keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Omalla lomalla

Amerikka valloitettu! Tai ellei koko Amerikka, niin Florida kuitenkin. Ja ellei nyt aivan koko Floridaa, niin sieltä kuitenkin Orlando tai vain hotellini Wyndham Grand Orlando Resort, Bonnet Creek. Sekä ESPN Wide World of Sports ja Orlando Premium Outlets, Vineland Ave. Niin!


Olisihan toki ollut hauskaa nähdä vähän enemmänkin minulle uudesta mantereesta sen kerran, kun sinne asti lensin, mutta faktat olivat kyllä tiedossa. Perilläoloaikaa minulla oli tasan neljä vuorokautta. Kisojen seuraamiseen meni tuosta ajasta kaksi puolikasta päivää. Yhden puolikkaan päivän käytin outletissa shoppailemalla, joten kaksi ja puoli päivää kului sitten uima-altaan reunalla kirjaa lueskellen ja Weinspritzereitä nautiskellen. Eipä ehtinyt tulla aika pitkäksi niinkään, varsinkin kun nuo muut tekemiset ajoittuivat kolmelle eri päivälle.


Kyllähän yhtäkkinen yksinolo laittoi miettimään monenlaista. Varsinkin omaa elämää ja läheisten ihmisten roolia siinä. Ehkä ihmiselle aina silloin tällöin, ei liian usein, vaikkapa kerran parissa vuodessa, voisi tehdä hyvää vetäytyä hetkeksi pois omasta elämästään. Ottaa siihen vähän etäisyyttä, katsoa sitä vähän kauempaa. Silloin kenties on vähän helpompaa huomata arvostaako sitä ja kaipaako sitä silloin, kun se ei ole käden ulottuvilla, vai onko tilanne kenties päinvastoin.


Ja kyllä vain, moneen kertaan joka päivä, tulin todenneeksi, kuinka hyvin viihdyn juuri omassa elämässäni. Oli todella mukavaa olla olemassa hetki vain itselleen. Lojua auringossa juuri sen aikaa, kun itsellä nahka kesti, herätä aamulla juuri silloin, kun itsellä ei enää nukuttanut (enkä laske nyt mukaan ensimmäisen aamun herätystäni, kun edellinen asukas oli jättänyt huoneen kellon soittamaan kello kuusi), syödä vain silloin, kun itsellä on nälkä ja kierrellä ostoksilla miettimättä jaksavatko lapset enää.


Oli myös niin ihanaa ajatella, että minulla on kotona odottamassa kokonainen perhe täynnä rakkautta. Ja sen lisäksi vielä isoja lapsia omaa elämäänsä elämässä. Samalla aloin jo suunnitella, mitä kaikkea tehtäisiinkään sitten, kun tullaan tänne koko perheellä. Kun mies olisi auton ratissa ohjailemassa meitä kohti nähtävyyksiä ja kun olisi pieniä lapsia mukana, että kehtaisi mennä teemapuistoihin. Nyt tyydyin katselemaan ikkunastani Disney Worldissa järjestettävää ilotulitusta joka ilta kello 21.


3 kommenttia:

 1. Hienoa, että lähdit omalle reissulle ja osasit nauttia siitä. Ja hienoa, että perhearkikin tuntuu mieluisalta.

  Meidän perhe on aina harrastanut ja arvostanut monimuotoista lomailua. Olemme vahvasti sitoutuneita, mutta emme lainkaan sidoksisia. Tarvitsemme/arvostamme myös omaa aikaa ja suomme sitä mielellämme toisillemme. Töiden takia matkustamista ja poissa olemista ei meillä lasketa omaksi ajaksi. Se on työaikaa.

  Eli meillä on miehen omia irtiottoja, minun omia lomiani yksin kotona tai reissussa, aikuisten kahdenkeskisiä matkoja tai kahdenkeskisiä viikonloppuja kotona, lasten omia lomia isovanhempien kanssa tai harrastusleireillä. Ja on koko perheen yhteisiä lomia. Esim. viime kesänä vietimme puolet kesälomasta niin, että mies oli omalla vuorireissullaan, lapset mummin kanssa mökillä ja minä yksin kotosalla. Varmaan ihan parasta lomaa meille kaikille. Ainakin mä nautin, ihana vapaus! Elin toki mukana muiden vaiheissa, mutta oli myös ihanaa viettää ikiomaa aikaa omassa rakkaassa kodissa oman aikataulun mukaan. Toisen puolen lomasta vietimme mökillä perheen kanssa, hyvää oli sekin.

  Tässäkin rehdisti kukin tavallaan ja mahdollisuuksiensa mukaan. Oleellista varmaan on se, että kaikki kokevat lomalla oikeasti lomailevansa ja rentoutuvansa eikä loma ole vain joku suoritus muiden joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi. Taas mennään niin eri tavoin.

   Minä en juuri koskaan matkustele yksin. Taisin olla 42, kun lensin ensimmäisen kerran yksikseni ulkomaille. Liittyi tänne muuttoon silloin. Sentään Suomen sisäisiä lentoja olin tullut ihan itsenäisesti lentäneeksi.

   Ilman lapsiakaan emme juurikaan matkustele. Meistä tuntuisi aivan orvoilta ilman lapsia. Miettisimme koko ajan, kuinka lapset nauttisivatkaan... Ollaan käyty kerran kahdenkesken reissussa. Mutta nyt on suunnitteilla toinen :) Että kerran viidessä vuodessa parisuhdereissuun!

   Poista
 2. Pääasia, että parisuhde toimii. Sama se, miten sitä hoitaa. Me olemme perheen perusakseli nyt ja vielä enemmän sitten, kun lapset ovat jo isoja.

  Me teemme kumpikin yksinämme tai kahdestaan sellaisia meille mieluisia reissuja, joista lapset eivät vielä osaisi nauttia, mutta me itse nautimme kovasti. Lasten kanssa teemme matkoja, joiden suunnittelussa heillä on keskeinen osa. Esim. viime kesäloma meni kuten aiemmin kerroin, syksyllä teimme kolmen sukupolven matkan Mallorcalle ja talvella perhereissun Amerkikkaan.

  Minusta on onnellista, jos tässä iässä on tyytyväinen aiemmin tekemiinsä ratkaisuihin ja eleettyyn elämän. Ja vähintään yhtä onnellinen siitä, mitä on nyt. Itse aloitin yksin tai erinäisissä kaverikokoonpanoissa matkustelun lukioiässä ja jatkoin sitä tiuhaan viitisentoista vuotta siitä eteenpäin. Myöhemmin reissut muuttuivat osin työmatkoiksi. Aika paljon olen nähnyt etenkin Euroopan, mutta myös Amerikan kaupunkeja. Jokusen tärkeän olen katsastanut Aasiassakin. Paljon on vielä maailmaa näkemättäkin. Sitä odotellessa.

  Kaupunkimatkoja olemme tehneet useita miehen kanssa kaksinkin, koska ne ovat minun suosikkejani. Silloin kävelemme yleensä paljon ja olemme koko ajan liikkeellä, koska nähtävää on valtavasti. Välillä syömme ja juomme hyvin mahdollisimman lähellä paikallisia ihmisiä. Mieheni taas rakastaa fyysisesti ja henkisesti vaativia reissuja, joihin minulla tai lapsilla ei ole mitään saumaa. Hänellä on myös useita hyviä mieskavereita/-ystäviä, joiden kanssa käy vaativilla vuoristo- ja vaellusreissuilla, joskus laskettelemassakin. Kuten sanottu, suon tämän hänelle mielelläni, koska tiedän hänen nauttivan matkoista niin paljon. Laskettelemassa hän käy myös omien poikien kanssa, minä jätän ne väliin.

  Tosi kiva, että tekin olette yksimielisiä siitä, mikä on teille sopivin ja mieluisin tapa lomailla. Sitten vain sillä linjalla. <3

  VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!