torstai 9. toukokuuta 2013

Retki rannalle, Waidsee

Suomalaisen mittapuun mukaan täällä on aivan mitättömän vähän järviä tai mitään muitakaan lutakoita. Meidän kaupungissamme on yksi järvi, ja sekin on entinen soramonttu. Kylläkin ihan hyvänkokoinen montuksi. Sora siitä on viety moottoritien pohjaksi Darmstadtista Heidelbergiin.


Järven mitat ovat 700 m x 500 m, syvyyden ollessa paikoin 30 m. Siinä kelpaa jopa metristen monnien polskia. Ja niitä oikeasti siellä polskiikin. Videopätkä uimakavereista Tuttavani väittää jopa nähneensä tällaisen uidessaan. Enkä oikeastaan epäile sitä, sillä hän käy uimakaudella uimassa vähintään joka päivä ja ainakin tunnin kerrallaan. Lapsiakin hän on vienyt snorkkeloimaan rantapöheikköihin, ja jos ei nyt monneja, niin muita reippaan kokoisia kaloja ovat lapsetkin onnistuneet näkemään.


Ja jos Saksassa on jossakin järvi, niin ilmaiseksi et siellä kyllä ui. Tai pusikosta pääsee veteen ihan ilman paikallista valuuttaa, mutta rannat ovat kyllä sitten aika olemattomat. Hoidettu uimaranta on aidattu ja se suljetaan illalla klo 20. Onneksi kesäkaudeksi voi ostaa kausilipun koko perheelle, niin ei tarvitse joka kerta jonottaa kassalla sisään mennessä. Lipun erinomaisuus korostuu etenkin koulujen päättäjäispäivänä ja loman viimeisenä päivänä, jolloin jono lippuluukulle saattaa olla useita kymmeniä metrejä.


Tänään kävimme lasten ja Ellin kanssa järven ilmaisella puolella ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Siellä on koirienkin mahdollista uida. Jos nyt koira on uidakseen. Ja meidän Ellihän ei ole. Koko ajan koira kuitenkin tulee rohkeammaksi veden kanssa, ja jahka itsekin menen veteen, niin otan koiran kyllä kainalooni. Kokeilin samaa viime kesänä, ja reippaasti se ui rantaan.


Lapsilla oli puukot mukanaan, ja niin he tekivät vähän puhdetöitä.


Kuvista ei mitenkään voisi päätellä, että vieressämme rannalla suoritti kaksi siviiliasuista poliisia ratsiaa noin kymmenpäisen nuorisojoukon keskuudessa. Poliisit kävelivät paikalle, esittelivät virkamerkkinsä ja pyysivät nähdäkseen nuorten henkilöllisyystodistuksia. Keneltä löytyi, keneltä ei. Kaikkien taskut ja laukut tarkastettiin, ja osalle kirjoitettiin sakkoja tupakan hallussapidosta. Yksi kaveri joutui lähtemään poliisien autolle. Pois mennessämme he vielä kirjoittelivat siellä papereitaan. Jäin vain miettimään rikoksen laatua. Mietojen alkoholijuomien ostaminenhan on täällä sallittua jo 16-vuotiaalle. Ehkä häneltä löytyi sitten jotain vahvempaa? Mitään häiriötä nuorista ei kyllä kenellekään ollut, joten siihen nähden suhtautuminen nuorison kokoontumiseen oli kyllä mielestäni aika tiukkaa. Varsinkin, kun vertaan siihen menoon, mihin olen Suomessa tottunut. Mutta toisaalta en mene yhtään arvostelemaan, etteikö systeemi mahda olla aika hyvä.

2 kommenttia:

 1. Itse tulin juuri viime yönä kotiin sieltä Saksasta. Meillä oli siellä kuoron kaksi konserttia, ja aivan upea reissu oli! Jospa itsekin muuttaisin vielä joskus sinne Saksaan asumaan! (:
  Yllättävää nuo maksulliset rannat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Minunkin vanha kuoroni, Prima Vista, kävi vast'ikään täällä konsertin heittämässä. Olivat vaan Berliinissä, joten en voinut ajatellakaan lähteväni katsomaan. Mikäli olisivat esiintyneet Frankfurtissa, olisin varmaankin yrittänyt päästä paikalle.
   Kun alkoi haarukoitua, että tulisimme muuttamaan Saksaan, oli minun mielikuvani maasta aivan toinen kuin miksi se nyt on muodostunut. Tämä on paljon enemmän kuin osasin kuvitella.
   Ja en nyt todellakaan tiedä miten asiat ovat muualla Saksassa, mutta ainakin kaksi lähijärveämme on valjastettu kassakopeilla. Siksi ajattelin, että tämä on täällä yleistäkin. Joku voi oikaista, jos olen väärässä.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!