sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Rakas päiväkirja...

...tyttäreni Essi ja Anni saapuivat viikoksi luoksemme. En viitsi edes kertoa, miten lentokentältähakureissu taas meni... Sen verran sanon, että nyt on ajettu Frankfurtin koko lentokenttäalue ympäri. Löytyiväthän ne terminaalit toki sitenkin. Mies ei voi ymmärtää, miten onnistunkin aina.

Kun tytöt ovat täällä, menee aurinko aina pilveen. Ja alkaa sataa. Niin tälläkin kertaa. On aivan käsittämätöntä, että täällä paistaa viikkotolkulla ja lämpötilat keikkuvat 30 asteen paikkeilla, paitsi silloin, kun meille tulee vieraita. Tai ainakin silloin, kun juuri tytöt ovat täällä. Ensi viikolla ennusteiden mukaan paistaa taas, ja lämpenee... Olemme sitten kehitelleet kaikenlaista muuta tekemistä kuin uimista ja auringonottoa, mikä sekin kyllä olisi ollut tosi mukavaa.

Maidonhakureissu oli kaikille taas pieni elämys. Pienten kanssahan teemme sitä viikottain, mutta isojen tyttöjen mukanaolo toi reissuun paljon lisää.

Viime viikolla sain vihdoin oman pyöräni. Se on Honda NC700S. Erittäin helppo käsitellä. Otin ajotunteja autokoulusta, että opin ajoneuvon perushallintaa, ja sain aimo annoksen teknistä tietoutta moottoripyörän käsittelyyn. Nyt ollaan käyty itsenäisesti ajelemassa mieheni kanssa parina iltana. Ajokortti minulla on ollut jo siitä saakka, kun ajoin B-kortin aikoinani. Silloin oli sellainen systeemi, että kaupan päälle tuli A. On kyllä aika upea tunne hallita isoa pyörää.


Tytöt kävivät yhtenä päivänä parikin reissua Heidelbergissä. Päivällä ostoksilla ja yöllä vähän juhlimassa. Täällä osaan discoista ja clubeista pääsee jo 16-vuotias, ja he voivat ostaa mietoja alkoholijuomiakin. Jotenkin pidän tästä systeemistä enemmän kuin Suomen systeemistä. Suomessakin kuitenkin moni tuon ikäinen käyttää alkoholia, vaikka se on laitonta. Siihen joutuu sitten vanhemmatkin sopeutumaan, vaikka tietävät sen vääräksi. Tämä romuttaa mielestäni kaikkien yleistä kunnioitusta lakeja kohtaan. Ja tämä on vain yksi esimerkki. Suomessa kontrolloidaan pienintäkin asiaa lainsäädännöllä, ja siten lainrikkomuksiakin sitten tulee enemmän. Alkoholilainsäädännöllä on varsinkin luotu niin kielletyn leima koko aiheeseen.

Vein tytöt kuntosalillenikin. Vaikka itse teen sarjoja mielestäni naisille kovilla kilomäärillä, lisäsi Anni kiloja vielä niihinkin. Kova treenaus näkyy koko kropassa.

Helmillä oli yökoulua. Hatunnosto opettajalle, joka nukkuu yönsä luokkahuoneen lattialla seitsemäntoista 7-9-vuotiaan  kanssa! Lapsilla ainakin oli ollut kivaa.

Eilinen päivä meni taas Wertheimin Outlet -ostoskylässä. Tytöt olivat siellä ensimmäistä kertaa. Reissu oli kaikkien mielestä onnistunut. Guessillä oli taas puolen hinnan tarjous kaikista outlet-hinnoista. Kävimme me toki muutamassa muussakin myymälässä, mutta rahat jäivät kyllä tuohon nimeltämainittuun. Aurinkokin suostui tulemaan esiin.


Tänään Helmillä oli balettikoulun esitys kauden päätteeksi. Helmi on tanssinut nyt balettia pari kuukautta. Kovasti kehuvat tytöllä olevan oikeita ominaisuuksia lajiin. Harrastuksia alkaa vaan olla runsaanlaisesti. Onpahan sitten mistä valita, kun pitää alkaa erikoistua.

6 kommenttia:

 1. Hei vaan!

  Kiva blogi, kauniita lapsia.

  Vaikea arvuutella, minkä ikäinen olet.

  Anteeksi, siis kysyn ikää, luin taaksepäin blogiasi, niin on kaksi perhettä, niin minkä ikäisenä sait esikoisesi?

  Hienoa, että olet uskaltanut tehdä noin suuren elämänmuutoksen.

  Toivottelen kaikkea hyvää teidän perheelle jatkossa!

  VastaaPoista
 2. Hei itsellesi.
  Ei haittaa mitään kysymyksesi. Justiinsa nyt ei ole minkäänlaista ikäkriisiä meneillään :D Olen 43 vuotta. Olin esikoiseni saadessani opiskeluni opiskellut, vakituisessa työpaikassa, naimisissa ja 22-vuotias. Olimme pitäneet ex-mieheni kanssa siinä vaiheessa yhtä jo 6 vuotta. Harkitsemattomasta teiniraskaudesta ei siis ollut kyse.
  Kiitos, ja kaikkea hyvää myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen bolgi sinulla. Ajattelin kysyä onko lapsenne jo oppineet hyvin puhumaan saksaa. Ja olitteko opetelleet jotain saksan alkeita ennen muuttoa. Onko lapset kokeneet uuden kielen opettelun raskaaksi ? Itselläni 6 ja 9 vuotiaat tytöt ja muutto mahdollisesti Italiaan puolenvuoden päästä.

  VastaaPoista
 4. Niin, viitaten tohon ed. kysyjään, niin aika tärkeä juttu.

  Lapset on vaan niin tärkeitä! Kyllä kai lapset aika helposti kielen oppiii!

  Mutta oikeesti, tämä elämänmuutosblogi on ollut aika pysäyttävä. Miettii, mitä voisi tehdä omalle elämälleen, eikä vaan tyytyä, mitä on.

  VastaaPoista
 5. Hei, löysin vasta blogisi ja ihastuin heti. Ihania kuvia ja kivasti kirjoitettu :)
  Itse olen nyt 22-vuotias, ja haaveilen ulkomailla asumisesta kunhan opiskelut on loppu jne. Tämä blogi saa sen unelman tuntumaan jotenkin konkreettisemmalta!

  VastaaPoista
 6. Hei kaikille,
  Meillä kävi parit vieraat Suomesta heinäkuussa, ja sitten lähdettiin itse parin viikon reissulle Suomeen. Viime yönä kotiuduttiin ja kohta ollaan toivottavasti päiväjärjestyksessä. Voisin kirjoittaa tuosta lasten kielenoppimisesta ihan oman jutunkin, kunhan saan laukut purettua ja jääkaapin täytettyä :)

  VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!