sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Yllätys, yllätys!

Meillä on tapana maustaa ihan arkipäiväisiäkin hetkiä sillä, ettei kerrota lapsille kaikkea, vaan pienistäkin asioista tehdään yllätyksiä. Yllätys menee esimerkiksi niin, että pyydetään lapsia pukemaan päällensä, hypätään autoon, eivätkä lapset tiedä minne mennään. Määränpää saattaa sitten olla uimahalli, ravintola, kyläpaikka tai mitä tahansa. Nämä yllätykset ovat aina yhtä mukavia lapsille eivätkä vanhemmat joudu ponnistelemaan. Uimaan olisi menty joka tapauksessa, mutta yllätyksenä siihen tuli vielä kiva lisämomentti.


Eilen saimme vieraita Suomesta. Tulossa oli Helmin suomenaikainen, paras luokkakaveri äitinsä ja isoveljensä kanssa. Olimme toki kertoneet lapsille, että vieraita on tulossa, mutta lapset eivät tienneet mikä viikko tai edes mikä kuukausi. Suomen syyslomalla, oli tarkkuus.


Mikko lähti hakemaan vieraita kentältä. Lapset istuivat tietokoneilla selaten Youtubesta hai-, käärme- ja skorpionivideoita. Minä laittelin iltapalapöytää seitsemälle. Lapset eivät havainneet isänsä poissaoloa eivätkä myöskään minun touhuilujani ruokapöydän kimpussa.


Jossain vaiheessa Matti pyysi leipää. Vastasin laittavani kohta iltapalaa. Vastaus tyydytti. Kun otin sämpylät uunista, olohuoneesta kuului saman pojan toteamus: Pitsaa! Näin ilmojen viilettyä raskaampi syötävä vetää puoleensa. Useampana viikonloppuna jo olemme napostelleet juustoja ja tapaksia iltaisin. Samalla tyylillä mentiin edelleen.


Sytytin 41 kynttilää aikani kuluksi ja merkiksi vieraille, että heitä oli odotettu. Aloitin kynttiläpolkuni ulko-ovelta. Muistan kerran, kun eräs ystävättäreni oli sytyttänyt vuokseni toistasataa kynttilää ja takkaan tulen. Muistaakseni en välttynyt tuolloin kyyneleiltä. Elina <3


Lapset havahtuivat ovikellon soittoon. Sanoin, että isi sieltä vain tulee, eivätkä lapset kysyneet edes mistä. Kun Suomi-vieraat sitten seisoivat olohuoneessamme, oli yllätys aivan täydellinen.

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa...olisimpa ollut kärpäsenä katossa ja nähnyt lasten ilmeet...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi tosiaan sanoi, että hän luuli, että kaveri oli tulossa jotain kuukauden päästä vasta.
   Kerran isosiskot olivat yllättäen Helmiä ja Mattia vastassa koulun pihalla päivän päätteeksi. Kun lapset tajusivat, että siskothan ne siinä, niin itku pääsi molemmilta. Taisi kyllä päästä meiltä kaikilta :)

   Poista
 2. Tässä on vaan niin jotain ihanan lämminhenkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olet ihana, kiitos vaan :) Kyllä tällaisissa tilanteissa tunteet ovat aina tosi pinnassa.

   Poista
 3. Ihana tuo halikuva <3 Loistava ylläritoteutus!

  VastaaPoista
 4. Ihana ilme Helmillä :-)
  Mukavaa lomaa sinne lomalaisille.

  t. ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan Helmi kyllä innoissaan :) Yksi lomalainen lähtee huomenna Helmin kanssa kouluun.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!