torstai 27. joulukuuta 2012

Taas on vaikeaa: lasketteluloma Obergurglissa

Vuorilla ollaan! Eikä emäntä taas voisi olla tyytymättömämpi ;)


Kun ei säästä voi valittaa, niin valitetaan sitten jostakin. Hotellista ainakin löytää valittamista aina! Jos huone onkin ihana (ja varmaan kallein ikinä), niin hotellin säännöissä ainakin olisi paljon kehittämisen varaa. Tiesin jo varausvaiheessa, että koirasta maksetaan 25 euroa vuorokaudelta. Meinasin lähettää perään kysymyksen, että kai ne lenkittää koiran kolmesti päivässä ja syöttää hyvää ruokaa. Koirahotelleissa nimittäin koira pääsee täysihoidolla noin 20 eurolla! En kuitenkaan kysynyt. Hyvä, että sentään sallivat koiran tulla. Toisin on monissa paikoissa.


Sisään kirjautuessamme selvisi, että Internet-yhteydestä veloitetaan vuorokausitaksa, ja se koskee sitten vain yhtä konetta kerrallaan. Saunaan eivät pääse alle 15-vuotiaat lapset. Itävallassa on kuulemma sellainen laki. Koska sauna on kuuma ja koska siellä ollaan alasti. Tässä vaiheessa en enää edes yrittänyt hymyillä. Edellisiä hotelleja laki ei näköjään ole koskenut eikä naapurihotelleja... Eikä tätäkään hotellia maanantai- ja keskiviikkoiltapäivisin. Silloin on perhesaunavuoro. Mielestäni sauna on edelleen kuuma ja ihmiset alastomia...


Kerhohuoneen biljardipöytä toimii minuuttilaskurilla. 15 min/1,90 eur. Viinipullo hotellin ravintolassa maksaa saman kuin Suomessa. Koira ei saa tulla ravintolatilaan. Naapurit valittavat, mikäli koira haukkuu huoneessa (kello 8 aamulla). Ja Elli siis haukkui ensimmäisenä iltana ja ensimmäisenä aamuna. Sitten hän sopeutui uuteen asumukseensa.

Jotain hyvääkin? Hotelli sijaitsee aivan rinteen vieressä. Suksivarastosta astutaan lähestulkoon suoraan rinteeseen. Huoneet ovat mukavat, kylä on rauhallinen, rinteet ovat kunnossa ja maisemat ovat kauniit. Jossain mainoksessa luki, että Obergurgl on timantti Alpeilla, The Diamond in the Alps! Ja tuosta on helppo olla samaa mieltä.


Ruoka on myös hyvää ja sitä on paljon. Puolihoitoomme kuuluu illallinen. Ja tarkkasilmäiset laskevat aivan oikein. Joka ilta syödään viiden ruokalajin illallinen. Ja sen päälle käydään juustopöydässä.

3 kommenttia:

 1. Meillä haukkuu ainoastaan emäntä ja yleensä itse tekemänsä ruuan yhteydessä. Naapurit ei ole siitä onneksi (vielä) valittaneet. Lunta on PALJON ja sitä tulee aika-ajoin lisää niin, että päivässä ehtii pariinkin otteeseen tehdä lumityöt (tätä varmaan kaipaat siellä?). Sen jälkeen onkin mukava mennä YKSIN saunanlauteille pötköttämään kera pirkkasiiderin (halvempaa kuin viini) ja uikuttamaan elämänsä ihanuutta.
  terveisin keski-ikäinen täti
  PS. uusi yleiskone on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä valittaminen vaan helpottaa kummasti :D

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!