perjantai 19. huhtikuuta 2013

Keväisiä kiitoksia

Haluan kertoa teille, kuinka mielissäni olen aina, kun saan kommentteja. Olen jokaisesta tosi iloinen! Näenhän minä, että vierailijoita käy, mutta yksinäistähän tämä olisi ilman teidän vuorovaikutustanne.

On myös mukavaa saada ehdotuksia uusista postausaiheista. Itse ei välttämättä tule aina ajatelleeksi, mikä voisi olla kiinnostavaa muiden mielestä.

Tätä iloista tunnelmaa kuvaamaan liitän kuvia Bergstraßen rinteen keväästä. Kevät on täällä kauneinta aikaa. Kukkivia puita on niin paljon: omena, kirsikat, luumut, magnoliat ja mantelit. Lisäksi kaikki ne puut, joiden nimeä en edes tiedä. Ja pensaat.

Omistan nämä kuvat tyttärelleni Essille, joka halusi nähdä tämän kevätloiston, mutta ei ehtinyt, koska luonto myöhästyi tänä vuonna useammalla viikolla.


Kotikatumme etelään päin. Ikivihreitä kasveja on paljon, joten vaikka lehti ei olekaan vielä aivan täydessä, niin vihreää silti riittää ympäri vuoden.


Kun hapankirsikka kukkii, näyttää se kauempaa aivan vaaleanpunaiselta hattaralta.


Jotain sinistä...


...ja valkoista.


Ylhäällä on kotikatumme. Oman kotimme katto pilkistää hiukan mustana punaharjaisen talon oikealla puolen. Kaikki, mikä on valkoista, on kukkivia hedelmäpuita.


Äidin keltanokka on haistellut muutakin kuin omenankukkia.


Tässä kasvaa syksyllä oman alueen omenaa.


Ja tässä!


Pesäpuu löydetty!


Heräilevä kotikylämme.


En tiedä olenko koskaan nähnyt kauniimmin kukkivaa puuta kuin magnolia. Kukinto on naisen kämmenen kokoinen! Tämä ihanuus kukkii vain reilun viikon. Sade ja tuuli tekevät ikävää jälkeä kukkivalle puulle. Tällä viikolla ei ole onneksi satanut.

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Täällä on vielä tyypillinen varhaiskevät eikä juuri muita kukkia kuin sinnikkäät sinivuokot, missä niitä nyt sattuu kasvamaan aurinkoisessa paikassa.

  Luen useimmat postauksesi ja monesti meinaan kommentoidakin, mutta jotain aina tulee väliin. Kuten nyt uutiset telkkarista. Solong!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti onneksi ehdit kommentoidakin :) Palaamisiin!

   Poista
 2. Sininen on helmililja ja valkoinen kukka kaunokainen. :) Ihanan keväistä siellä! Täällä ei ihan vielä t-paidalla pärjää. Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä helmililjaa kutsutaan Traubenhyazintheksi (rypälehyasintti). Kaunokaiselle en tiedä paikallista nimeä, mutta Wikipedia kutsui sitä rikkaruohoksi :D

   Täälläkin mennään sään kanssa eestaas. Tänään oli taas monta kerrosta vaatetta päällä, ja aurinkoisempaa on siellä tainnut olla!

   Ihanaa kevättä sinullekin!

   Poista
 3. Kaunokainen eli bellis. Wikipediassa näin: http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%A4nsebl%C3%BCmchen_(Gattung)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gänseblümchen. Näin se sanavarasto laajenee!

   Poista
 4. Todella kaunista, suurenmoinen kevät. Meinasin myös tulla kertomaan Helmililjan ja belliksen eli kaunokaisen... Ja tiedän, tiedän suomen kielellä ei kirjoiteta isolla kasvien nimiä mutta tuo niiiin minusta sopi isolla kirjoitetuksi :) Jospa saisit kuvaan vielä Helmin ja kauniin helmililjat. Terveisin Eija Suomutunturin juurelta, jossa kevät näyttää kovin erilaiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Eija. Muistan hyvin varjoisan seinustan lumikasat vielä joskus juhannuksen korvillakin :) Syksy onkin mielestäni parasta aikaa siellä suunnalla.

   Poista
 5. Upeita kuvia! Saksan kevät on mahtavaa aikaa. Seurailen blogiasi, koska olemme itsekin asuneet Saksassa pariinkin otteeseen ja kuulumiset sekä kuvat sieltä päin kiinnostavat aina, samoin suomalaisen näkemys sikäläiseen elämänmenoon. Nauttikaahan kukkaloistosta! Terkuin Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa hei! Itse tykkään, että kevät on kauneinta aikaa täällä. Suomessa pidän syksystä äärettömän paljon. Missähän päin Saksaa mahdat olla asunut...

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!