lauantai 2. maaliskuuta 2013

Twice in a Lifetime

Kun täytimme kummatkin neljäkymmentä vuotta samana syksynä, reilut neljä vuotta sitten, ajattelimme, että teemme supermatkan. Otimme kaikki lapset (viisi) mukaan, ja teimme jotain sellaista, mitä tuskin koskaan tulemme elämässämme uudelleen tekemään.

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme Baliin, Indonesiassa sijaitsevaan pieneen saareen. Päätimme lentää sinne Hong Kongin kautta, jolloin näkisimme kaksi kärpästä samalla reissulla. Suunnittelimme matkaa vuoden. Ostimme lentoliput pitkästi edeltäkäsin ja odotimme reissua pitkään.

Nyt meille selvisi neljän viikon varoitusajalla, että Balille pitäisi lähteä taas. Miehelle ja minulle aukesi työmatka Balille, ja pienet olivat erittäin tervetulleet mukaan ja matkaan. Kerroinkin jo aiemmin lentolippujen hankinnasta. Niiden suhteen kävi hyvä tuuri. Koulukin ymmärsi, että lapset eivät voi jäädä vieraaseen maahan yksinään, kun molemmat vanhemmat lähtevät bisnesmatkalle. Loma siis järjestyi viikoksi.

Huono tuuri sattui sitten sen suhteen, että Helmi heräsi perjantaiaamuna oksentaen. Oksensi vielä puolen päivän aikaan supermarketin lattialle, nopeasti käsillä olevasta koirankakkapussista huolimatta. Ensimmäinen lento oli perjantaina klo 22.


Iltapäivällä kuitenkin ruoka jo maistui potilaallekin, ja matkanteko odotusaikoineen maistui ihan mukavasti kaikille.


Ensimmäinen lentomatka kesti 12 h 15 min. Koska isä ja äiti olivat olleet sekä dieetillä että raittiina pari edeltävää viikkoa, olivat lentomatkan rasitukset huomattavasti helpommat kestää. Turvotusta ei enää löytynytkään vanhempien kasvoilta, vaan yllättäen penskojen kintuista.


Toinen lentomatka kesti 2 h 45 min. Sen jälkeen oltiin määränpäässä. Balilla, Indonesiassa. Kuva tosin Singaporesta, vaihtokentältä.


Olemme juuri, yhdentenätoista hääpäivänämme, kotiutuneet ensimmäiseen määränpäähämme, kahden makuuhuoneen villaan, jossa on oma uima-allas ja oma sammakko. Kaksi kylpyhuonetta balilaiseen tyyliin eli osin paljaan taivaan alla. Vain makuuhuoneet ovat ilmastoidut ja seinillä ja katolla varustettu. Kaikki muut tilat jakavat ilmatilaa paljaan taivaan alla.


On lämmintä ja kosteaa. Ja odotan huomista, merta ja aurinkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa matkaa!

    Ei ihme, että piditte vähän dieettiä ennen tätä, mikä motivaation aikaansaaja. Toivottavasti vältytte muut vatsataudilta, jota täällä Suomessakin on paljon nyt liikkeellä.

    Kuvia olisi kiva katsella lisää täällä lumimyräkän keskellä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos, ja kyllä, kyllä! Pohdiskelen tässä koko ajan mahdollisia postausaiheita. Eiköhän niitä löydy... :)

    VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!