tiistai 16. huhtikuuta 2013

Terveyspannarin ohje

Kun on kevät, ja pitäisi pitää kirkkaana mielessä kesä ja niin edelleen, on ehkeensä normaaliakin tärkeämpää miettiä mitä suuhunsa pistää. Mutta joskus täytyy saada jotain hyvää ja terveellistä. Onko sellainen yhtälö mahdollinen?

Ja ajatushan lähti, kun luin ravintoasiantuntija Juhana Harjun (aivan tuntematon suuruus minulle) blogista (Aamiainen ruohikolla) järkevältä kuulostavaa asiaa siemenistä ja pähkinöistä: Siementen terveysvaikutuksista


Olen nyt parisen vuotta kirjoitellut tätä blogiani. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun laitan minkäänlaista reseptiä ruudulle. Kun verkko on pullollaan hyviä ruokaohjeita, ovat ne omatkin reseptit monasti sieltä napattu. Tässä nyt kuitenkin tämänpäiväinen ahaa-elämykseni, jos vaikka joku muukin haluaa hyvää ja helposti, vähän paremmalla omallatunnolla.

Terveyspannari Pfannkuchen

1 litra maitoa Milch
4 kananmunaa Eier
0,5 dl sokeria Zucker
1 tl vanilijasokeria Vanillezucker
1 tl suolaa Salz
1 dl ruisjauhoja Roggenmehl
0,5 dl grahamjauhoja Vollkornmehl aus Weizen
4 dl vehnäjauhoja Weizenmehl
vajaa 1 dl omega 3-rypsiöljyä (tai mitä öljyä tapaatkaan käyttää) Rapsöl mit Omega-3
0,5 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä Sonnenblumenkerne
1 rkl tummia sesaminsiemeniä  (1 El) Sesam ungeschält

Vatkataan sekaisin ja turvotetaan hetki. Paistetaan 225 asteessa 20-30 minuuttia uuninpellillä.

Tenavaraadista toinen puoli piti tavallista pannaria parempana, mutta toinen piti tästä enemmän. Pisteitä saivat varsinkin hampaissa narskuvat auringonkukansiemenet.


Rumahan tämä kyllä vähän on...

6 kommenttia:

  1. No, tossa oli kuitenkin JAUHOJA, siis vehnäjauhoja suurin osa ja sokeria, olkoonkin sitten mitä lajia jauhoja tahansa, niin, että se terveysvaikutus, mitä haettiin oli vissiin niissä öljyissä ja kuiduissa?

    Namilta kyllä näyttää......

    No höh, pääasiahan on se , että äiti tekee pannukakkua lapsosille! Toivottelee joku mummo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Pannukakkuhan tämä on edelleen. Ymppäsin siihen vain sen vuorokaudessa tarvittavan määrän siemeniä ja korvasin osan valkoisista jauhoista terveellisimmillä. Vähensin sokerin määrää ja korvasin voin terveellisellä öljyllä. Ja edelleen maistui kohtalaisen hyvältä :)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen blogi sinulla. Tuli mieleen ,että voisitko kirjoittaa tänne ruokapäiväkirjaa siitä mitä Saksassa teidän lapsiperheessä syödään ja siitä mitä olet nähnyt muiden perheiden syövän, onko eroa Suomalaiseen ruokakulttuuriin yms.
    Mukavaa kevättä.

    VastaaPoista
  3. Niin, kun täällä Suomessa nykyisin suurin synti, mitä voi terveysvaikutteisesti tehdä, on valkoiset jauhot ja sokeri.......mut hei lasten pitää saada pannukakkua eniweis...ha ha! Sulla on niin kiva blogi, aina oikeen odotan postauksia!

    VastaaPoista
  4. Joo, ja ruokapäiväkirjaa lapsiperheen kannalta toivotaan paljon!!! t. joku mummo

    VastaaPoista
  5. Mä en taida kertoa kuinka usein täällä väännetään pullataikinaa... Kun muuten syö ja elää terveellisesti, lienee joskus paikallaan valkoiset jauhot ja sokeri?
    Nimim. paino vaan laskee

    Saksalaisesta ruoasta olen ajatellut jossain vaiheessa jotain sanoa, vaikken varmaan suurin asiantuntija olekaan. Omia havaintojani kuitenkin voinen jakaa.

    Ruokapäiväkirja nolottaa jo ajatuksena. Mitä sanon silloin, kun syödään eilistä ja toissapäiväistä ruokaa yhdessä? Varmaan se on sitten vain tunnustettava. Jahka käyn tuon ensi viikon reissuni (ja toivun aikaerosta), niin pitää alkaa kirjata mitä tulee keksittyä keittiössä.

    VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!