sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lenkitettiin koira

Sain ilokseni koko perheen liikkeelle koiran pisulenkille. Ajateltiin sitten samalla tehdä vähän pidempi lenkki, kun tapaus sai näinkin suuren osanoton. Pilvetkin väistyivät reppua pakatessamme.


Ruskasta on vielä hiukan jäljellä. Lehtisateesta päätellen, ei enää ensi viikonloppuna. Mutta tämä sade oli lapsille samaa kuin itselle oli aikoinaan lumihiutaleiden metsästys ilmasta. Valmiiksi hävitty taistelu.


Lämpö nousi yli kymmenen asteen, ja auringonpaiste jopa lämmitti.


Mielestäni koiran ei kuitenkaan olisi tarvinut pulahtaa siihen ainoaan lutakkoon, joka matkan varrelta löytyi. Kun ei se uinut kesälläkään...


Tehtiin risteyksissä sellaisia ratkaisuja, joita ei oltu ennen tehty. Maisemat ja polut olivat siis aivan uusia.


Kylttien tulkitsemiseen piti joskus käyttää korkeampaa matematiikkaa.Uusia olivat myös matkan varteen osuneet "ruokapaikat". Levähdettiin ja syötiin eväämme metsästäjien passikopissa, turvassa villisioilta. Ohittava ratsastaja kyllä sanoi, etteivät metsämiehet tykkää hyvää. Mutta eväät oli muutenkin jo syöty.


Perillä kotona Matti pysäytti ajanottokellonsa. Reissu oli kestänyt kolme tuntia. Äkkiä kaikki mahalleen lattialle ja hooveriin (kyynärnojapunnerrusasento) ja aikoja mittaamaan. Matti vetäisi hurjat pohjat. Poika pinnisti viisi minuuttia! Äitikin paransi aikaisempaa tulostaan kahteen ja puoleen minuuttiin. Lämmitimme lounaan ja puimme pojan juhlakuntoon 45 minuutissa. Kaverin viiden tunnin syntymäpäiväjuhlat olivat alkamassa. Illalla ei tarvinut houkutella lasta vuoteeseen.

6 kommenttia:

 1. Wow, tehän pistitti oikein kunnolla palamaan! :) Blogisi on aivan ihana ja musta on aina yhtä ihanaa lukea miten teillä siellä hiihdellään. Kuvat olivat myös erittäin kauniita.

  Terveisiä täältä Suomesta ja on ikävä! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos. Tänään saatiin kyllä hyvä kuvasaalis :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä tää perhehooverointi on parasta ikinä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa yhteistä tekemistä lasten kanssa :D

   Poista
 4. Voi Lellua, miten se nyt innostui uimaan? Hurjia hoovereita vedätte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai siinä oli vähän vahinkoa mukana :D Mutta en ymmärrä, että se edes meni niin lähelle rantatöyrästä. Voihan tosin olla, että Ellu oli viime kesänä vielä niin nuori ja arka uimisen suhteen, mutta ensi kesänä uidaan jo sutena.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!