lauantai 3. marraskuuta 2012

Ensikosketus: Bintan, Indonesia

Parin Singaporessa vietetyn päivän jälkeen hurautimme 55 minuutin lauttamatkan päähän mantereelta, jos niin voi sanoa, kun Singapore itsessäänkin on ryhmä saaria. Kohteemme oli Indonesian saaristoon kuuluva Bintan. Koska Bintan on niin lyhyen matkan päässä Singaporesta, on se singaporelaisten helpoin ja suosituin lomakohde vaikka vain viikonloppuvisiitille.

Monsuunikausi on juuri alkanut. Sen huomasi siitä, että maanantaina puolenpäivän aikaan saapuessamme, paikka näytti melkeinpä hyljätyltä. Ellei laskenut yritystapahtumaa, joka pidettiin hotellissamme. Puolet hotellimme asukkaista oli konferenssiin osallistujia. Viikonloppuvieraat olivat juuri lähteneet ja arki sesongin ulkopuolella oli alkanut. En tarkoita, että toivoisin lomakohteeltamme valtavaa väentungosta, mutta lomamme ensimmäisenä päivänä autius yllätti hiukan omituisena tunteena. Monsuunin huomaa myös säästä. Taivaalla on pilviä, joskus satelee ja tuuli saattaa olla paikoin voimakastakin. Tämä tosin oli vain hyvä juttu. Säätila säännösteli juuri sopivasti aurinkoa ihomme tarpeisiin. Rusketuimme tasaisesti, ja punoittamaan iho pääsi vasta kolmanneksi viimeisenä päivänä. Uimista sade ei haittaa mitenkään. Siinä touhussa kastuu muutenkin. Ja lämpötila on joka tapauksessa 30+.

Hotellihuoneemme oli kaikkea muuta kuin mitä olimme kuvitelleet. Ankea ja epäsiisti. Autio allasosasto näytti silmäämme vanhalta ja ränsistyneeltä. Kun Matilla vielä kaatui lounaalla misokeitto syliin, oli hymy tiukassa itsellä kullakin.


Edes lounas japanilaisessa ravintolassa ei piristänyt ensimmäisen päivän tunnelmiamme.

Päätimme, että tiedustelemme hotellin vastaanotosta, olisiko meidän mahdollista kirjautua hotellistamme ulos aiottua aiemmin, niin halutessamme. Vastaus oli myönteinen, mutta varatut yöt olisi kuitenkin maksettava. Vankeja siis emme ainakaan olleet. Tiedustelimme hintaa huoneemme tasonparannukselle. Kävimme tutustumassa junior sviittiin ja päätimme siirtää pakkauksemme sinne. Mielialamme parani huomattavasti. Nyt voisin ajatella käyväni suihkussa, ja meillä oli jopa tilava parveke.


Illalla olohuoneessa istuskellessamme ajattelimme, että saattaahan tästä vielä hyvä tullakin. Muistelimme myös, kuinka monta kertaa onkaan viime aikoina käynyt niin, että loman alussa tulee aina shokki odotusten ja todellisuuden kohtaamisesta. Yleensä odotukset ovat olleet ne suuremmat. Loman kuluessa kaikkeen sitten tottuu, ja paikasta löytää ne hyvät ja kivat asiat ja tekemiset. Olemme olleet Indonesiassa kerran aiemminkin, Balilla, eikä ainakaan tämä resort Bintanilla vedä vertoja kokemuksillemme Balista. Lapsiani ylistääkseni täytyy sanoa, että he eivät missään vaiheessa sanoneet mitään negatiivista mistään, vaikka hekin totesivat huoneen vaihdon jälkeen, kuinka mukava uusi huoneistomme onkaan. He ovat aina yhtä innoissaan kaikesta.


Äidin pienet sopeutujat. Sopeutuvat jopa hotellihuoneen tason parannukseen  :)

2 kommenttia:

  1. Kun tottuu hyvään, ei osaa enää nauttia kaikista elämän tuomista asioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Mitä parempaan tottuu, sitä vaikeampaa on nauttia niistä elämän tuomista negatiivisista asioista ;) Onneksi edelleen nautitaan täysillä kaikesta positiivisesta, mitä ympärillä tapahtuu: isoista ja pienistä asioista.

      Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!