perjantai 6. syyskuuta 2013

Mitä täällä tapahtuu!

Kun palasimme Suomesta, oli vuoranantajamme vihdoinkin aktivoitunut talomme portaikon remontin suhteen. Kaikki portaikossa oleva, oli pitänyt nostaa huoneistoihin sisälle. Tämä tarkoittaa naulakkoa, paria lipastoa, kenkätelineitä ja mattoja. Arvaatte, ettei sisällä näyttänyt kivalta.


Maalarit tulivat töihin seuraavana aamuna, kun me olimme saapuneet illalla. Ei ollut kiva kulkea ylä- ja alakertojen väliä, kun mennessä piti ohittaa pari maalaria, vastamaalattuja seiniä tai astella suojapapereita pitkin (jonka jälkeen tossunpohjat olivat maalissa). Laukkujen purku ja pyykkäys saivat odottaa pari päivää, että urakka siirtyi alempiin kerroksiin. Kuinka niillä olisikaan ollut hyvää aikaa tehdä kaikki tämä, kun me olimme lomilla! On tärkeää kuitenkin, että saadaan homma valmiiksi. Uudet valaisimet portaikkoon asennetaan tänään.


Itse olen käyttänyt tämän viikon siihen, että olen päivittänyt viher- ja parvekekasvejamme nuutuneimmasta päästä, ostellut pientä ja kivaa sisustukseen ja etsinyt niille paikkoja kodissamme, täydentänyt astiavarastoja sekä pessyt ikkunoita, imuroinut ja pyyhkinyt pölyjä.


Kaiken tämän inspiraation syynä on se, että meille tulee vieraita ensi viikonloppuna. Eikä ihan vähän, vaan kaikkiaan noin 30 henkeä! Tyttäreni aveceineen ovat kutsuvieraslistalla, samoin kuin vuokranantajamme.


Maltan tuskin odottaa, että pääsen keittiön puolelle! Siihen saakka on vain hinkattava ikkunoita ja vessoja; ja laadittava suunnitelmia, listoja ja aikatauluja. Jotenkin on latautunut energia purettava.

10 kommenttia:

 1. Oho..teilläpä onkin suuret pippalot...:)

  VastaaPoista
 2. Kivoja juhlia teille! Pitääkin aktivoitua kynttilähankintojen kanssa, ihan parhaat kruunukynttilät (ikean) on olleet loppu jo pitkään. Maalikin pitäisi kaivaa esille, seinät on hirveässä kunnossa. Näille sakemanneille pitäis esitellä Tikkurilan Harmony, joka on matta mutta jota voi pyyhkiä!
  t Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä löysin sattumalta (etsiskelin jotain aivan muuta) nuo pienissä laseissa olevat tuoksukynttilät Bauhaussin tarjouspöydästä. 50 centtiä kappale! Ostin 12 kappaletta, niin siinä minulla on sitten taas setti kivoja shottilaseja. Vaikka nyt niitä onkin sitten jo alun viidettäkymmentä... :D
   Enkä muuten tiedä kumpiko on kätevämpää, pestäkö seiniä (kun se pestyn ja pesemättömän raja meinaa aina näkyä) vaiko vetaista vähän maalia tahran päälle, kun meidän paperitapetti on rypyliäistä ja maali mattaa. Rajaa ei näy ollenkaan. Alussa tympäisi, mutta nyt, kun kaapissa on maalipönttö, niin sama hakeeko pensselin vai luutun :)

   Poista
 3. Onnittelut! Hei tee taas postaus tarjottavista, kukista, kattauksesta jne. olisi ihana nähdä ne. Teetkö muuten kaikki tarjottavat itse tähän juhlaan, ainahan jossain kohtaa voi ottaa valmistakin esim jostain herkkupuodista, jos ei aika riitä kaikkeen tai väsyy liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Itsellänihän h-hetki on vasta parin kuukauden päästä. Nuori, mikä nuori. Mutta mies täytti jo, niin pidetään juhlat ennen kuin pakastaa.
   Tyttäreni Anni on valjastettu viralliseksi hovikuvaajaksi, niin todennäköisesti saadaankin jotain saalista. Muuten olisi voinut itsellä jäädä kuvaaminen vähän vähiin.
   Kutsutut ovat kyselleet haluanko heidän tuovan jotain mukanaan. Pyysin tulemaan lahjan kanssa, koska haluan itse tehdä kaiken tarjottavan :) Luulen, että tekeminen ei taaskaan ole se ongelma, kunhan olen saanut kaiken paperille (niin kuin se alkaa jo ollakin). Iso kysymys vaan on kuinka paljon kaikkea pitää tehdä. Olen kuitenkin rauhoittanut itseäni sillä, että jos tarjottava loppuu, niin sitten siirrytään rauhallisesti seuraavaan artikkeliin. Ja pidetään huoli siitä, että vieraiden lasit ovat täynnä!
   Eilen meinasi iskeä flunssa. Yskitti ja aivastutti. Otin kuumavesipullon rinnalleni nukkumaan käydessäni, ja aamulla heräsin hikisenä ja terveenä. Lämpö vanhin voitehista! Vai miten se menikään :D

   Poista
  2. Oi oi, hyvä kun tulit kuntoon. Piti vielä sanomani, että olinpa tyhmä, kun en tajunnut pyytäväni juhlakalua kuvailemaan.... jälkikasvu hoitaa varmasti homman mallikkaasti.

   Poista
  3. No varmaan kattausvaiheessa räpsin itsekin jotain. Ja tämä juhlakalu kyllä aikoo asemastaan huolimatta pitää langat käsissään tarjoilujen suhteen, vaikka apuvoimia onkin. Etten ihan laakereilleni ajatellut heittäytyä :)

   Poista
 4. Tyttäresi Annin blogiin oli eräs lukija kommentoinut, että tytön vähäpukeisia/paljastavia kuvia löytyi eräältä suomalaiselta pornosivulta. Linkkikin oli mukana, joten näki huhujen pitävän paikkaansa. Mitä mieltä sinä näin äitinä olet siitä, että tyttäresi pitävät blogeja ja muita nettisivuja joihin levittävät itsestään paljastavia kuvia muiden kuin ystäviensä nähtäväksi? Äitinä itsekin huolestuttaa, milloin tyttärenä alkaa tulla siihen ikään, että se facebookprofiili ja blogi on oltava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, että sinä tiedät koko kommentista, koska Anni sanoi, ettei koskaan julkaissut sitä...
   Mutta kysymykseen. Minusta on ikävää kaikenlainen kiusaaminen. Mielestäni nettikiusaaminen on täysin verrattavissa koulukiusaamiseen. Moni koulukiusaamisen tuomitseva nuori ihminen kiusaa toisia sumeilematta verkossa, ajattelematta ollenkaan, että kyse on täysin samasta asiasta.
   Kiusaamisesta taas mielestäni ei ole vastuussa kiusattu vaan kiusaaja. Kiusatuksi voi joutua herkästi, mikäli on esillä tai julkisuudessa jotenkin, esimerkiksi erilaisten sosiaalisen median muotojen kautta, mutta kyllä kiusatuksi voi tulla täysin ilman minkäänlaista omaa myötävaikutustakin. Valitettavasti.
   Ja kun meidän isot olivat pienempiä, niin paljon pohdittiin yhdessä mitä ja minne verkossa laitetaan. Kaikki ovat joskus poistaneet pyynnöstäni verkosta kuvia ja kommenttejakin, joita en halunnut heidän julkaisevan. Nythän he ovat jo aikuisia, ja toimivat tavallaan.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!