keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Juhlien jälkimaininkeja

Liljat eivät aukea kahdessa päivässä. Kuusi päivää ostamisesta, suurin osa nupuista alkaa olla auennut. Eikähän niiden aivan näin valmiita tarvitse olla, mutta olisi kiva, mikäli edes joku nuppu olisi auki juhlahetkellä.


Väriteema auttaa valmisteluissa. Minulla oli teemaväri, vaikka en tiedä tajusiko kukaan sitä. Liljat olivat hennon vaaleanpunaiset, pöydän kynttilälyhdyt olivat vaaleanpunaiset, menú oli printattu vaalealla roosalla, kynttilöitä oli sekä valkoisina että vaaleanpunaisina, servieteissä toistui roosa/vaalea lila ja varpaankynteni olivat vaaleanpunaiset. Teema auttaa kaupassa valintoja tehdessä ja on itselle hauskaa puuhaa. Muuta iloa siitä tuskin lienee.


Kinuskikissa neuvoi askartelemaan pahvista kakkupohjan kokoisen pyörylän ja vuoraamaan sen foliolla. Sen päällä on hyvä liikutella Sacherkakkua, ja kuorruttaa se suklaalla sotkematta tarjoilulautasta. Itselläni toimi irtopohjavuoan pohja vieläkin paremmin. Se oli sopivan jämäkkäkin, joten kuorrutusvaiheessa koko kakun saattoi nostaa minkä tahansa pienemmän astian päälle irtopohjan kanssa. Näin ei tarvittu uuninritilää laisinkaan, vaan ylimääräinen suklaa saattoi valua vapaasti.


Juustoja kuluu paljon. Pöytään kannattaa myös muistaa nostaa kaikki se, mitä on suunnitellut ja valmistellut. Jääkaappiin unohtunut artikkeli oli tällä kertaa oikeilla valkosipuleilla voimakkaaksi maustettu tuorejuusto. Olihan sitä mukavaa syödä ihan keskenäänkin sitten juhlien jälkeen, mutta varsinkin, kun kaikki muut juustot loppuivat alle tunnissa, olisi se ollut oiva lisä juustopöytään.


Ihanat lahjat auttavat muistamaan juhlahetken vielä vuosienkin jälkeen. Odotan innolla, että saisimme itse kutsun jonnekin, ja pääsisin valitsemaan sopivaa lahjaa kutsujalle. Yksi kutsu onkin odottamassa, mutta sinne tuskin pääsemme. Ehkä käyn kuitenkin viemässä jotain pientä joka tapauksessa.


Väsyneitä rellestäjiä. Pienet olivat yökylässä kavereillaan, mutta jotenkin en usko, että nukkumaan on menty puoli yhdeksän.

6 kommenttia:

 1. Voih, lukaisin edellisenkin postauksen ja juhlat näyttivät juuri niin hyvältä kuin vain voi! Ja se, että hipat vierähtää aamutunneille on paras merkki hyvistä kemuista! Kaunis kattaus, emäntä ja koko ihana katras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Montaakaan asiaa en tekisi nyt toisin. Jotain hienosäätöä kyllä :)

   Poista
 2. Upeat nuo liljat, harmi tosiaan, etteivät olleet juhlapäivänä noin kukassa, vaikkakin ihan aukeamaisillaan. Joskus on vaikea arvioida kauanko nuppujen aukeaminen kestää, saattaapa vaihdella lajeittainkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Minä arvelin ostanko keskiviikkona vai torstaina, ja olisinn hyvin voinut ostaa ne jo maanantaina. Onneksi ne olivat ihan näyttävät nupuillaankin.

   Poista
 3. Hei tää oli hyvä ! Kiitos.

  VastaaPoista

Iloitsen jokaisesta kommentista!