torstai 14. marraskuuta 2013

Äyriäiskeitto

Haastan kaikki kokeilemaan seuraavaa keittoreseptiä. Tähän jää koukkuun!

Olen napannut reseptin jo alle 20-vuotiaana, joten se on kulkenut mukanani yli 25-vuotta. Tässä alkuperäinen resepti.


Itse laitan keittoon kaikki mahdolliset keittojuurekset: juuriselleriä ja palsternakkaa myös. Keitto valmistuu maistelemalla. Tärkeää on, että liemi on hapan (smetanaa riittävästi) ja että sitruuna maistuu. Taisin itse viimeksi lorauttaa liemeen valkoviinipullon pohjat. Curryn ja kuivattujen yrttienkään määrää ei pidä säikähtää, vaan laittaa ainakin ohjeen verran ellei enemmänkin. Simpukat voivat olla mitä vain: purkista, eläviä, savustettuja - kunhan ovat simpukoita! Jos sinulla on mustekalan poikasia: mukaan vaan!

Valmistus on helppoa. Suikaloi kasvikset ja keitä ne. Lisää kaikki muu!


Kuulisin mielelläni palautetta, mikäli innostutte kokeilemaan. Niin varma olen tästä ohjeesta.

7 kommenttia:

  1. Oih, kiva! Maltan tuskin odottaa sinun arviotasi keitosta :)

    VastaaPoista
  2. Oi voi, vähän niin vierastan noita simpukoia, kun ei ole kokemuksia kokkailusta, mutta näin syksyllä kaikki keitot ovat kyllä kivoja. En kyllä varmaan uskalla, vaikka kokkiohjelmia on tullut katseltua....että pitäisi osata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna mennä vaan! Aloita säilykesimpukoilla. Jos meillä lapsetkin tykkää, niin etköhän sinäkin :) Ja ohje käteen, ja tiukasti siitä seuraamaan. Jokaisen on joskus aloitettava!

      Poista
  3. *Anteeksi, simpukoita" Lue aina, mitä kirjoitit",sanoi ope joskus! Ja väärin menee taas.........

    VastaaPoista
  4. Hei! Minäkin kokeilin nyt viimein, hyvää tuli. Käytin säilykesimpukoita. Smetana teki keitosta ihanan täyteläisen. Kiitos reseptistä! Terveisin Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella mukavaa, että tykkäsit! Tämä on kiva myös alkukeittona, kun on vieraita talossa.

      Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!