lauantai 6. heinäkuuta 2013

Minun kukkakauppani, Oranje Blumen

Kun teimme muuttoa tänne, mieheni asui puolisen vuotta huoneistohotellissa Heidelbergissä. Aika nurkalla oli kiva kukkakauppa, jossa tavara on esillä kadulla liikeen edustalla. Ohi oli vaikeaa kulkea pysähtymättä vähintäänkin katselemaan, ellei ostaminen tullut kysymykseen.


Pelkästään ruusuja oli tarjolla noin 15 eri värisävyä jokaisessa kokoluokassaan. Kiusana lisää oli tietenkin muita leikkokukkia sekä ruukkukukkia. Keskivertoruusukimpun hinta on noin 4 eur/10 kappaletta.


Minua harmitti, kun muutimme tänne, eikä täällä ollut vastaavaa ihanuutta. Muutaman kerran laitoin mieheni tuomaan kimpun töistä tullessaan. Viimein löysin kivan myymälän ihan oman kaupunkimme keskustasta, galleriarakennuksesta, jossa en ollut aiemmin käynytkään.


Myöhemmin myymälä muutti vielä liiketilaa samassa kiinteistössä niin, että nyt meilläkin on kukat kadulla hidastamassa ohi kulkemista. Ja tänään, tätä postausta suunnitellessani tajusin, että nämä kaksi suosikkimyymälääni ovatkin samaa ketjua. Ilmankos! http://www.oranjeblumen.com/


Haen yleensä viikon kukkaset aina perjantaina. Eilen mukaan lähti ensimmäistä kertaa kaksi hennon vaaleanpunaista liljakimppua hintaan 4,99 eur/5 oksaa. Eikä varmasti viimeistä kertaa! Ruusu on nyt saanut vakavasti otettavan kilpailijan.


En tiennyt aiemmin, että lilja tuoksuu todella voimakkaasti. Tuoksu leviää ruokailuhuoneesta olohuoneeseen saakka. Ensikertalaisena jännitän nyt niiden kestoa. Ainakin ensi perjantaihin pitäisi jaksaa.

14 kommenttia:

 1. Olisipa täälläkin hinnat samaa luokkaa....ihana liljakimppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynnys on tosiaankin aika matalalla ostamisen suhteen. Ja nuo liljat näyttävät todella siltä, kuin talossa olisi juhlat :)

   Poista
 2. Kyllä tuoreet liljat kestävät minusta ihan hyvin. Mä tykkään liljojen ulkonäöstä paljon, mutta valitettavasti ne ovat aika allergisoivia. Aivastelun ehkäisemiseksi napsaisen tavallisesti avautuneista kukista heteet poikki, eivät sitten myöskään sotke pöytää. Itselleni tuo voimakas tuoksu on myös miinusta, koska saan helposti migreeniä monista voimakkasti tuoksuvista kukista, esim. hyasintti, freesia, jopa kielo. Ruusun tuoksusta en saa. Mikähän siinäkin sitten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuoksu vain voimistuu nuppujen auetessa. Nyt meillä tuoksuu koko tämä kerros, missä vaasit sijaitsevat. Vielä ei ainakaan ärsytä kenelläkään, ei nenää eikä hermoa.

   Poista
 3. Liljat ovat kauniita ja hyvän tuoksuisia. Lämpimässä ne avautuvat nopeasti. Kestävyyttä voi lisätä virkisteellä ja nappaamalla ylimääräiset lehdet pois, etteivät kukat läähätä itseään hengiltä. Kannattaa myös nyppiä heteet pois, sillä ne allergisoivat ja sotkevat älyttömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täällä on lämmin! Reilun viikon on luvannut kolmeakymmentä lämpöastetta. Kestävyys siis koetuksella.

   Poista
 4. Tästä asiasta olen kyllä kade. Ihania ne myymälät siellä! Ja kauniit liljat ovat minunkin mieleeni. Meillä ei onneksi aiheuta oireita allergisillekaan, mutta olen tosiaan nyppinyt nuo heteet aina pois lähinnä sotkun takia. Mutta voihan siitä olla siis muutakin hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenhan minäkin sitä siitepölysotkua siivonnut pöytäliinoilta joskus, kun valmiiksi sidotuissa kimpuissa on ollut liljaa seassa. Itse en olisi ikikuunaan keksinyt alkaa leikkaamaan heteitä pois. Nämä kommentit luettuani kävinkin heti kastroimassa avautuneet yksilöt.

   Poista
 5. Siellä näyttää olevan myös ihanan halpaa. Jos haluaa Suomessa ostaa hyviä kukkia, niin niistä joutuu maksamaan mansikoita. Yhdestä liljasta olen joskus pulittanut 6e/kpl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( Mietin toimisikohan Suomessa samanlainen konsepti kuin täällä. Vähän henkilökuntaa, edullisemmat hinnat ja myytäisiinkin volyymilla palvelun sijaan. Minä ainakin tykkäisin. Ja kyllä täällä saa sidonnankin halutessaan, kun ei sitä niin moni kysy. Sidottujakin kimppuja on itsepalvelutarjonnassa edullisin hinnoin.
   Ja melkein aina kassalla on pari-kolme asiakasta kerrallaan eli kauppa käy. Tai sitten kaikki muutkin hakevat kukkansa aina viikonloppua vasten.

   Poista
 6. Liljat ovat yksi minun suosikeistani myös, ja kestävät todella hyvin. Kokeilin myös pionia tässä yhdellä viikolla, ihan kiva sekin ja kesti hyvin. Näitä kukkakauppoja täällä tulee kyllä varmasti ikävä!
  Helteistä viikkoa,
  Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen kuullut ja itsekin kokeillut krysanteemien kanssa sitä, että laitan veteen aivan vähän kloriittia bakteereja tappamaan. Toimii kyllä krysanteemien kanssa. Ajattelin, että näihin liljoihinkin sitä voisi ehkä kokeilla. Ne veteen muodostuvat bakteerithan tukkivat tiehyet, joita pitkin vesi menee kukille. Vaan kyllästyyhän näihinkin, jos nämä kovin monta viikkoa sinnittelisivät.
   Ja kiitos toivotuksista. Meillä on uimarantastrategia ensi viikolle :D

   Poista
  2. Kukan vedenottokykyä voi parantaa myös sillä että vetää viiston imupinnan varteen, ja uusii sen aina viikoittain.

   Poista
  3. Tuon viistoleikkauksen minäkin olen oppinut. Ja tekohengitän kukkia aina tosiaan leikkaamalla uuden tyven vinoon ja poistamalla nuukahtaneet yksilöt.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!