tiistai 14. tammikuuta 2014

Menikö minulta jotain ohi!

Paljon on asioita, jotka hämmästyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa. Listaan tähän asioita, joihin olen näinä muutamana päivänä törmännyt.


Ensimmäiseksi voisin jatkaa noista pyyhkeistä, joita edellisellä kerralla kaipailin käytävältä. Tänään siivouksen yhteydessä ne olivat taas kadonneet. Kylpyhuoneen lattiamatto, suihkuneduspyyhe ja kaikki pienet pyyhkeet yhtä lukuunottamatta. Puhtaat, koskemattomatkin telineistään! Minulle aivan sama. Nyt olen kylpytakissa, paljain varpain ja tukka märkänä, mutta erehdyksestä oppineena. Pitäkööt pyyhkeensä!

Löyisin ruokakaupan, vaikka olin jo menettää toivoni. Walgreensin aivan Times Squarelta, hotellimme nurkilta. Nappasin itselleni vähän syötävää niiksi illoiksi, kun mieheni menee asiakkaiden kanssa ulos tai kun minä en aikaerosta sekaisena jaksa liittyä seuraan. Nappasin myös kaksi hauskan näköistä valkoviinipulloa samaisten iltojeni iloksi ja sushille kaveriksi. Sushia saa täällä joka toisesta kulmauksesta.

Hotellilla huomasin, että viini oli aivan erinomaisen makuista! Huomasin samalla sen, että molemmat viinit olivat alkoholipitoisuudeltaan vain 6 %. Ilmankos olivat niin hyviä! Liikettä jälkikäteen googletettuani löysin seuraavaa: Walgreens, at the Corner of Happy and Healthy. Paljon puhuttu amerikkalaisen ruoan epäterveellisyys on ainakin täällä New Yorkissa saanut kyytiä minun ajatuksissani.

Kun kävelee Manhattania etelään, alkaen Midtownista, huomaa, että on aivan sama kuinka olet pukeutunut tai miltä näytät. Kaikki menee! Lenkkarit käyvät jalkineista minkä tahansa asun kanssa ja kaikki värit käyvät toistensa kanssa samoin kuin materiaalit. Aivan sama myöskin, mitä sinulla on päässäsi ja laulatko, tanssitko tai puhutko itseksesi.

Kävelepä Midtownia pohjoiseen, niin alat toivoa, että sinulla olisi edes jotain merkkikamaa ylläsi. Fossilin laukku tai Calvin Kleinin takki eivät välttämättä riitä. Pahinta on joutua laukkumyyjien arvostelevan katseen alle. Ne näkevät lävitsesi, suoraan lompakkoosi ja tiliotteellesi. Minä ainakaan en tiedä, että laukku maksaa kaksi tonnia, ennen kuin olen avannut sen ja löytänyt hintalapun laukun viimeisestä sivutaskusta! Tiedän kyllä, että on niitäkin, jotka tietävät... Siinä vaiheessa viimeistään myyjä on jo ehtinyt luoksesi, ja yrität kiemurrella tilanteesta irti tyylikkäästi.

Kun kadut ovat numeroitu ihan järjestyksessä etelästä pohjoiseen katuihin ja idästä länteen avenueihin, jää ihmiselle enää tehtäväksi muistaa numero. Tässä eräänä päivänä sekoitin 34. kadun 43. katuun, enkä tietenkään löytänyt kohdettani, kun tulin pohjoisesta eli vielä suuremman järjestysnumeron suunnasta. Tänään minun piti mennä ihan 25. kadulle saakka, mutta olin jopa muistilappuseeni kirjoittanut 31. kadun. Paikka jäi taas löytämättä, mutta päivä on vielä huomennakin. Tuota jälkimmäistä erehdystä on tosin hyvin vaikeaa selittää jopa itselle.

Hinta ei useimmissa tapauksissa ole se, mitä lukee joko ravintolan listoilla tai kauppojen hintalapuissa. Mistään et kuitenkaan voi tietää onko hinta lopullinen vai ei. Sen verran tiedän, että ravintolan hintoihin tulee AINA veroja ja palvelumaksuja päälle tai jompia kumpia. Ja AINA ravintolalaskuun tulee lisätä palvelumaksu, jonka prosenttia minä en taaskaan muista. Ihmettelettekö enää, miksi syön mieluummin yksin huoneessani.

Joskus tai aina tai mitä ikinä, vaatteisiin tai laukkuihin tuleekin päälle vero, joka on mitä ikinä. Tänään sain veron verran alennusta, kun näytin passiani ja kerroin olevani Euroopasta. Hyvä. Hinta putosi, kunnes siihen lisättiin vero, joka lisätään aina kaikille, ja hinta oli taas sen, mitä hintalapussa ilmoitettiinkin sen olevan. Tai ei sama, mutta hyvin lähelle. Toivon, että he tietävät mitä tekevät, kun minä en tiedä enää ollenkaan.


Valkoinen nainen tykkää mustasta miehestä. Tämän kuulee kävellessään yksin kadulla. Ei mitään uhkaavaa tai pelottavaa, mutta asia tulee kyllä selväksi. Varsinkin sateella mustat miehet toivovat, että nainen ottaisi heidät kotiinsa, kun me kuitenkin, oikeasti halutaan mustaa miestä. Ei mitään väliä, vaikka valkoinen nainen olisi sateesta läpimärkä, meikit valuisivat poskilla eikä tällä olisi kotia, mihin viedä mies. Leikittelin ajatuksella, mitä meidän hotellimme henkilökunta tekisi, mikäli yrittäisin sisään kadulta poimimani miehen kanssa. "Madam, are You absolutely sure..." Ja kuvan miehen kunniaksi täytyy sanoa, että hän ei ollut pyrkimässä kotiini...mutta ei tosin satanutkaan. Näettepä mallia katumuodista.

4 kommenttia:

 1. Toi hotellien pyyheasia jaksaa kans mua ihmetyttää. Kaikki kertoo sata ja yksi kaunista asiaa siitä kuinka suojelevat luontoa ja vältetään pyykkiä ja pälä pälä, ja aina on pyyhkeet vaihdettu vaikka kuinka niitä ripustaa ohjeiden mukaan naulaan kun ei pesua niille kaipaa. Ihan BS:ää koko homma sanon minä. Ajatus olisi minusta hieno, mutta toteutus ontuu totaalisesti. Tosin ei ole kertaakaan missään kaikkia pyyhkeitä viety (edes jenkeissä), mistä lie ollut kysymys?
  Mutta mites noin muuten; ihastuitko? Tuliko tarve mennä uudestaan? Itse olen ollut jenkeissä monet kerrat, mutta en kertaakaan lomalla. Pitänee vielä joskus kokeilla!
  Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku. Kaikki pikkupyyhkeet oli viety. Ihan minit ja käsipyyhkeen kokoiset. Kaksi kylpypyyhettä oli kyllä paikallaan. Mutta eniten kaipailin niitä mattoja sinne kylppärin lattialle. Ja toki käsipyyhkeetkin on kivat, ettei tarvii isoon kylpypyyhkeeseen...

   Ja kyllä vain ihastuin! Kun tänne lentääkin niin lyhyen ajan (verrattuna Aasiaan esimerkiksi), niin voisin ihan hyvin kuvitella tulevani ihan tähän Cityyn vaikka lastenkin kanssa. Muutamassa päivässä näkisi ja kokisi jo aika paljon, ja ihan jalka- ja metropelillä.

   Poista
 2. Muuten tosi ärsyttävä tämä bloggerin (ja muutaman muunkin paikan) systeemi, että pitäis avata google-tili, jotta voi rekisteröityä sivulle, taikka sitten vaan en osaa!
  Ulla taasen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin ärsyttää :) Mulla on monia tuttuja lukijoina, jotka eivät ole rekisteröityneinä tunnusten puuttuessa. Onneksi nyt voi kuitenkin seurata Facebookin kautta, niin tietää aina, milloin on uutta asiaa tyrkyllä.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!