tiistai 30. lokakuuta 2012

Singapore

Meillä oli Singaporeen tutustumiseen aikaa vajaat kaksi vuorokautta. Tuosta ajasta nukuimme toisena aamuna yli kymmeneen ja otimme päivän aikana reilun kahden tunnin päiväunet. Ei siis kovin tehokasta, mutta muuta emme voineet. Jos neljästä ihmisestä kolme nukahtaa 20 minuutin taksimatkan aikana, niin parasta varmaan lienee levähtää.

Ensimmäisenä iltanamme isäntäperheellä oli pienet kutsut ystävien kesken. Hetken jo mietin, että juhlat olivat järjestetty kunniaksemme, mutta eihän se ihan niin mennytkään :D Isäntäperheemme (joka työskentelee keskenään samassa työpaikassa) toinen puolisko on kiinalainen, joten lähes kaikki vieraat sattuivat olemaan heidän kiinalaisia kolleegojaan. Pöydässä oli nyyttikestiperiaatteella tuotuna monenlaista paikallista ja heidän kotipuolensa herkkua. Paikalliseen tapaan alkoholia ei tarjottu juuri lainkaan. Saksalainen isäntä ja suomalaiset vieraat vetäytyivät parvekkeelle viinilasillistensa kanssa. Seuraan liittyi vielä yksi saksalainen... Ei siis niin, että maassa maan tavalla, vaan niin, että kukin tavallaan.

Koska Singaporessa tulee pimeä jo pian iltakuuden jälkeen, niin iltalenkit tehdään sitten pimeässä. Sitä varten puistot ovat valaistut puoleen yöhön.


Singaporesta jäi mieleen, että kaikki on niin modernia, suurta ja valtavaa, siistiä ja huolellisesti hoidettua. Kuitenkin aasialaisuus, josta itse pidän paljon, näkyi ihmisissä, ruoassa ja ilmastossa sekä tuntui tuoksuna ilmassa. Olen aina haaveillut asuvani Singaporessa, ja nyt siellä käytyäni, se tuntuu edelleen mahdolliselta haaveelta. Varsinkin, jos ei olisi enää lapsia huollettavana. Kouluista ja lasten harrastuksista en tiedä edelleenkään yhtään mitään.

Aamupalalle menimme Sentosan saarelle rantaravintolaan, jossa asiakkaat istuivat pääsääntöisesti uima-asuissaan. Pöytien keskellä oli uima-allas ja edessä merenranta. En tiedä olenko koskaan ollut siistimmällä hiekkarannalla. Veden lämpötila oli varmasti 30+.

Aamupalan ja -uinnin jälkeen otimme ne aikaeropäiväunet. Isäntäväki odotteli meitä omalla uima-altaallaan. Illallispöytä oli varattu kuuden jälkeen, joten sinne oli ennätettävä. Aamupalalta illalliselle. Sopii lomalaisille, vaikka olisi ollut toki mukavaa nähdä Singaporesta enemmänkin. Varsinkin valoisaan aikaan.


Illallinen ei ollutkaan sitten mikä tahansa. Se tarjoiltiin Singaporen entisestä pääpostirakennuksesta muutetussa hotellikompleksissa, Fullerton Buildingissa. Ravintolassa oli buffet, jossa oli tarjolla enemmän kuin kukaan ikinä jaksaa edes maistella, ja joka pöydän takana oli kokki valmistamassa ja tarjoilemassa herkkujaan. Sanomattakin on selvää, että ennen mereneläviä maistelimme susheja ja sashimeja, liharuokia en jaksanut edes maistella ja jälkiruokaa santsasin toisen jos kolmannenkin kerran. Neljän aikuisen ja kahden lapsen illallisen hinnasta kolmanneksen vei yksi vaivainen valkoviinipullo. Muuttohalut alkavat haihtua viimeistään tässä vaiheessa. Viinipullollisen hinta ravintolassa on helposti 50-80 euroa.

Illallisen jälkeen ajelimme taksilla (taksi maksaa harvoin yli kymmentä euroa) yhteen Singaporen tärkeimmistä maamerkeistä, Marina Bay Sands Hotelliin, joka on kolmetorninen rakennus ja jonka 57. kerroksessa on laivan kokoinen ja näköinen kerros, jossa on mm. kasino ja uima-altaat. Sen näköalaterassilta sai upeita maisemakuvia öisestä kaupungista.Illan päätteeksi menimme taas iltakävelylle yhteen kaupungin tärkeimmistä metsiköistä. Polut olivat joko siistejä asfalttiteitä tai metallisia korkealle rinteeseen rakennettuja kävelysiltoja. Välillä oli puisia levähdyspaikkoja, joissa ihmiset makoilivat illan lämpimässä toistensa kainaloissa. Mieleenkään ei tullut pelätä mitään lampuin valaistussa, mutta muuten täydellisessä pimeydessä.

4 kommenttia:

 1. Yöllinen suurkaupunki näyttää lähes poikkeuksetta aina maagiselta. Huikeaa!

  VastaaPoista
 2. Tuttuja kohteita löytyy, kun blogia enemmän ehtii selailla. Me pidimme Singaporesta (helmikuu 2013) aivan hurjasti ja onneksi sieltä löytyy "happy hour" ym. tarjouksia, jotta viinipullo tai oluttuopponen ei kaada lomakassaa :) Perushinnallahan alkoholi maksaa paljon! Hieno kaupunki ja kaverimme kävivät myös Bintanilla ja saivat saman "öljyrusketuksen" kuin tekin. Itse kävimme Malesian puolella.

  Jossakin bloggauksessa olitte olleet Südtirolin puolella ja mainitsit, että voisi joskus mennä patikoimaan sille alueelle uudelleen. Olemme olleet siellä parina kesänä ja me pidimme erityisen paljon Pustertalista. Majoituimme Innichenissä ja siitä teimme päiväretkiä hienoille Dolomiiteille. Südtirol on mukava, kun siellä pärjää vielä saksalla ja on tirolilainen Stimmung! Parhaillaan pohdiskelemme uusia kohteita ensi kesän patikkalomalle Dolomiittien alueelle ja Itävaltaan. Otetaan hyviä ehdotuksia vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katselin taas läpi tämän postauksen kuvat, tunsin melkein ihollani Singaporen kuuman ja kostean. Melkein tuli ikävä. Eikä ikävää helpota yhtään siellä asuva hyvä tuttavaperhe. Noinkohan sitä pitäisi alkaa vähän mietiskellä revanssia :)

   Käykääpä vilkaisemassa meidän viime helmikuun Valtournenchen retki. Kyse on kyllä Alpeista ja Italiasta :) Emme ole käyneet paikan päällä kesällä, mutten jaksa uskoa, ettei siellä olisi patikointia. Matterhornin juurella. Majapaikka oli paras, missä olen vuoristoreissuillani ollut: Locanda4. Hotelli, jossa vain 4 huonetta/huoneistoa. Jokainen hiukan erilainen. Jossain sauna, toisessa takka, kolmannessa Jacuzzi. Aamupala ja illallinen tarjoillaan omassa pienessä ravintolassa rakennuksen alakerrassa. Täydellinen.

   Tuttavamme asuvat Salzburgissa ja laittelevat upeita kuvia patikkaretkiltään ympärillä olevilta vuorilta. Sinne tekisi itsenikin mieli. Lisänä rokassa on tietysti itse Salzburg nähtävyyksineen ja upea Salzburg Designer Outlet vähän kaupungin ulkopuolella. Hitlerin Kotkanpesäkin löytyisi sieltä.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!