sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Helvetinkone

Meille hankittiin eilen vempele, jonka käyttöohjeissa lukee seuraavasti:

"Laitetta saavat käyttää vain henkilöt, jotka ovat tutustuneet näihin ohjeisiin."

Itselläni nousivat vähän karvat pystyyn. Kuka sitä kontrolloi? Ja mitä sitten tapahtuu, mikäli emme toimi näin?

"Tätä laitetta saavat käyttää lapset (vähintään 8-vuotiaat), mikäli heitä valvotaan tai ohjataan laitteen käytössä ja he ymmärtävät täysin kaikki käyttöön liittyvät vaarat ja turvatoimenpiteet."

Mitä mahtavat olla ne vaarat?

"Henkilö, jolla on fyysisesti, aistillisesti tai henkisesti rajoittunut toimintakyky tai jolla on puuttuvat tai vajavaiset tiedot laitteen toiminnasta, saa käyttää laitetta vain siinä tapauksessa, että hän on valvonnan alaisena tai hänelle on annettu tarkat ohjeet laitteen käyttämiseen. Lisäksi hän ymmärtää täysin laitteen käyttöön liittyvät vaarat ja noudattaa tarvittavia turvatoimia."

Kuinka henkilö, jolla on henkisesti rajoittunut toimintakyky, ymmärtää täysin vaarat? Valvonta ja ohjeet eivät riitä yksinään.

"Pidä lapset poissa pakkasmateriaalien luota potentiaalisen vaaratilanteen esim. tukehtumisvaaran vuoksi."

Teillä naurattaa, kun näette ne pakkausmateriaalit.

"Turvallisuusmääräysten mukaisesti ja vaarojen välttämiseksi sähkölaitteiden korjauksen saa suorittaa vain sähköalan ammattilainen. Jos laitteessa ilmenee häiriöitä, ota yhteys asiakaspalveluumme."

Laitehan maksoi 4,99 eur ja toimii kahdella AA-paristolla.

Petteri Järvinen pohtii Helsingin Sanomissa kirjoittamassa kolumnissaan, Ihmishenki on turhan kallis, ihmisten turvallisuushakuisuutta ja sitä, mikä merkitys sillä voi olla yleisen kehityksen kannalta. Riskeistä huolimatta minä aion testailla vaahdotintani erilaisiin maitolaatuihin. Toivottavasti minulle ei käy seuraavasti:

"Varoitus: Väärinkäytöstä saattaa seurata vakavia henkilövammoja."8 kommenttia:

 1. varo, ettet saa sähköiskua moisesta vehkeestä...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varpaillaan ja kieli keskellä suuta vaahdottelen :)

   Poista
 2. Meillä on muuten täsmälleen samanlainen vaahdotin, mutta "valmistaja" on (OBH) Nordica.
  Aika nopeasti se vaahdottaa ja on toiminut hyvin jo pidemmän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se OBH oli vähän erilainen...pitelin sitäkin kädessäni ostopäätöstä tehdessäni :D Otin sitten tämän 3 euroa edullisemman.
   Ja en tiedä mikä minussa on vikana, mutta en meinaa millään saada mistään maidosta tömäkkää vaahtoa :/

   Poista
 3. Kahvinystävänä olen harkinnut tuon ostamista, kun en kahvikoneeseen viitsi investoida. Näköjään noissa vaahdottimissakin on eroja. Ostan varmaan sen OBH:n DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kannattaa. Tämä Severin tappaa talossa ja puutarhassa!

   Minulla on kyllä kahvikoneessa se höyryvaahdottaja, mutta sillä onnistun vielä huonommin. En osaa pursottaa kermavaahtoa, enkä näköjään vatkata maitoa.

   No, täytyy sanoa, että rasvaprosentilla 1,5, kylmästä maidosta tuli tällä vehkeellä kyllä vaahtoa, mutta kun kahvinteko-ohjeet eri lähteissään sanovat, että vaahdotettavan maidon tulee olla kuumaa (niinkuin tuo höyrymaitovaahtokin), niin ei meinaa millään onnistua :/

   Poista
 4. No, huh heijaa, sulla on kahvikone, ihanaa, miksi viitsit investoida tähän, kun niistä saa niin ihania kahveja?
  No, niiiiiin tietty kertaluontoiseen.......vaikeeta kyllä näköjään on, kun pitäisi vaahtoa saada ilman kermaa. Niin, siis periaattessahan rasvattomasta maidosta pitäisi tulla vaahtoa, en kyllä ole ikinä kokeillut. Hyvät uudetvuodet sinnepäin, tykkään blogistasi todella paljon !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on espressokone, jossa on semmoinen höyrysuutin. Ei sellainen täysautomaatti. Harkittiin sellaistakin joululahjaksi itsellemme, mutta aloin pelätä sen puhdistusrituaaleja. Tiedä jaksanko sellaista :) Enkä minä edes juo kahvia :o Juon vihreää teetä, mutta ajattelin opetella noita cappuccinoja kofeiinittomalla kahvilla. Se mun masiina näkyykin tuossa taustalla. Pieni ja edullinen. Ja kun tuo vatkain oli vitosen investointi, niin...

   Mutta, sanoitpa nätisti! Tuntuu kivalta, kiitos. Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!