maanantai 21. huhtikuuta 2014

Singapore, Sentosa Island

Vajaa pari kuukautta sitten tuttavamme Singaporesta kävi meillä kylässä. Samalla istumalla päätimme, että teemme vastavierailun heille pääsiäislomalla. Olimme käyneet heillä kerran aiemminkin muutaman päivän vierailun ohikulkiessamme. Tuolloin matkan pääkohde oli Indonesian puolella sijaitseva saari, Bintan. Bintanilla tajusimme, että pääkohde olisi hyvinkin voinut olla se Singapore eikä päin vastoin.


Nyt suunnittelimme koko loman kohteeksi Singaporen. Ensimmäiseksi neljäksi yöksi varasimme hotellin rannalta, Sentosan saarelta. Suurkaupungin eteläkärjessä on hotellialue, jossa olisi ohjelmaa vierailijoille vaikka koko viikoksikin. Pelkästään näköalaa huoneemme parvekkeelta olisi jo katsellut sen viikon.
Vaikka kuinka suurkaupungissa ollaan, niin luonto on lähellä. Hotellimme aamupalalla jaloissamme pyöri metrisiä liskoja nakkeja kerjäämässä ja riikinkukkoja poikasineen. Riikinkukot söivät jopa kädeltä. Kun joku jätti pöytänsä ruokailtuaan, oli baari välittömästi auki "paikallisille". Tinttejä oli minuutissa paikalla kymmenkunta. Henkilökunta suhtautui kaikkiin hämmästyttävän ystävällisesti.Saaren lukuisista turistikohteista valitsimme Universal Studiot yhdeksi päiväkohteeksemme. Jonotettuamme pariin laitteeseen puolisen tuntia molempiin, hoksasimme pätevän keinon päästä jonojen ohi. Ja ei, meillä ei ollut Express-passeja, joilla olisi päässyt aina kerran kuhunkin laitteeseen ohi jonojen. Oli kolmaskin vaihtoehto, Single Riders, mikä tarkoitti, että sai mennä ohi jonon, mikäli oli valmis menemään laitteeseen yksin silloin, kun vaunuun oli jäämässä yksi paikka tyhjäksi. Lapset ovat onneksi jo niin suuria, että pärjäävät yksinään ja ymmärtävät, että näin tunnin jonotus onkin enää 5-10 minuttia. Mikäli joku liikkuu nurkilla, niin suosittelen ehdottomasti Transformers-nimistä laitetta!


Pari päivää rentouduimme altailla. Toisena päivänä taivaalla oli onneksemme ohut pilviverho. Toisena ei. Ja vaikka kuinka ajattelin, että ihomme on jo tottunut aurinkoon, meillä on uimapaidat ja shortsit, lippalakit päässä ja viisikymppistä iholla, niin hullustihan meille taas kävi.Pariksi seuraavaksi yöksi muutimme ystävillemme. Olot eivät ainakaan paljoa huonontuneet. Kerrostalomme pihalla oli hoidettu uima-allas, ikkunasta näkyi pilvenpiirtäjiä ja taloudessa oli kotiapulainen.Tuloiltanamme söimme itse laitettuja, valtavia rapuja. Elävänä ne oli ostettu sakset tiukasti köytettyinä. Onnekseni en nähnyt, kun ne höyrystettiin elävältä...


Nyt on edessä vielä pari yötä keskustan viiden tähden Business-hotellissa. En tiedä mitä oikein ajattelin sitä varatessani. Käväisetssämme siellä yksi ilta illallisella tajusin, ettei minulla ole mitään paikan atmosfääriin tai dress codeen sopivaa vaatetta. Täytyy lähteä seikkailumielellä tai sitten käydä vähän ostoksilla.

4 kommenttia:

 1. Siis aivan huikeita kuvia ja ihania tunnelmia! En ole koskaan käynyt Singaporessa, kohde vaikuttaa hienolta upeine rantoine kaikkineen!

  Meitsi olisi kyllä paennut pelipaikalta, jos olisin kohdannut moiset liskot, karmivia otuksia! Kuvassa miehet eivät näytä olevan moksiskaan moisesta elukasta, tytsyn jalat ovat sentään tiukasti penkin päällä :-)

  Ihan mahtavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sitä samaa mekin huokailimme koko lomamme ajan. Tämä oli kyllä ehdottomasti parhaita lomiamme ikinä. Päätimme jo, että tänne tullaan vielä kolmannenkin kerran! Nyt ollaan väsyneinä kotisohvalla, ja kirjoitan viimeisistä lomapäivistä sitten, kun ei pyörrytä enää. Kokemukset vain paranivat loppua kohden :D

   Poista
 2. Oli tuo Singapore meillekin niin mieluinen kohde, että päivittäin on tarkastettu mahdolliset uudet bloggauksesi. Kiva kuulla, että jotain ehkä vielä on tulossa! Hieno paikka, minne voisi mielellään palata milloin vaan uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit jalat suustani! Päätimme myös, että tänne palataan. Ja käytetään samoja, hyviksi koettuja hotellejakin, niin ei tarvitse aina keksiä pyörää uudelleen. Alkaa vaan käydä läpi niitä kohteita, mitä ei olla ehditty vielä nähdä.

   Poista

Iloitsen jokaisesta kommentista!