maanantai 4. maaliskuuta 2013

Antakaa anteeksi...

...postaus Balilta. Kukaan ei halua varmaan kuulla seuraavaa...

Ensimmäisenä päivänä kävelimme useamman kilometrin Balin länsirannikkoa eli Seminyak - Legian - Kuta -rantaviivaa pitkin pohjoisesta etelään.


Aallot olivat mahtavat. Jopa niin mahtavat, ettei uiminen enää ollut sallittua.


Surffaaminen sitä vastoin oli. Ei-surffaajana en voi käsittää, että laudan kanssa voi riskeerata henkensä, mutta ilman sitä ei. Mutta, me nyt kuitenkin polskittiin. Aalloissa ja jätteissä.


Kävelimme rantaviivaa pari-kolme kilometriä. Matka oli lohduton. Jäimme rantatuoliin ja annoimme lasten polskia sydäntensä kyllyydestä. Muovia kiertyi uimareiden raajoihin, sitä tarttui hiuksiin ja iholle. Ne saattoivat olla muovipusseja, karkkipapereita, pullonkorkkeja tai silppuuntunutta muovia. En tiedä johtuiko rannan jätemäärä siitä, että oli sunnuntai, eikä kukaan ollut siivoamassa rantaa. Vaiko siitä, että myrsky oli rantauttanut suuren määrän jätettä mereltä. Yhtä kaikki, merestä tämä tavara tuli. Meri on tätä täynnä. Vaikka aallot olivat mahtavat ja lapset nauttivat, ei kukaan nauttinut iholle kiertyvästä saastasta.


Hotellissa, Helmin palmikoista ja Mikon iholta, suihkun jälkeenkin, löytyi vielä muovinpalasia. Ihmisen jalanjäljet näkyivät selvinä...

http://vimeo.com/25563376

Video kuolevista lokinpoikasista ei siis ole ollenkaan liioiteltu...


Olin aika järkyttynyt.


 
Seuraavalla kerralla yritän löytää jotain positiivista postattavaa. Sitäkin löytyy.

4 kommenttia:

 1. Olipa surkea juttu tuo meren roskamäärä! En halua katsoa tuota videoklippiä nyt, en jaksa tulla pahalle mielelle.

  Ja vaude mikä bikinikroppa. Kannatti se parin viikon tehokuuri. Nyt on varmaan kiva olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se video on muuten aivan mahtavasti tehty. Oikea taideteos. Ja kaikkien pitäisi kyllä nähdä se, varsinkin paikallisten täällä.
   Ja kiitos Minna, ei nyt enää mitään suoranaista itseinhoa :D

   Poista
 2. Kyllä nyt vähän ihmettelyn aihetta tuli, olisi kiva tietää onko aina noin roskaista, vai saiko myrskyisä tuuli tuon aikaan. No eipä kai se säätila noin huonona pysy koko teidän matkan ajan, toivotaan näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin olimme todella järkyttyneitä. Seuraavana aamuna ranta kyllä näytti puhtaammalta, että ehkä myrsky ja vähä miehitys viikonlopun aikana pahensi tilannetta.
   Tässä länsirannikolla tuntuu aina tuulevan kovasti, mutta meistä se oli tosin vain hauskaa. Eilen tuuli vieläkin enemmän, joten niinpä mekin vuokrasimme surffilaudat. Tänään siirrytään eteläniemeen, ja siellä tuskin enää surffataan.
   Sadekausi on lopuillaan, joten välillä on pilvistä ja joskus vettäkin ripsahtaa kuuroluonteisesti. Siitäkin huolimatta hoidellaan täällä auringonpolttamiamme :( Eli pientä pilviverhoa toivoen, että uskaltaisimme vielä kalaan perjantaina.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!