keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Rahavaikeuksissa

Minun piti eilen hankkia koko perheelle lentoliput reilun kolmen viikon päähän. Lentoihin piti vielä yhdistää jatkolennot järkevällä aikataululla. Rajoittavana tekijänä oli lasten koulun päättyminen perjantaina ja koulun alkaminen viikon päästä maanantaina. Lomaa on anottu vain viikko.


Monen lentoyhtiön lentojen hinnat jatkoyhteyksillä olivat nousseet jo pilviin. Monessa tapauksessa jatkolennon odottamisaika ei enää ollut järkevä. Mahdollisimman lyhyellä matkustusajalla ja järkevällä hinnalla olevissa vaihtoehdoissa vilkkui: "vain 4 paikkaa jäljellä tällä hinnalla". Käytin hakukoneena Ebookersia.


Huomasin, että ebookers.fi:n ja ebookers.de:n välillä oli melkoinen hintaero samoissa lennoissa ebookers.de:n hyväksi. Ero oli jopa 400 euroa! Ebookers.comia en vertaillut, koska en jaksa muuntaa joka annettua hintaa punnista euroiksi, mutta oletettavasti sekin kannattaisi tehdä.


Ebookers.fi:ssä voi maksaa verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Suomen tilillämme ei ollut eilen tarvittavaa summaa ja siirto Saksasta kestää kokemustemme mukaan pari päivää. En usko, että parin päivän päästä lentoja enää saisi ko. hinnalla.


Deutsche Bankkimme on erittäin tarkka luottokorttien väärinkäytösten havaitsemisessa. Niin tarkka, että aina emme edes itse saa ostoksia tehdyksi. Niinkuin en eilenkään onnistunut. Ja kuten ei joku onneton korttini numeron kopioinut väärinkäyttäjäkään viime syksynä onnistunut. Pankki sulki korttini, kun heidän mielestään minun profiiliini ei kuulunut ostaa lentoja Etelä-Amerikasta Austraaliaan. Aivan oikein! Mitäpä minä noillanurkin maailmaa tekisinkään...huokaus. Hieno homma silloin. Eilen ei naurattanut.


Mieheni korteilla emme saaneet ostoksia tehdyksi, ja omaani en edes kokeillut, kun muistin aivan varmasti, ettei luottoraja olisi riittänyt kuitenkaan. Deutsche Bank ei ollut tehnyt suoraveloitussopimusta ebookers.de:n kanssa, joten verkkomaksu ei ollut tätäkään kautta mahdollinen. Ja jokaisella uudella yrityksellä sössiytyi varauksen tekoon varattu aika, ja jouduin syöttämään kaikkien matkustajien tiedot aina uudelleen ja uudelleen. En sitten saanut kauppoja aikaiseksi, koska pankitkin olivat menneet jo kiinni ja puhelinpankkitunnuksemme olivat hukassa. Piti lähteä viemään poikaa jalkapallotreeneihin, myöhässä, koska olin yrittänyt loppuun asti.


Soitin jopa suoraan lentoyhtiöön. Sieltäkään ei voitu auttaa. Eikä heidän mukaansa paluulennolla ollut enää ko. hintaluokassa kuin kaksi paikkaa. Aloin jo mielessäni luopua koko matkasta. Ajattelin, että me vaan emme yksinkertaisesti saa rahojamme käyttöön ajoissa. Mieheni esitti, että käytäisiin matkatoimistossa. Riehuin puhelimessa, että turhahan sinne on mennä, kun ei lentoyhtiö itsekään enää pystynyt meille matkoja saamaan. Seuraavaan matkustusluokkaan nousu olisi nostanut lippujen hinnat yhteensä noin 11 000 euroon.


Lähdin koiran kanssa lenkille ja yritin rauhoittua. Tuntikaupalla turhaa taistelua tietokoneohjelmia vastaan. Mies soitti. Oli uhmannut minua ja mennyt matkatoimistoon. Siihen aataminaikaiseen paikkaan, jossa istutaan elävän ihmisen kanssa vastakkain, valitaan yhdessä sopivaa matkakohdetta koko perheen tarpeisiin ja saadaan paperiliput käteen. Tosin, mies oli mennyt ja kysynyt myyvätkö nämä lentoja. Myöntävän vastauksen saatuaan hän oli luetellut päivämäärät, kellonajat, lentoyhtiön ja jatkoyhteydet. Virkailija oli löytänyt haluamamme lennot juuri tuohon vajaan 5000 euron hintaan. Yhden puhelun jälkeen hinta oli pudonnut alle 3500 euron. Pakettimatkajärjestäjä oli antanut pakettimatkaksi varaamansa, mutta myymättä jääneiden matkojen lennot välitettäväksi, ja juuri tuollaiset lennot onnistuimme saamaan. Enkähän olisi koskaan uskonut!


Kuvituksena on neljä vuotta sitten otettuja kuvia Balilta, Indonesiasta. Viimeinen kuva on Hong Kongista. Täytimme molemmat tuona syksynä 40 vuotta, ja sen vuoksi teimme elämää suuremman matkan kaikkien lasten kanssa. Asuimme Balilla kahdessa paikassa: Sanurissa ja Nusa Duassa. Teimme paljon retkiä saaren eri osiin. Ajelimme avojeepeillä riisiterasseille, raftasimme keskellä viidakkoa (White water rafting), seurasimme soturitansseja, tutustuimme perhospuutarhaan, snorklasimme, uimme, nautimme hieronnoista, söimme hyvin ja tytöt kävivät tanssimassa parina iltana. Lennot olivat Hong Kongin kautta, joten pysähdyimme siinä muutaman päivän tulomatkalla. Balille lähtisin koska tahansa uudestaan. Ehkäpä jo ensi kuussa!

6 kommenttia:

 1. Vau mikä iloinen yllätys tuo lippujen lopullinen hinta!

  Ehkä nähdään Balilla :-) Me ollaan menossa huhtikuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Katsoin laskua uudelleen, ja sehän oli vieläkin edullisempi kuin mitä muistinkaan. Korjasin summan tuonne leipätekstiin. Meidän matkamme kestää vain viikon ja molemmat viikonloput siitä ympäriltä, joten törmäysvaaraa ei kylläkään ole. Mutta läheltä piti!

   Poista
 2. hyvä tuuri lippujen kanssa! ja oivoivoi.. kaikki ihan kuumissaan ja turvonneita yhteiskuvassa.... PAITSI OLLI!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkäs teet, kun on aina nälkä ja koko ajan hiki :D

   Poista
 3. DDDDDDDDDDDDDDDDDDD HAUSKAA MATKAA!!

  VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!