perjantai 28. helmikuuta 2014

Fasching-karnevaali

Lapsilla on joka kevät viikon mittainen Fasching-loma. Fasching on katolisten karnevaalirieha, jota vietetään laskiaisen aikaan. Ennen lomaa edeltävällä viikolla lasten koulussa vietetään riehakkaita hetkiä, Verrückte Woche. Joka päivälle on oma, kiva teemansa, ja perjantaina pukeudutaan sitten naamiaisasuihin. Meillä viikko meni seuraavasti.

Tag der Kopfbedeckung
Maanantaina oli päänpeittämispäivä. Hattuja, myssyjä, peruukkeja...


Mustermix-Tag
Tiistaina pukeuduttiin kuviollisiin vaatteisiin. Raitaa, ruutua, palloa, kukkaa, kaikkea mahdollista sekaisin! Yäk! Luokkakavereilla näytti olevan jopa rantashortseja teeman mukaan.


Einfarbig-Tag
Keskiviikon teema oli yksivärisyys. Helppoa kuin heinänteko!


Frisuren-Tag
Torstaina piti laittaa hiukset jotenkin erilaisesti. Tätä varten laitettiin kellot soimaan varttia normaalia aiemmin ja valjastettiin isi tekemään aamupalaa. Tokihan aamupala oli jo melkein syöty ennen kuin sen valmistaja oli päässyt ylös sängystään.


Faschingsfeier in den Klassen, Faschingskostüm
Perjantaina oli itse karnevaalipäivä vapaavalintaisine naamiaisasuineen. Meiltä humuun lähti yksi ninja ja Harrry Potter -kirjojen Hagrid.


Täytyy kyllä sanoa, että aamulla 7.30 kukaan ei ole kuvauksellisimmillaan, mutta viikon idea kävi varmaan kuitenkin selväksi. Ja tänään illalla leikkaan vihdoinkin Matin hiukset, että mahtuu ensi viikolla kypärä päähän. Karvoja kasvateltiin tätä ninja-kampausta varten.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä, hauska on! Ja näyttää olevan perinne, koska muistan, että ainakin viime vuonna oli sama juttu.

   Poista
 2. Mielettömän kauniita lapsia! Hienot asut kyllä joka päivälle. Helmille sopii mainiosti tuollainen nuttura! Viime postauksesta tuli mieleen kysymys ,että mitä kaikkia harrastuksia lapsilla on tällä hetkellä ja jos saan udella ovatko kustannukset niissä samoissa hintaluokissa kun Suomessa? Tuntuu ,että Suomessa koko ajan vain hinnat harrastuksissa kasvavat, etenkin taiteellisissa harrastuksissa. Lapseni tanssivat , ja soittavat myöskin pianoa. Mukavaa kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle! Vaan eiks sovi Helmille hyvin tuo partakin :D

   Meidän lasten harrastuksista vain noiden pianotuntien hinnat hirvittävät päätä. Suomessa meillä ei ole ollut yksityistä opettajaa, vaan olen tottunut valtion ja kuntien tukemaan musiikkiopistohinnoitteluun. Täällä maksamme molempien 45 minuutista viikossa 160 euroa kuukaudessa ympäri vuoden. Siinä on sisällä sisarusalennus. Ja maksu menee myös lomakuukausilta ja lomaviikoilta. Tämä on hyvin tyypillistä täällä yksityisten opettajien kanssa. Kirkon kuoro veloittaa 4 euroa per lapsi kuukaudessa. Maksu menee puolivuosittain.

   Balettitunti kerran viikossa maksoi 23 euroa kuukaudessa, yksi lomakuukausi vuodessa oli maksuton. Hiphop-tunti kerran viikossa maksoi muistaakseni saman verran. Ja irtisanomisaika on aina täysi kalenterikuukausi :)

   Jalkapallolisenssi vuodeksi koko perheelle oli muistaakseni reilun satasen. Muita maksuja ei ole, mutta esimerkiksi leireistä maksetaan erikseen.

   Helmin juuri aloittama telinevoimistelu 2 kertaa 2 tuntia viikossa maksaa 16 euroa kuukaudessa plus seuran jäsenmaksut puolivuosittain. Enkä muista aivan tarkkaan paljonko se oli, joitain kymppejä varmaan.

   Täällä seurat saavat periä maksut suoraan tililtämme meidän antaman valtakirjan suomin valtuuksin. Siksi en ole aivan tarkasti perillä siitä, mitä ne maksavatkaan. Tiliotetta tulee luettua harvoin :)

   Sanos sinä kuulostavatko nämä arvokkailta? Me ei harrastettu mitään tanssia Suomessa ollessamme. Ja aurinkoista kevättä!

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!