tiistai 12. helmikuuta 2013

Lumilautailua lumisateella

Kun säätiedotus lupasi jo toista päivää peräjälkeen voimakasta lumisadetta, ja koska minä inhosin joka hetkeä rinteessä sinä ensimmäisenä sadepäivänä, niin päätettiin, että Matti voi kokeilla lumilautaa ensimmäisen kerran elämässään ja että minä tulen auttamaan hommassa kenkäpelillä. Ajattelimme myös, että sitä lautaa on kokeiltava nyt heti alkuun, koska kenenkään hermot eivät olisi kestäneet kaksi kertaa tunnissa tapahtuvaa tiedustelua, että koska sitten. Suksivuokraamossa Helmikin innostui aiheesta, ja molemmille vuokrattiin laudat puoleksi päivää.


Mikko haluaisi, että lapset laskevat suksilla. Suksilla laskeminen on Mikon intohimo. Mikäli lapset innostuisivat laudasta, menisi melko pitkä aika siihen, että he pystyisivät seuraamaan meitä laudoillaan samoin kuin nyt suksillaan. Perheen olisi rinteessä sitten aina hajaannuttava, ainakin joksikin aikaa.


Minä ajattelin, että lapset toteaisivat lautailun niin vaikeaksi, että kokeiltuaan lakkaisivat puhumasta koko aiheesta. Tiedostettiin kyllä riski, että voivathan he siihen hurahtaakin.


Eikähän se lautailu niin kauhean vaikeaa lapsista ollutkaan. Vaikeampaa se varmasti minulle oli, kun sitä aikoinani yritin opetella. Totesivat kyllä, ettei se niin helppoakaan ollut, kuin mitä he olivat ajatelleet. Itse ainakin yllätyin, kuinka näppärästi he muutaman tunnin harjoittelun jälkeen kanttasivat harjoittelurinnettä alas.


Puolenpäivän jälkeen minä kaappasin laudat ja kengät kainalooni ja lähdin palauttamaan lainoja. Mikko ja pienet jatkoivat laskemista suksin. Automme päälle satanut lumi tuli yhden vuorokauden aikana. Rinteet olivat siis todella hienossa kunnossa. Rinteiden ulkopuolella sitä ei kuulemma kuitenkaan ole riittävästi.

 
Tämänpäiväistä lumisadetta edelleen odotellen!

2 kommenttia:

  1. Meillä tytöt kokeilivat kyseistä lajia vuosia takaperin - Noora jäi koukkuun ja nyt pääsääntöisesti lautailee. Laura ei enää harrasta mäessäoloa...onnea matkaan - kumman tien lapset ikinä valitseekin :) TV. Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokrattiinhan me se lauta vielä toiseksikin päiväksi. Ja hyvin lähti homma sujumaan. Aika näyttää, millä ne sitten alkaa viiletellä.

      Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!