tiistai 20. marraskuuta 2012

Kun inspiraatio iskee, niin silloin leivotaan käpykakku

Keittiökokeilupäiviä on jotenkin viime aikoina (onneksi) ollut. Eilen ajattelin, että tänään pitää kokeilla tehdä jotain sellaista, mitä en vielä koskaan olle tehnyt. Hain ainekset eilen jo kaupasta, joten tänään tarvitsi vain päästä itse asiaan. Siihen pääsy kestää aamuisin nykyään reilusti kaksi tuntia. Olen alkanut tehdä aamulenkkiäni kahden mummelin kanssa, ja hehän eivät tyydykään mihinkään tunnin lenkkiin. Kohta osaan kaikki tiet ja tiettömätkin taipaleet lähimetsästämme. Ja koko ajan puhutaan tai ainakin joku puhuu. Väliin he kysyvät minulta ymmärränkö, ja väliin vastaan ymmärtäväni. Sanovat tämän olevan parasta kielikurssia minulle. Eivätkä niin vanhat ihmiset liene väärässä. Puhutaan koirista, ruoasta, ruoanlaitosta, jouluaskarteluista, miehistä, lapsista, lapsenlapsista...tuossa kohden minä en paljoa jutustele...

Elli nauttii. Joka aamu iso lauma ihmisiä ja koiria paimennettavana. Ja Elli pitää huolen aivan jokaisesta tai on ainakin huolissaan jokaisesta. Kaksi isoa, vanhaa labbisurosta tuskin eväänsä räväyttävät, kun Elli käy murisemassa ja näykkimässä korvasta, kun kaverit meinaavat harhautua polulta. Ihmisille riittää tökkäys pohkeeseen.


Tämän päivän punnerrukseni oli lapsuudesta tuttu käpykakku. Isä aina toisinaan osti sellaisia valmiina kaupasta. Nyt ajattelin kokeilla itse tekemistä. Maakarileipuri oli tehnyt asiasta perusteellisen postauksen. Muutin ohjetta ainoastaan siltä osin, että minun kakkupohjani ei ollut gluteeniton. Ohjeeseen olisi voinut muistutuksen vuoksi lisätä, että kakkupohjan kannattaa antaa jäähtyä vaikka vuorokauden verran jääkaapissa ennen leikkaamista, sen verran peherrykseksi meni, kun koetti liian pehmeää kakkua muotoilla. Siitä kuitenkin selvittiin.


Itse lisäisin vielä ohjeeseen, että vastakaulittua ja levitettyä marsipaania ei kannata yrittää leikata suomuille pehmeänä. Marsipaani tarttuu saksiin. Jääkaappikylmää pintaa oli huomattavasti helpompaa rei'ittää.


Ja ennen jälkiruokaa syötiin kasvispihvejä ja punaviinissä marinoitua possun sisäfilettä. Liekö viimeinen kerta tänä vuonna, kun grillattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloitsen jokaisesta kommentista!