maanantai 21. lokakuuta 2013

Eine kleine Nachtmusik

Facebookia syytetään siitä, että se antaa ihmisten elämästä liian ruusuisen kuvan. Bloggaajia syytellään aivan siitä samasta. Elämä on täydellisyydestä toiseen lipumista. Vain hyviä ja positiivisia asioita tapahtuu. Itsekin tunnustan, että mukavampaahan niistä kivoista jutuista on kirjoitella, vaikka olen toki muutaman kipeän ja ongelmallisen asiankin täällä jakanut.

Tänäänkään en kerro, kuinka monta koneellista olen viime viikon aikana pessyt pyykkiä tappaakseni pölypunkkeja allergiaansa oireilevan poikani huoneesta tai taistelusta ensimmäistä kertaa täitä saaneen tyttäreni hoitamiseksi.

En myöskään kerro kuinka paljon lähti pölyä niin sohvan sisältä kuin altakin, kun täisodassa laitoin suuren kulmasohvani paloiksi, avasin jokaisen tyynyn ja irroittelin palat toisistaan, tai kun tuuletin, pyyhin tahrat, luutusin lattian sohvan alta, pesin torkkupeitot ja sohvatyynyt. En myöskään sitä, kuinka paljon sohvan palastelu vaikutti koko olohuoneen huoneilman raikkauteen. Kysynpä vain itseltäni, miksi teen sen aivan liian harvoin.

Vastoinkäymisiä ja arkista aherrusta siis riittää, vaikka nyt jaankin mieluummin tämän viikonlopun tähtihetket.


Matti aloitti sunnuntaiaamun mahtavasti saattamalla jalkapallon maaliin kaksi kertaa yhden matsin aikana. Viikonloppumme kirkkain tähti oli kuitenkin Helmi. Kuoro, jossa Helmi laulaa, valmistaa joka syksy musikaalin esitettäväksi kaupunkimme evankelisessa Peterskirchessä. Tänä vuonna oli kuoron kymmenvuotisjuhlavuosi, ja sen vuoksi kuoro oli ottanut kunnianhimoisen tavoitteen viedäkseen läpi teoksen, Krach bei Bach; Musical von Rainer Bohm und Gabriele Timm.


Helmi sai myös pienen roolin musikaalissa. Rooli oli sopiva ensimmäiseksi näin suuren mittaluokan esiintymiseksi. Pienestä pätkästä Bachin elämää kuvaavassa musikaalissa lopuksi esiintyy joukko suuria taiteilijoita, joilla on ollut joku rooli Bachin elämässä. Helmi oli Mozart ja lauloi pätkän Pienestä yömusiikista musikaalia varten uudelleen sanoitettuna. Tässä linkki Helmin roolisuoritukseen.


Musikaali esitettiin sekä lauantai- että sunnuntai-iltana. Sunnuntai-illan esityksessä yleisö puhkesi spontaaneihin suosionosoituksiin Helmin esityksen jälkeen, vaikka aplodit oli tarkoitus antaa kaikille taiteilijoille yhteisesti vasta sikermän päätteeksi. Oli vaikeaa kuvata kyynelten virratessa valtoimenaan pitkin poskia.

16 kommenttia:

 1. Miten voikaan olla noin kaunis ääni! Aivan upeaa, Helmi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän nuo ammattilaisetkin meille toistelee :) Toivottavasti äänelle ei käy kuinkaan aikanaan murroksen kourissa.

   Poista
 2. Kaunista Helmi!
  t. Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Helmi lukee kaikki kommentit iloissaan :)

   Poista
 3. Onneksi päästiin kuulemaan edes harjoituksia! Upea Helmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitukset olivat kyllä kalpea aavistus oikeasta esityksestä. Kesti hyvin kaksi esityskertaakin, mutta onni tosiaan :)

   Poista
 4. Rakastan tota musiikkia! Anteeksi, oliko linkki, en huomannut mitään, mutta tuo musiikki, ihan 10! sorry menen uudelleen blogiin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi! Linkki on harmaalla tekstillä ennen vikaa kuvaa. Toivottavasti löytyy! Mun IT-osasto on aivan kelvoton...

   Poista
 5. Taitava pieni tyttö. Käykö Helmi pianotuntien lisäksi myös laulutunneilla. Olisi ihana kuulla Helmiltä jokin suomenkielinen laulu, olisko mahdollista kuulla sellaista ? Mahtavaa ,että tuollaisia musikaaleja järjestetään siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Helmin soitto-opettajalla on myös laulunopettajan pätevyys, joten toisinaan he vähän laulavatkin jotain, varsinkin ennen esiintymisiä. Kuoro on kuitenkin se pääasiallinen laulutaidon kehityskeskus.
   Minulla ei ole mitään suomenkielistä videolla, mutta jos sellaisen nappaan, niin voin sen sitten tänne linkata.
   Ja kyllä nuo musikaalit ovat sellainen innoituksen lähde, että olen tosi onnellinen Helmin puolesta. Itse olen kerran ollut mukana suurehkossa musikaalihankkeessa, ja muistelen sitä edelleen yhtenä hienoimmista kokemuksista, mitä olen saanut tehdä.

   Poista
 6. Voi ihanuus, tyttönen laulaa kuin enkeli, kannattaa varmaan satsata tähän harrastukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kaunis kiitos! Kyllä Helmi mielellään lauleleekin.

   Poista
 7. Niin totta kirjoittelet - meillä kaikilla on se ihan tavallinen arki stresseineen ja harmineenkin, mutta onneksi on niitä tähtihetkiä, joita on kiva laittaa jakoon! Ja teillä oli varsinainen. Voin vain kuvitella, miten on sydän sykkyrällä kun saa olla todistamassa lasten esityksiä. Oih! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo oli kyllä varsin epätodelllinen, kun Helmi vielä sai yleisön syttymään suosionosoituksiin kesken sikermän. Tunteet pinnassa!

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!