perjantai 3. tammikuuta 2014

Vain yksi yö

Väännetäänkö missään muualla kättä siitä, mitä tehdään lomilla? Meilläkin oikeastaan vain talvilomien osalta. Ja talvilomiahan ovat: kaksi viikkoa joululomaa, Fasching-viikko maaliskuun alussa ja pääsiäisloman kaksi viikkoa. Pelissä on siis puolet vuoden lomista...

Itseäni ei laskettelu kiinnosta. Kaikki tietävät, että olen yrittänyt. Olen antanut jopa oikean käteni toisten lasketteluharrastukselle. Mursin ensimmäisellä alppimatkallani oikean olkavarteni yläpään kaatuessani rinteessä. Löin päänikin siinä samalla, joten viimeisen yöni viruin Landeskrankenhausissa. Seuraavalla reissulla olin edelleen käden vuoksi toipilas, joten hoitelin hotellilla flunssaisia lapsia muiden lasketellessa. Kolmannella reissulla, kolme kuukautta onnettomuuteni jälkeen, olin taas kevätsohjoisessa rinteessä pelosta puolikuoliaana. Seuraavalta reissulta en löydä pahaa sanottavaa lasketteluun liittyen, mutta viidennellä matkalla vietin taas suurimman osan viikosta mökillämme kirjaa lukien ja saunaa lämmitellen, koska pakkanen pysytteli yli 20 asteessa. Viimakaan ei juuri hellittänyt. Viimeisellä reissulla en taaskaan käynyt kertaakaan rinteessä, mutta ei käynyt kumpikaan lapsikaan, koska molemmat sairastivat itsepäistä kuumetautia. Saman sai miehenikin kahden laskupäivän jälkeen. Omaa kuumettani en tässä nyt edes mainitse.

Tänä vuonna taistelin, että päästiin sellaiseen kompromissiin, jonka mukaan mennään viikoksi Alpeille Fasching-lomalla. Mies saa mennä yksikseen omissa porukoissaan sitten muulloin halutessaan. Olin järjestelyyn tyytyväinen, enkä sitten huomannut vaatia sopimusta kirjallisena.

Joululoman lähestyessä jotain alkoi tapahtua. Bookingiin ilmestyi hotellivaraus toisensa perään. Jatkosota oli valmis. Hävisin, joten tänä aamuna mies lapsineen sitten starttasi yliyön reissulle Feldbergiin, Schwarzwaldiin. Kamppailin kyllä urhoollisesti, joten sain itseäni tyydyttävät ehdot aikaiseksi. Vain yksi yö ja suhteellisen lähelle, enkä minä kuulunut rauhanehtoihin. Jäätiin Ellukan kanssa kotiin.

Onhan tässä puolensa. Kukaan ei ole hinkumassa, että saisi vuorostaan viedä Ellin iltapisulle. Voin aivan rauhassa keskittyä paitojen silittämiseen ja paikkojen järjestelyyn leppoisten pyhien jälkeen. Ja ainahan voin surffata verkossa katselemassa, mitä kivaa voisi tehdä esimerkiksi New Yorkissa!

6 kommenttia:

 1. Ensimmäisen maailman ongelmia :)

  VastaaPoista
 2. Omakoti ja sisätilat. Siinä paras talvenviettopaikka. Kun on vouhottanut kohta 10 kuukautta arvostaa paikallaanoloa! Go for it! Terv. HOH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I agree so much! Joko olette asettuneet kodiksi?

   Poista
 3. Ihan mahtavaa, voisin sopeutua tuollaiseen "lomaan" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopeasti kyllä sujahti kaksi päivää :) Ja minä, joka en yleensä koskaan katsele televisiota tai elokuvia, katsoin kolme elokuvaa tv-kaistalta. Ja tykkäsin!

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!