemme olla vielä pieniin päin, kun ei ole ollut niitä heissejakaan. Katsotaan sitten ajan kanssa, mitä merkkiä jäkeläiset ovat. Good luck meille vaan.

   Poista
  3. Väkälankakohotukset... :o

   Poista
 2. Meillä on ollut nyt juhannuksena hoitokoira Sessu. Alan ymmärtää koiran omistajaa yhä paremmin, koko ajan on pientä huolta, että miksei se syö (eroahdistusta), ja jos koira jotenkin vähäksi aikaa katoaa tänne 200 neliöön (pieni jackrussel), niin sydän jättää pari lyöntiä väliin. Kyllä tää varmaan aikaa myöten helpottais, mutta en edes uskalla ajatella noita juoksuja ja sen "lieveilmiöitä". Hatunnosto Minnalle ja kaikille, jotka uskaltavat ajatella pentujen teettämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä silti vielä se hamsteri :D Ja luulen, että vieraiden koirien hoitamisen kanssa on vähän sama kuin lasten. Kun ne ei ole omia, niin niiden kanssa hermoilee enemmän. Omasta koirasta tietää jo vähän missä se menee, ja vaikka se karkaisi ovesta pihalle, se ei välttämättä juokse karkuun.
   Mut tää juoksuaika oli kyllä pahempi, kun osasin ajatella. Vaipat putoilee jalasta, ja mitä pidemmällä ollaan, sitä voimakkaammaksi muuttuu haju. Luulis kadun urosten jo tietävän... Sterilisaatiota odotellessa.

   Poista
  2. Hamsteri on ja akvaario. Sirkoilta tais juuri lähteä henki, sinne iski joku sairaus...

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!