maanantai 25. marraskuuta 2013

Yksi huone enemmän ja yksi huone vähemmän

Olemme olleet oikein tyytyväisiä kotiimme täällä. Ainoita miinuksia ovat, että koti ei ole oma eikä tässä ole pihaa. Pihan korvaavat kolme parveketta ja pienen pieni auringonottopaikka talomme toisella sivulla.

Kun muutimme tähän 2,5 vuotta sitten, kalustimme tämän Suomesta tuomillamme huonekaluilla. Näiden kanssa ollaan menty niin, että lisää on hankittu lähinnä sisustustavaroiden kuten esimerkiksi mattojen, taulujen ja lamppujen verran, mutta myös muutama lipasto, pöytä ja vierassohva hankittiin alussa lisää.


Kun tavarat löysivät paikkansa, eivät ne ole siitään mihinkään liikahtaneet. En yleensä vaihtele huonekalujen järjestystä. Mitä sitä hyvää vaihtamaan!


Viime viikolla kuitenkin vaihtui. Ihan kunnolla. Meillä ei enää ole ruokasalia, vaan meillä on nyt kirjasto/tupakkahuone. Kukaan meillä ei tosin tupakoi, eivätkä vieraatkaan sisällä, mutta tarvitseeko sitä välttämättä polttaakaan.


Onneksi olohuoneemme on niin tilava, että meidänkin ruokapöytämme (100 x 240) mahtui siihen, jos ei heittämällä, niin villasukkia apuna käyttäen hiljaa hinaamalla. Ja yhden naisen voimin. Maton altarullaus ja takaisin allerullaus olivat ne vaikeimmat rastit.


Muutos oli pieni yllätys miehelleni. Olin toki varovaisesti kysäissyt, että mitä jos. Luottoa järjestelyn mielekkyydelle ei kyllä paljoa tullut. Onneksi kaluja ei tarvitse niitata kiinni lattiaan. Mikäli homma on susi, haetaan taas villasukat.


Lipastojen ja kirjahyllyjen alta saa näin myös kivasti imuroitua ja pyyhittyä reilun kahden vuodet pölyt!


Odotan niin ensimmäistä kunnollista illallistamista uudessa ruokatilassamme. Jännää nähdä miten tila toimii käytännössä! Kirjastohuonetta ainakin on käytetty ahkerasti ensimmäisestä illasta alkaen.


En tiedä miten muualla, mutta meillä ainakin on aina mennyt niin, että kun illalliselle tulee vieraita, istutaan ruokapöydän ääressä sitten hamaan tappiin saakka. Nyt vähän toivon, että ruoan jälkeen voidaankin siirtyä kirjastoon seurustelemaan, kun huoneessa on mukavat nojatuolit neljälle ja vielä tuoliparit vastapäätä toisiaan. Jälkiruoat voisikin syödä sitten vasta kirjastossa!


Moni koriste-esinekin löysi uuden paikan itselleen, ja pääsi näin paremmin esille.

2 kommenttia:

 1. Todella kaunis olohuone!
  Minulla villasukkia korvaa pyyheliina jalkojen alaa....ja taas siirtyy...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ei siis ihan täysi susi.

   Kaverini vetää muuten maton avulla. Mä uskon kyllä villan luistoon :)

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!