lauantai 27. lokakuuta 2012

Matka Aasiaan

Suomesta tuli tilapäivityksiä, että lunta tulee. Saksassa viileni myös juuri samaan aikaan, kun meillä oli take off Aasiaan. Tilapäivitysten mukaan Frankfurtissa on myös tullut lunta.

Olen aina pitänyt Aasiasta. Kaikesta siihen liittyvästä. Lämpö, ilmankosteus, tuoksut, äänet, tunnelmat, maut... Olen käynyt tosin vain muutamassa paikassa: Hong Kong, Bali, Bangkok, Krabi. Tällä reissulla tutustutaan Singaporeen ja Indonesian puolella olevaan saareen, Bintaniin.

Tunne, kun avaa parvekkeen oven ja astuu ulos kuumuuteen on aina hämmentävä. Avaat auton oven ja hämmästyt, kuinka tukahduttavaa ulkona onkaan. Istun parvekkeella ja hikoan ja yritän tottua kuumuuteen. Pienet eivät edes yritä. He suihkasivat uimaan puolen tunnin päästä perille pääsystä.


Minä luotan siihen, että uin sitten kahden päivän päästä Bintanilla tarpeekseni. Viivymme Singaporessa tuttavillamme pari yötä ja sitten matkaamme lautalla tunnin verran Indonesian puolella olevalle saarelle, Bintanille. Siellä meillä on hotellihuone kuudeksi yöksi. Resortilla on kaikki mukavuudet, joten tuskin teemme muuta kuin rentoudumme. Olemme kaikki sen tarpeessa.

Nyt täytyy päästä pitkän lentomatkan rasituksista. Turvotuksesta ja väsymyksestä. Ja tietysti tutustua Singaporeen. Alkaen tästä illasta. Menemme varmasti syömään ulos tänä iltana ja huomenna tutustumme tärkeimpiin nähtävyyksiin.


Ylpeänä esittää... Ei ole aikuisen naisen hommaa enää yli neljänkymmenen iässä nukkua yötään istuvillaan. Onneksi seuraava yö tulee jo 6 tuntia aiemmin. Ja sitten on vielä kesäaikaan siirtyminen, ja aikaero Indonesiaan -1 h. Ja, ja, ja. Koko ihminen on varmasti viikon jälkeen aivan sekaisin.

Ja voitteko kuvitella. Ystävättäreni Saksasta oli napannut lasten eväsrasiat perjantaina kotimatkalla niiden repuista ja sanonut, että teidän äidillänne riittää tarpeeksi tekemistä maanantaiaamuna, kun saavumme Frankfurtiin klo 6.00. Lapsilla alkaa koulu klo 8.00, ja täällä ei pyydetä lomaa kouluista perheen yhteisille lomille. Niinpä meidänkin lomamme alkoi perjantai-iltana ja päättyy reilun viikon päästä maanantaiaamuna. Anke pakkaa lapsille eväät valmiiksi, ja me ajamme suoraan kentältä kouluun. Mistä tällaisia ihmisiä oikein löytyy!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa teille. Takuulla olette sen tarpeessa te kaikki. =)Minna

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa lomaa! Ja ihanaa huomaavaisuutta tuttavaltasi :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että joku vaan laittaa tollasen jalkakuvan! Noin vaan käy "ittekullekin"

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan kaikille! Ollaan siirrytty tänään saaren puolelle, ja vähän jäi ikävä kaupunkia. Ja jalkakuvaan vielä taivun, mutta ne turvonneet silmät eivät päässeet edes muistikortille :)

  VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!