torstai 13. syyskuuta 2012

Aarteen etsintää

Joku sanoi, että Pfalzista on löytynyt öljyä. Öljyä voi siis olla kaikkialla!

Pari viikkoa sitten ohitettiin kävelylenkillämme miehiä, jotka pystyttivät keppejä maastoon ja maalasivat maata erivärisillä maaleilla. Ellin peppukarvatkin olivat keltaiset, kun Ellin piti laskea merkkinsä omalaatuisen tuoreen hajun päälle. Mietittiin lasten kanssa yksinkertaisina, että jotain isompaa suunnistusreittiä ne merkkailevat.


Joku toinen tiesi kertoa, että täältäkin etsitään öljyä, ja nuo merkit ovat osa sitä. Tällä viikolla maahan on isketty antureita, puissa on ketjuilla kiinni mittareita, postilaatikkoon sataa infolehtisiä aiheesta, rinteestä alempaa kuuluu piippausta. Ainakin yksi mielipide metsässä toivoi, etteivät löytäisi mitään.
Mutta mitä jos? Mitä jos naapurin kukkapenkissä olevat anturit antavat olettaa, että maan kerrostumissa on jotain poikkeavaa? Tai jotain sellaista, josta kannattaa innostua? Alapuolen viiniviljelysten alla virtaakin öljysuoni tai maakaasulähde tai whatever? Postilaatikkoon jätettyyn karttaan on piirretty alue, jota nyt tutkitaan. Me asumme keskellä sitä. Voihan olla, että talojen omistajat tienaisivat kelpo summan myymällä omaisuutensa. Voihan myös olla, että juuri heidän omaisuuttaan ei kukaan haluaisi ostaa, mutta täydellinen idylli särkyisi naapuriin nousevan öljynporaustornin vuoksi. Ja me saatetaan asua juuri siinä talossa! Ja mehän ei omisteta täällä mitään. Pitäisiköhän äkkiä ostaa jotain?

Koko päivän kuuluu piippausta. Lähetysautot lähettävät vibraa (?) ja anturit ottavat kai'un vastaan ja mittarit lukevat tuloksia. Tärinää ei ole vielä tuntunut. Eletään jännittäviä aikoja. En tiedä yhtään, koska tiedetään jotain.


En tiedä myöskään, kuinka saataisiin piano alas yläkerrastamme! En tiedä, kuinka ruokahuoneemme pöytä mahtuisi portaikostame, johon on rakennettu uusi väliovi muuttomme jälkeen. En tiedä kuka ostaisi vaatekomeromme ja keittiömme, jos meidän täytyisi muuttaa tästä. Ja missä bongailisimme lepakkoja iltaisin...


Ps. Aarteen etsintä on saksaksi Schnitzeljagd. :D

Pss. Heidi. Varo vaan. Ne ovat siellä hetkellä, millä hyvänsä!

5 kommenttia:

 1. Jestas, mistä ne on nyt keksineet öljyä sieltä etsiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liekö nämä vuoristoalueet sellaisia potentiaalisia kohteita...

   Poista
 2. Elli-pieni. Keltaista pepussa...

  VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!