lauantai 12. tammikuuta 2013

Kolmin kotona

Kun isi lähti viikoksi työreissuun (lauantaiaamuna!) ja Helmi yökylään kaverille, piti meidän keksiä Matin kanssa jotain tosi kivaa tyhjyyttä täyttämään. Helmi tosin lähti vasta kuuden aikoihin illalla, joten kiirettä piti, että ehdittiin tehdä kaikki kiva tuona lyhyenä hetkenä.


Matti halusi leipoa, ja minähän halusin juuri sitä samaa mitä Mattikin. En halunnut, että hänelle tulee apea olo, kun hän jää yksin äidin kanssa. Leivottiin suklaakakku, sekin Matin toivomuksesta. Munkitkin olivat toivelistalla, mutta illan muutamana tuntina en katsonut taipuvani sellaiseen. Kakun jäähtyessä rakensimme joululahjaksi saatua tuhannen palan palapeliä. Palapeliä ratkoessa tulee luontevasti juteltua monenlaisista aiheista lasten kanssa. Paljon tulee myös laulettua. Ja se kahdenkeskinen ilta olikin mennyt hujauksessa.


Kolmannesta pyörästä sen verran, että leikkauspäivänä Elli ei päässyt edes jaloilleen. Heräsi kyllä illalla, vinkui surkeana, torkkui kainalossa viltteihin käärittynä, vaipat housuissaan. Kahtena seuraavana päivänä käytiin pienillä lenkeillä, hihnassa, välttääksemme riehumisen. Pisut ja kakit alkoivat kulkea omia reittejään, ja ruoka maistui jo ensimmäsenä iltana, kun hyvitykseksi annoin muutaman turvotetun palan kuivamuonaa.


Naapurin koiralta saatiin lainaan muutama body, ettei tarvitse pitää kauluria 10-12 vuorokautta, mikä aika kestää siihen, kun metalliset klammerit poistetaan haavaa suojaamasta. Luulen, että me kaikki olemme bodeihin tyytyväisiä.


"Mä etsin sun munasarjat."
 
Kolmannen päivän aamuna Elli kantoi lelukoristaan lelun toisensa perään ja halusi leikkiä kanssamme. Ikävä vain, että riehumiselle on yhtä pitkä karenssi kuin haavan nuolemisellekin.
 
 
"Ja mä revin ne ulos susta. Ja sitten mä puen sulle bodyn!"

4 kommenttia:

 1. Voi, kun kiva postaus taas. Lasten kanssa on niin kiva tehdä kaikenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Ja kun yleensä aina menee niin, että se on Helmi, joka häärää äidin kanssa keittiössä, niin nyt saikin Matti tehdä kaiken mahdollisen.

   Poista
 2. Siis, heh heh, luin vasta nyt noi kuvatekstit. Oikeesti hauskat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tässä täytyy kärsimäämme käsitellä, vaikka sitten mustalla huumorilla :)

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!